Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím, chtěla bych se zeptat, kolik UM vám vypilo cca 15měsíční dítko? Máme doma chlapečka a poslední dobou toho vypije nějak moc se mi zdá. Tady je pro představu naše jídlo za den: vstává kolem 6.ráno to si dá cca 180ml mléka, potom kousek rohlíku se šunkou sýrem apod. Kolem 9. 10.hodky jde na hodinku spát a před usínáním vypije cca 200ml UM. Potom oběd kolem 12. Mezitím třeba křupky, nějaké ovoce apod. Kolem 2. 3.jde ještě na hodinku spát a to si dá někdy i 250ml UM. Potom později nějaká svačinka, nebo polívka nebo něco. A jde spát kolem 8.hodiny večer a to si dá někdy 220ml UM a po chvilce ještě pláče a chce dalších 150ml třeba. Přijde mi to celkem dost. Zkoušela jsem mu před spaním dát čaj místo mléka, ale prostě neusnul. Jak jsem mu dala mlíčko, tak byl během pár minut tuhý
Myslíte, že to je jen o zvyku? Nebo mu to mám takhle dále dávat? V noci spinká vkuse už snad od 4.měsíce, jinak kojený byl cca do 10.měsíce.
Syn v 15ti měsících dal rano po probuzení 250ml a vecer pred usnutim take. Pres den jsme nedavali.
V tom popisu nevidím žádnou večeři, nevím, jestli jsi zapomněla nebo žádnou nemá. Pokud nemá, tak třeba proto mu nestačí jedna dávka UM.
Dcerce je stejně a také pije dost mlíčka. Ráno má mléko občas 2×. Budí se mezi 5-7 poprvé (někdy už ne), to si dá cca 200ml a spí dál. Pak se budí kolem 8-9 a záleží v kolik vstávala předtím, když v těch 5, tak si dá znova mlíčko a když v 7, tak má pak v 9 snídani. Pak má polévku, mléko 200ml a odpolední spánek. Následuje oběd, svačina, večeře a na spaní mlíčko 270 ml. Odpolední svačina je taky někdy mlíko, prostě má někdy den, že nechce nic jinýho ![]()