Hystericky řve a nechce pít

901
15.7.18 18:17

Hystericky řve a nechce pít

Holky, pomoc, co to je?? Při krmení už druhý den mi malý (2 měsíce a 3 týdny), který je plně na UM od narození, dělá to, že lahvičku prostě odmítá a jen hystericky ječí. Ale fakt šíleně, takhle snad ještě nikdy neřval, možná jen při rehabilitacích. Čaj si vezme, ale jak mu ho vezmu a dám lahvičku s mlíkem a on to zjistí, opět začne jen ječet a ječet. Včera a dneska dopoledne jsem to do něj nakonec vždycky nějak dostala a vypil mi celou lahev, ale ted měl jíst v 17:30 a prostě nic, ani se nedal skoro uklidnit celou půl hodinu, až když jsem pustila šum, zavinula, sedla na balon a houpala, usnul. Asi z vyčerpání… :,( :,( :,(. Ví někdo, o co sakra jde??? Polohy jsem měnila, měla jsem ho na gauči vleže, u sebe v náručí i skoro ve svislé poloze, prostě nic… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Linamati
15.7.18 18:20
@Innocence píše:
Holky, pomoc, co to je?? Při krmení už druhý den mi malý (2 měsíce a 3 týdny), který je plně na UM od narození, dělá to, že lahvičku prostě odmítá a jen hystericky ječí. Ale fakt šíleně, takhle snad ještě nikdy neřval, možná jen při rehabilitacích. Čaj si vezme, ale jak mu ho vezmu a dám lahvičku s mlíkem a on to zjistí, opět začne jen ječet a ječet. Včera a dneska dopoledne jsem to do něj nakonec vždycky nějak dostala a vypil mi celou lahev, ale ted měl jíst v 17:30 a prostě nic, ani se nedal skoro uklidnit celou půl hodinu, až když jsem pustila šum, zavinula, sedla na balon a houpala, usnul. Asi z vyčerpání… :,( :,( :,(. Ví někdo, o co sakra jde??? Polohy jsem měnila, měla jsem ho na gauči vleže, u sebe v náručí i skoro ve svislé poloze, prostě nic… :,(

A není třeba plný ? Jako že ještě nemá Hladík? Nebo zkus změnit lahvičku? Třeba mu začal vadit určitý dudlík .. tak zkus jiný. A mléko jsi ochutnala ? Není třeba zkažené, horké- studené ?

• Citovat
  • Upravit
4627
15.7.18 18:22

Taky bych zkusila vymenit mliko. Jinou znacku, nebo aspon jinou krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
15.7.18 18:24

@Linamati
Není, vždycky tu lahvičku jinak celou vypil i po tom řevu, kdyby neměl hlad, tak to nevypije. Je zvyklý na rozestup 3 hodin, doteď nebyl problém. Dudlíkem to taky nebude, čaj pije z úplně stejné lahvičky se stejným dudlíkem, jsou totožné. A mlíko je ok, začínáme na teplém, které postupně samozřejmě chladne. Zkažené není, protože to nedělá každé krmení, ale třeba dvě za sebou jsou ok a třetí tahle scéna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
15.7.18 18:26

@Tiffany1
Je na HiPP HA, mám tu ještě i klasický, tak uvidím, až se vzbudí, zkusím ještě to HA a kdyby nechtěl, otevřu to normální. Ještě tu mám krabici Nutrilonu Profutura, ale to měl na úplném začátku a měl z toho bolení, tak se mi nechce dávat ten :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
15.7.18 18:35

A ten čaj je teplý jako mléko nebo studený/pokojová teplota? Třeba už cítí zuby, nebo je mu horko a nechce teplé. Než bych začala žonglovat s novými typy mlék, zkusila bych mu mlíko udělat v pokojové teplotě.
Další věc, kolem tří měsíců mají kojené děti růstový spurt a chtějí pít velmi často, z diskuzí tady jsem si všimla, že některé děti na UM to mají v obdobném věku trochu opačně a naopak můžou dočasně hůř pít, chtějí méně často. Zkusila bych přes den protáhnout odstup o půl hodiny a snažila bych se mimco někde v šeru trochu udrndat a nakrmit v polospanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
15.7.18 18:39

