Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Příjemné Pondělí píše:
Pokud, i přes jasné sdělení, že k narozeninám nic nedávat, něco požadujete, pak neříkejte, že k narozeninám vůbec nic nechcete. Značí to, že s muži neumíte komunikovat, nebo se chcete schválně naštvat a vytváříte na něj past.Já bych to chápal stejně, jako ten muž. Bylo by to pro mne sdělení, že to nemusím řešit vůbec a vypustil bych to.
Jo táák, ono „nic nedávat“ znamená „nic nedat“+ „nepopřát a ani se nezmínit“, jj to třeba někomu dává smysl ![]()
@Příjemné Pondělí píše:
Mluvím za průměrného muže. Vy popisujete váš vysněný ideál.Jen jsem se snažil nastínit, proč zakladatelka neměla raději nic očekávat.
nebyla bych k průměrným mužům tak přísná
spíš bych to tady viděla na pohodlnost, lenost a místy i buranství. Ti průměrný alespoň popřát opravdu dokáží
zas bych ty muže až tak nehanila ![]()
Popřát, pusu a aspoň malou čokoládu nebo kytičku mohl. Mě by to mrzelo od manžela dost.
@Anonymní píše:
Ahoj, s muzem jsme pred zimou koupili domek, a rozhodli jsme se, ze si na vanoce darky mezi sebou davat nebudeme a koupime si radeji jidelni stul, vetsinou si davame drazsi darky.. v patek jsem mela narozeniny, rovnou jsem dopredu rekla at mi nekupuje nic, ze setrime na konvektomat… v patek sem uvarila nase oblibene jidlo a cekala jsem ze alespon malou kyticku nebo dortik priveze.. nic a ani mi nepopralno trosku me to zamrzelo, pak jsem cekala jestli mu to v sobotu nedojde a nezajdem si treba do cukrarny.. nic, uplne zapomel, vypustil
me to prislo vtipny, ale holky i mamka se ptaly co jsem dostala tak me ta kyticka a hlavne to vypusteni zacalo trosku mrzet. Kdyz vezmu, ze vanoce darky nebudou ale stromecek sam od sebe koupil…
Příspěvek upraven 28.02.21 v 23:45
@Arcanum Ona by to zakladatelka nenesla tak špatně, kdyby aspoň popřál a dal pusu.
Na tom není žádné vidění do hlavy a čtení mezi řádky. Že má narozeniny věděl.
@Arcanum píše:
Takto to dopadne vždy, když si žena myslí, že chlap jí vidí do hlavy, a přečte i její tajné přání.Opak je pravdou. Chlapi neumí číst mezi řádky, ani neslyší na náznaky. Nejhorší jsou takzvané očekávání ve vztazích. Pokud něco po chlapovi chceš, tak mu to musíš sdělit na rovinu.Krom toho, taky jsme kdysi začínali od nuly, ale nikdy jsme nezrušili aspoň malé dárky na vánoce, narozeniny, svátky a pod. Normálně bych manželovi řekla, miláčku, ty jsi zazdil moje narozeniny. Dost mě to mrzí, protože jsem očekávala aspoň malou kytku, nebo nějaký dortík. Ale můžeš to klidně napravit.
Opravdu musíš/musím říct chlapovi „mohl by jsi mi prosím popřát k narozeninám?“ to jako vážně? bože, kam to spěje. Už jim ani nefunguje základní myšlení a není možné očekávat ani slušné vychování, když už teda myšlení až tak nefunguje? ještě že mám v okolí normální chlapy ![]()
@Keyllah píše:
nebyla bych k průměrným mužům tak přísnáspíš bych to tady viděla na pohodlnost, lenost a místy i buranství. Ti průměrný alespoň popřát opravdu dokáží
zas bych ty muže až tak nehanila
Muž neřeší narozeniny, na které pravděpodobně jen zapomněl a žena si hned představuje, jaký je to pohodlný buran, asi líný, zřejmě si mne neváží, nežere a ani nemiluje. Pravděpodobně terorista s sadista, chci rozvod… ![]()
Trošku nadhledu by to chtělo, vy soudkyně ![]()
„Nic nechci“ = neslavím to, nechci NIC. Příště říct, že nechceš nic drahého, že stačí drobnost, popřát (to bych řekla rovnou, normálně, mile, bez nějakého zlobení se). Kytka dneska stojí 500+, pokud má za něco stát, což už mi přijde jako dražší dárek. ![]()
@Příjemné Pondělí píše:
Muž neřeší narozeniny, na které pravděpodobně jen zapomněl a žena si hned představuje, jaký je to pohodlný buran, asi líný, zřejmě si mne neváží, nežere a ani nemiluje. Pravděpodobně terorista s sadista, chci rozvod…Trošku nadhledu by to chtělo, vy soudkyně
proč nadhled? já žiju ve svém reálném světe, kde ani manžel, syn, tchán ani švagři na mé narozeniny nezapomínají a nemusím to ani připomínat. Prostě nejsou pohodlní nebo líní a nemají potřebu to maskovat za nějaké univerzální pravdy, jak jsou chlapi chudáčci protože si to prostě nezapamatují
ale chápu, že je pohodlnější to na to svést, tak jestli to tobě věří, proč ne
jen ti to prostě nežeru ![]()
@Keyllah píše:
proč nadhled? já žiju ve svém reálném světe, kde ani manžel, syn, tchán ani švagři na mé narozeniny nezapomínají a nemusím to ani připomínat. Prostě nejsou pohodlní nebo líní a nemají potřebu to maskovat za nějaké univerzální pravdy, jak jsou chlapi chudáčci protože si to prostě nezapamatujíale chápu, že je pohodlnější to na to svést, tak jestli to tobě věří, proč ne
jen ti to prostě nežeru
Nikdo nikdy nezapomněl. To určitě ![]()
@Příjemné Pondělí píše:
Nikdo nikdy nezapomněl. To určitě
no hele ne. Budeš se divit, ale ne. Spíš ty budeš těžkej podprůměr.
@Příjemné Pondělí píše:
Nikdo nikdy nezapomněl. To určitě
Smůla, no. Ale pořád můžeš doufat
ale mrzí mě, že tvojí rodině a partnerce za to „pamatování“ nestojíš, vážně. Je to smutný.
@Šáruší píše:
asi tak. Jako zapomenout na narozeniny manžela? dětí? rodičů?
a ještě to vydávat za průměrné chování
ale chápu, nic jiné nezbývá, ale je to smutné…
@Šáruší píše:
Tak určitě. Vy jste dokonalí. My si na to nehrajeme a občas se něco nepovede. To je život.
Vzhledem k tomu, jak se mne snažíte stále nějak urazit, u vás to bude horší, než u nás. I přes nějaké narozeniny se k sobě dokážeme chovat slušně. To u vás chybí a myslím, že je to důležitější, než si pamatovat výročí.