Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky prosím pomoc, dcera 10 měsíců kojena uz jenom ráno, v noci a vecer. Chtěla bych přestat úplně kojit, když vecer nabídnou lahvicku, vypije 90ml, další den 40ml, další den 20ml a pak další dny lahvicku odstrkuje… v noci ani ráno si ji nevezme vůbec ????♀️ Tak ji necham par dni a zase se to opakuje s cca se stejným množstvím. Co s tím?
![]()
@Nikokinka píše:
Holky prosím pomoc, dcera 10 měsíců kojena uz jenom ráno, v noci a vecer. Chtěla bych přestat úplně kojit, když vecer nabídnou lahvicku, vypije 90ml, další den 40ml, další den 20ml a pak další dny lahvicku odstrkuje… v noci ani ráno si ji nevezme vůbec ????♀️ Tak ji necham par dni a zase se to opakuje s cca se stejným množstvím. Co s tím?![]()
![]()
![]()
A jak řešíte pitný režim přes den? Měla by pít mezi jídly vodu nebo čaj. Místo lahvičky můžete zkusit hrníček s pitkem. Jinak při kojení se radí kojit a nedávat nic jiného. Takže když chcete, aby pila z láhve nebo z hrníčku, tak také nedavat nic jiného, tzn. když se nenapije z láhve, tak potom nenakojit a zkusit dát láhev zase později. A vytrvat. Pokud tedy už chcete opravdu kojení ukončit. Možná to bude pár dní trvat, než si zvykne. Můžete zatím dodat tekutiny formou polévky, řidší kaše apod.
Já jsem oba syny přestala kojit právě v 10 měsících a od té doby žádný jiný mlíko nepili. Dle naší doktorky stačí jogurty a sýry. Takže bych se vykašlal na nějaké lahvicky a dávala jen tu vodu nebo čaj. Jak ale přestat s kouřením neporadím, mně se starší odstavil sám, už nechtěl. A u mladšího mlíko došlo, tak už taky nechtěl, protože cucat prso naprázdno ho nebavilo.
Aha. Já myslela, že vůbec nechce pít z lahvičky/hrníčku. Možná ji nechutná mléko, jestli dáváte v hrníčku sušené. Napadá mě zkusit smíchat s mateřským, jestli by to nebylo lepší.