@Helileli Čaj neohřívám, takže takhle večer už je „studený“. Ono už pak právě pokojovou teplotu má, jak se s ním tady trápím půl hodinu. Dobře, zkusím tedy takhle, je to fakt zvláštní, jednou denně musím i ještě 30 ml dodělávat, protože mu 135 nestačí a pak naopak předvádí tohle. Kdyby aspoň tak nehysterčil, ale jen mi to vystrčil, jak to dělá, když pije a už třeba nechce. Nejde mi do hlavy ta šílená hysterie. Přemýšlím, že udělám mlíko teď, když spí a zkusím mu to podstrčit, ale nechci mít repete :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.7.18 19:04

Nevím jak u vás , ale u nás jsou strašná horka , kojím a malý pije taky méně (dohání teda vnoci až je právě pěkně chladněji a dobře) a vyžaduje spíše čaj pro ,tak malé tvorečky jsou ty vedra náročný zkusila bych nenutit, když má tekutiny není problém :palec: Kdyby to nějak přetrbávalo řešila bych s mudr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
15.7.18 19:34

Mě tohle dělala holka a zjistila sem, že ona mi vypije jen studené mléko. U teplého rvala jak tygr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
15.7.18 19:34

@Helileli My měli Nutrilon HA, pokud mas HA, neměnila bych přívlastek toho mléka, zkusila vymenit jen výrobce. Složení bude jiste velmi, ale velmi podobne, ne-li stejne. Ta ostatni mléka, i kdyz od stejného výrobce, budou mit i jiné složky a mohlo by to udelat vic škody, nez užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
15.7.18 19:35

Ale nejdřív bych zkusila otevřít jen novou krabici, treba se tohle nejak zkazilo?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
15.7.18 20:18

Tak nakonec jsem do něj dostala aspon 70 ml, když se probudil. Víc nechtěl, ale usmíval se na mě, tak snad dobrý. Uvidím, jak zítra.

@sonka1980 , s teplým nikdy neměl problém :(.
@Tiffany1 , HA mám ne kvůli tomu, že by mi to doporučil třeba doktor, kvůli něčemu konkrétnímu, ale najela jsem na něj sama, když jsem si myslela, že jeho problémy, které už nejsou, souvisí s mlékem. Nesouvisely, bylo to úplně z něčeho jiného, takže myslím, že by změna na klasiku neměla vadit. Jinak, mléko přesypávám do čisté nádoby, kterou pokaždé po spotřebování mléka vymývám a sypu nové a vydrží nám cca 4 dny. Dneska jsme právě dodělali, takže budu stejně sypat nové :). On ten HiPP má ty krabice na prd, pořádně to netěsní a nemám ráda to nechávat v nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
15.7.18 22:56

@Innocence Tak vis co, staci blbě dovřena krabicka, nebo od vyrobce, nebo se spatne skladovalo uz v prodejně. Je dobre, ze zkusis novou krabici. Uvidis. A ten HA, ja taky mela jentak, proto, ze dcera najela hned druhy den po porodu na UM, ale myslela jsem spis, aby mu neco v jiném mlice nedělalo nedobře… ale kdyz uz neco jiného bylo… tak asi ok. Dej vedet, jak jsi dopadla :)) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
16.7.18 18:12

@Tiffany1
Zatím tedy musím říct, že dobrý. Dneska žádná scéna nebyla a pil hezky. Změnila jsem i tu savičku na tu s 3 otvory, i když mu 3 měsíce budou až 24., ale nevadí. Nezakuckává se, tak mu to už nechám. Přemýšlím pořád, jestli mám přejít z HA na to normální nebo ne. A když jo, tak jestli naráz nebo postupně. On měl problémy s tím, že mi nekakal, jen s rourkou, ale to i když měl tohle HA mlíko. Měl KISS syndrom, s tím mlíko nemělo co dělat a naštěstí už je to ok, chodíme na rehabilitace. Je to fakt věda s těmi mléky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
17.7.18 08:23

Zkouselas koupit nove dudaky na flasky? Treba to tece pomalu. Dcera mela to same okolo trech mesicu.
Ja bohuzel tenkrat udelala chybu a vymenila mleko. Potom se mi chudinka osypala. Zkus nejprve nova dudatka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová