K narozeninám mi ani nepopřál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66
2.3.20 13:52

Já bych si koupila kytku sama a donesla ji domu z práce s tím, že mi ji koupil kolega v práci k narozkám, a že jsem byla sama překvapená, že si vzpomněl, že je to moc mily… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.20 15:46
@Šáruší píše:
V pořádku, instrukce nekupuj nic je nekupuj nic. Nicméně miláčku všechno nejlepší k narozeninám a pusa nestojí nic. A popřát někomu, s kým sdílím jednu domácnost zadarmo k narozeninám je elementární slušnost. A kupodivu je to zadarmo. Ale tady se zse chudák chlap bude omlouvat. Neskutečný. Prostě to zazdil, jestli zapomněl, i když jste o narozeninách museli mluvit, to nevím, je to del mého nesmysl, když ještě byla slavnostní večeře. Každopádně na tvém místě bych se důrazně ohradila a řekla mu, že takhle ne. Neřekneš nic jednou, podruhé… potřetí to bere jako normu a klidně se na tebe vytento už pokaždé. Spousta diskuzí, kdy ženy nedostanou od svého partnera dárek třeba pod stromkem, on rozbaluje a ony sedí a hledí na něj. A začíná to přesně takhle. Je to hnusný chování, dárek dobře, ale přání je zadarmo.

Pokud, i přes jasné sdělení, že k narozeninám nic nedávat, něco požadujete, pak neříkejte, že k narozeninám vůbec nic nechcete. Značí to, že s muži neumíte komunikovat, nebo se chcete schválně naštvat a vytváříte na něj past.

Já bych to chápal stejně, jako ten muž. Bylo by to pro mne sdělení, že to nemusím řešit vůbec a vypustil bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
2.3.20 16:02
@Příjemné Pondělí píše:
Pokud, i přes jasné sdělení, že k narozeninám nic nedávat, něco požadujete, pak neříkejte, že k narozeninám vůbec nic nechcete. Značí to, že s muži neumíte komunikovat, nebo se chcete schválně naštvat a vytváříte na něj past.Já bych to chápal stejně, jako ten muž. Bylo by to pro mne sdělení, že to nemusím řešit vůbec a vypustil bych to.

Nekupuj mi nic k narozeninám, šetříme na konvektomat si tvůj mozek přebere jako hurá, nemusím to řešit, vydělám se na ní a nějaké její narozeniny vypustím? Nemusím nic kupovat, šetříme, tak jí nebudu přát, nejsem blbej? A ještě si ve svém mozku vyplodíš, že chystáme past? Nekupuj mi dárek šetříme znamená, že jí ráno neřekneš zlato hezké narozeniny, měj hezký den a nedáš jí pusu? Večer přijdeš domů sežereš slavnostní večeři a neřekneš zlato všechno nejlepší? A ještě vyplodíš, že chystáme past nebo se chceme schváleně naštvat? Nepřijdeš si ale úplně, promiň ten výraz, úplně blbej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.20 16:26
@Šáruší píše:
Nekupuj mi nic k narozeninám, šetříme na konvektomat si tvůj mozek přebere jako hurá, nemusím to řešit, vydělám se na ní a nějaké její narozeniny vypustím? Nemusím nic kupovat, šetříme, tak jí nebudu přát, nejsem blbej? A ještě si ve svém mozku vyplodíš, že chystáme past? Nekupuj mi dárek šetříme znamená, že jí ráno neřekneš zlato hezké narozeniny, měj hezký den a nedáš jí pusu? Večer přijdeš domů sežereš slavnostní večeři a neřekneš zlato všechno nejlepší? A ještě vyplodíš, že chystáme past nebo se chceme schváleně naštvat? Nepřijdeš si ale úplně, promiň ten výraz, úplně blbej?

Proč si myslíte, že muži uvažují stejně, jako ženy? Vycházíte z falešné představy, že pro muže jsou narozeniny důležité a jejich řešení je projevem lásky. Není. Je to jen další den v roce, který rádi vypustíme, když nás k tomu dokonce partnerka nabádá. Pokud očekáváte kytku, řekněte, že chcete kytku, jenže to vám taky nevoní. Chcete, aby to pochopil sám. Už se z té romantické diskotéky proberte. Život není růžový román, kde muži ženám čtou myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
2.3.20 16:33
@Příjemné Pondělí píše:
Proč si myslíte, že muži uvažují stejně, jako ženy? Vycházíte z falešné představy, že pro muže jsou narozeniny důležité a jejich řešení je projevem lásky. Není. Je to jen další den v roce, který rádi vypustíme, když nás k tomu dokonce partnerka nabádá. Pokud očekáváte kytku, řekněte, že chcete kytku, jenže to vám taky nevoní. Chcete, aby to pochopil sám. Už se z té romantické diskotéky proberte. Život není růžový román, kde muži ženám čtou myšlenky.

no, asi bys neměl mluvit za všechny muže, bude to asi lepší. Kdyby jí při jezení té slavnostní večeře řekl miláčku vše nej ( mimochodem kytka není dárek, ale to je jedno), byla by spokojená. Ale ani ji nepopřát může jen ignorant a to se snažím psát slušné výrazy, taky nepíšeš sporstě. A všechno, co jsi napsal, jsou jen hloupé výmluvu. Popřát k narozeninám je elementární slušnost, to dělá člověk i mezi „cizími“ když ví, že mají zrovna narozeniny, podá ruku a řekne vše nejlepší. Natož snad své partnerce doma. Opravdu jen hloupé řeči a hloupé výmluvy, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
2.3.20 16:35

