Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přečti články co radí @iriass tam je to dobře popsané. Já koupila kokonku, malá v ní spí doteď a spí celou noc. Dále nám pomohla hacka - taková houpačka. Zavinula jsem, dala dudel, položila do hacky a houpala a pustila naplno fén.
Zavinou pevne jen v bodycku, polozit na sebe a nechat spat na sobe… popripade u sebe v posteli…
Je tady uplne stejna diskuze ze vcera. To mimco potrebuje spat, nemuze byt v kuse tak dlouho vzhuru.
Sedni s ni na gauc a vydrz, uklidni se a usne, ja takhle s malou odpocivala taky. Uslysi tvuj tlukot srdce a tvoje teplo.
Mám stejnou zkušenost, nepomohlo nic a akorát počkat, až vyroste.
@Lonna píše:
@skoromamuška zavinujeme. Docela to pomáhá, ale taky jen na chvíli. Třeba přítel, když jí ukonejší, dokonce na něm usne, spí hodinu, tvrdě, nevzbudí jí ani jeho kejchání, ale jak jí dá do postýlky, spustí do pěti minut nanovo.
S tim prendanim do postylky, nam pomohlo udelat mekoucky pelisek, takze jednu dobu jsme ho davali treba na velkej polstar a po uspani se nevzbudil, ale jak se dal do kosiku ci postylky na rovnou podlozku, tak byl hned vzhuru.
@palapa přítel s ní takhle seděl 3 hodiny. Dokud byla u něj, bylo celkem ticho, jak jí dal do postýlky, začlo to nanovo
zkusíme to zavinování. S tim máme celkem dobrý výsledky…
Doporučím knížku od dr. Karpa nejšťastnější miminko v okolí dá se stáhnout na uložto. Doporučuji si přečíst tu knížku celou ne je úryvky na netu, i když jsem neměla problémy s kolikou ale s večerním usínám hrozně nám to pomohlo, ale jak on píše důležité je zachovat postupy a přesně to dělat jak to tam píše a nepolevit. Přímo o těch kolikách píše, dokonce se i nasměješ a já se i na ten pláč začala dívat i jinak, nejvíce mě utkvělo v hlavě miminka pak už pláčou protože pláčou:-) kdybych o knížce věděla dříve tak mám ušetřené nervy s usínámím již 3měsíce:-) začali jsme pozdě u vás je to právě v čas a když si malá na to zvykne tak ji utišíš během minutky. Nebo ještě mrkni na youtube zadej si karp a uvidíš co tam vyjedou za videa
A ještě pokud takhle řve přes den tak nosit - pořídit si šátek či nějaké nosítko je toho spousty. Mrkni tady do diskuze nosítka a určitě najdeš inspiraci.