@Příjemné Pondělí
Ale tak koupit nejakou malou pěknou kytičku a dat pusu a rict vsechno nejlepsi k narozeninam, poté si udelat hezky vecer. O to bych neochudl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
2.3.20 22:31

Já chci slavit (vzpomínat, zasmát se) vše, nejen narozeniny a svátek, ale i první setkání, první pusa,… Manžel má na toto „sklerózu“. Proto mu vždy fixou zakroužkuji tyto dny v kalendáři, který má na vnitřní staně dveří pracovny (doma). Na těch dveřích má nalepený i seznam toho, co se slaví a kolik to je let. Navíc z vnější strany dveří má nahoře háček, tam v „ten den“ pověsím malé dřevěné srdíčko. On má pro tyto příležitosti v šuplíku moji oblíbenou čokoládu, oříšky, čaj, svíčku, parfém…(vše v několika kusech). Balicí papír, přáníčka, izolepu (nakoupí si přáníčka a pohlednice na celý rok dopředu).

Toto jsme zavedli, když zapomněl na naše třetí výročí a místo romantické večeře jsme se pohádali. Od doby co máme děti, tak mám šuplík na dárečky a přáníčka i já, a upozornění na mobilu. :D

Oba si oslavičku užijeme. Myslím, že i to časté vzpomínání na hezké chvíle udržuje náš vztah svěží a máme se moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.3.20 00:06

Strašit muže je tak jednoduché! Stačí ráno jen vyznamně pronést: „miláčku, vis co je dnes za den?“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
3.3.20 00:10
@ahojí píše:
Já bych si koupila kytku sama a donesla ji domu z práce s tím, že mi ji koupil kolega v práci k narozkám, a že jsem byla sama překvapená, že si vzpomněl, že je to moc mily… ;)

Chlapi jsou kytkoslepi, aspon ten muj. Ja kdysi dotahla z hospody puget od nejakeho baliče, rano pak u stolu s kytkou snidame a nic…

U nas si rezane kytky kupuju pri skoro kazdem vetsim nakupu v Lidlu nebo v Tescu (ted naposledy nadherne narcisky)

• Citovat
  • Upravit
101755
3.3.20 08:14

@Pajka2020 No, tebe by teda chtela mit doma  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
3.3.20 08:19

@Pajka2020 já jediný, kdy jsem měla doma zásoby „drobných dárků“ bylo období, kdy dětem padaly zuby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.3.20 08:27

@Hanka1 Tak asi jak kteří :)
Já myslím, že my ženský jsme dobrý herečky a co chceme, aby náš muž viděl, tak uvidí :)
Nejsou to zase takoví debžouni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.3.20 08:27
@Pajka2020 píše:
Já chci slavit (vzpomínat, zasmát se) vše, nejen narozeniny a svátek, ale i první setkání, první pusa,… Manžel má na toto „sklerózu“. Proto mu vždy fixou zakroužkuji tyto dny v kalendáři, který má na vnitřní staně dveří pracovny (doma). Na těch dveřích má nalepený i seznam toho, co se slaví a kolik to je let. Navíc z vnější strany dveří má nahoře háček, tam v „ten den“ pověsím malé dřevěné srdíčko. On má pro tyto příležitosti v šuplíku moji oblíbenou čokoládu, oříšky, čaj, svíčku, parfém…(vše v několika kusech). Balicí papír, přáníčka, izolepu (nakoupí si přáníčka a pohlednice na celý rok dopředu).

Toto jsme zavedli, když zapomněl na naše třetí výročí a místo romantické večeře jsme se pohádali. Od doby co máme děti, tak mám šuplík na dárečky a přáníčka i já, a upozornění na mobilu. :D

Oba si oslavičku užijeme. Myslím, že i to časté vzpomínání na hezké chvíle udržuje náš vztah svěží a máme se moc fajn.

Tak to je i na me teda uz moc vyhroceny :mrgreen:

Nerikam, ze si manzel pamatuje narozeniny a svatky cele rodiny, ale me a dcery jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.3.20 08:28
@ahojí píše:
@Hanka1 Tak asi jak kteří :)
Já myslím, že my ženský jsme dobrý herečky a co chceme, aby náš muž viděl, tak uvidí :)
Nejsou to zase takoví debžouni!

Presne tak, nejsou to takovi ignoranti, jak se tu z nich casto dela… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.20 09:38
@Šáruší píše:
no, asi bys neměl mluvit za všechny muže, bude to asi lepší. Kdyby jí při jezení té slavnostní večeře řekl miláčku vše nej ( mimochodem kytka není dárek, ale to je jedno), byla by spokojená. Ale ani ji nepopřát může jen ignorant a to se snažím psát slušné výrazy, taky nepíšeš sporstě. A všechno, co jsi napsal, jsou jen hloupé výmluvu. Popřát k narozeninám je elementární slušnost, to dělá člověk i mezi „cizími“ když ví, že mají zrovna narozeniny, podá ruku a řekne vše nejlepší. Natož snad své partnerce doma. Opravdu jen hloupé řeči a hloupé výmluvy, nic víc.

Mluvím za průměrného muže. Vy popisujete váš vysněný ideál.

Jen jsem se snažil nastínit, proč zakladatelka neměla raději nic očekávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný