IDEÁLNÍ PORODNICE

4011
5.9.06 11:56

IDEÁLNÍ PORODNICE

ZDÁREK všem maminkám i těhulkám,

jelikož jsem děsná zvědavka, tak mě dneska napadlo, jak by asi podle vás vypadala ideální porodnice .

Budu ráda za jakýkoliv podnět, pro mě je to spíš tip dle čeho si vybírat kam půjdu rodit, ale trošku si dělám naděje, že si to tu přečte taky někdo, kdo by se podle toho mohl řídit a pomoct do budoucna nějakým porodnicím, aby to v nich opravdu tak vypadalo ;-) Asi jsem naivní, nevím…ale třeba si to vážně přečte někdo z oboru a zamyslí se ;-)

Takže ;-) pište pište pište, cokoliv, co vás napadne sem nadhoďte, stud stranou ;-) a také pište, co vám VADILO , ať už se to týká poporodní péče o vás nebo o miminko nebo třeba doby návštěv, vybavení, personálu, jídla…fantazii se meze nekladou :-)

To jsem zvědavá co tu společně zplodíme ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
5.9.06 13:13

Ahoj,
pro mě ideální porodnici představuje ta v Neratovicích a neměnila bych na ní asi vůbec nic!
Sestřičky: V jakoukoli denní dobu maximálně ochotné, milé a trpělivé (i o půlnoci, kda jsem se potřebovala vyplakat z nervíků). Stále a dokola mi vysvětlovaly, jak nejlépe kojit, vše se mnou zkoušely, radily, na všechny moje všetečné až zbytečné dotazy rády odpovídaly.
Hygiena: Každý den umytý záchod, nový toaletní papír, vložky
Péče na pokoji a jídlo: Teplé a velmi chutné jídlo až na pokoj, horký čaj stále k nabídnutí, výborné svačinky. Výměna ložního prádla na požádání a ihned, navíc mi v pokoji praskla jedna žárovka (do pěti minut byla nová)
Prostředí: Klidnější nemocnice, rodila jsem po obědě a byla jsem první, takže klídek. Tím, že bylo méně maminek a že celá porodnice byla taková manší, tak k nám měly sestry mnohem blíž a vše bylo takové rodinné (aspoň já to tak cítila)
Porod a možnosti: Dva porodní sály, jeden s přítmím a moc pohodlným lůžkem, u porodu byla jen má porodní asistentka a můj manžel. Až těsně ke konci přišla paní doktorka a poté i dětská. Všichni byli moc příjemní a stýle mě uklidňovali a povzbuzovali. Ani jsem nestačila využít možnost hudby, míče atd., jelikož jsem přijela za pět minut dvanáct :lol:

Byla jsem v této porodnici týden a podruhé jedu 100% zase do Neratovic, i když ta cesta od nás...... Ale cítila jsem se tam moc dobře a neměnila bych s žádnou kamarádkou, které rodily různě jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
5.9.06 13:17

Ahojky, tak nevím, jestli to, co mě okamžitě vyskočilo, je to, co chceš, ale…
myslím si, že ideální porodnice je synonymem příjemného personálu , především toho, který je u tebe čast, tzn. PA na sále a hlavně na pokoji, fajn lékař taky není k zahození, ale po porodu, kdy je člověku snad nejhůř - někdy fyzicky i psychicky - potřebuje vlídné slovo, kterého se často nedočká…Jenže, která nemocnice bude přijímat „jen příjemné sestry a PA“…to asi nejde, je to hlavně o lidech, to si myslím já, pak je jedno jestli mám televizi nebo ne (ta je mmch úplně k ničemu - na poporodním, třeba na rizikovém proč ne), ještě čisté sociálky jsou důležité, v ideální případě samozřejmě na pokoji. Jo ještě návštěvy jsou pro mě podstatné, aby mohly prakticky kdykoliv a na pokoj podle dohody s ostatníma mamčama, ofiko to tak bylo, že to záleží na maminkách a i když jsme se mezi sebou dohodly, sestra přišla a rodinu po 2min vyhodila… To ostatní si myslím není až tak podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4011
5.9.06 13:20

jéé super moc děkuju Meduze za první příspěvek ;-) vyhráváš bonus v podobě odpolední ledové kávičky ;-)

a další kávičku posílám Jančuli ;-)

tak kdo dál?? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
5.9.06 14:32

Ahojky, tak já tedy taky chválím Neratovice!!!
Na svůj první porod si nemůžu stěžovat. Stihla jsem i koupel ve vaně a na sále tu hudbu:-) Ocenila jsem maximální soukromí, které jsme s mužem pořád (až na samotný závěr) měli:-) Velký porodní sál je super!
Stejně jako nadstandardní pokoj. (ale musíte rodit, když neni nátřesk!)
Taky se mi moc líbilo, že tatínci se mohli pohybovat po porodnici stejně jako maminky. I na porodní box za miminkem, nebyl problém. Můj muž jezdil malou vážit, někteří tatínci tam i spali a chodili i ráno na dětskou vizitu. Fakt super!!!

Co bych ráda za čtyři měsíce jinak:
ráda bych měla možnost větší svobody pohybu při monitoru (ale co vím, záleží na PA, některá dovlí jen sedět, některá i stát)

ráda bych rodila jinak než v leže na lůžku. Podle situace samozřejmě, podle miminka i momentálních sil a chuti… posledně mi to ani nepřišlo, ale myslím, že by jiná poloha ledasco urychlila… kdo ví?

ráda bych měla miminko u sebe!!!!!!! Sice jsem měla malou hned na břiše, ale vzápětí jí odnesli. Proč? Na sále je stejné vyšetřovací vyhřívané lůžko! Neměla žádný problém, tak proč ta izolace? Proč probůh inkubátor na zahřátí??? Hodlám si po domluvě s PA přinést svojí zavinovačku a mimi bych ráda měla na sále u sebe. Tedy u tatínk v náručí, myslím, že se zahřeje ažaž! určitě se pak nestane, že bych zpětně na videu viděla, že má malá zalepený vpich po nějaké injekci, o které mi nikdo jaksi neřekl…

Určitě si vezmu vlastní PA! posledně jsem té možnosti nevyužila. Nelituji, vystřídaly se mi dvě PA a obě byly super. Dokud jsem rodila. po porodu už to nadšení trochu opadlo… Takže tentokrát tam se mnou bude známá bytůstka, se kterou se už znám a předem se dohodnem, co půjde a co ne.

Kňourá mi tu výše zmiňovaná dcerka, mizím, ale určitě se tu ještě objevím, toto téma je teď pro mě zase aktuální:-)

Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
5.9.06 15:26

tak super se rodí ve Zlíně v Baťově nemocnici,v pá.ráno jsme tam s přítelem dojeli a v sobotu ráno v 5.00 se „narodil“ náš Jája,byl císařem,takže kolem mě se rodilo jako o závod a já pořád nic no a pak můj ošetř.gyn.mimochodem super doktor,rozhodl spolu s jeho otcem taky super lékařem,o císaři,takže porod jsem trospala a malého viděla až na pokoji, no a dětské i ženské sestry po porodu,jedna báseň,pořád se ptali jestli něco nepotřebuji a byly moc hodné,takže Zlín můžu doporučit J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
5.9.06 15:33

Albi ten vpich byl po vit. K.. picha se miminkum po narozeni

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
5.9.06 16:37

Katko, jasně že to nebylo LSD:-)

Nepatřím k odpůrcům očkování a pod. Ale mám přece právo vědět, co mi s mimi dělají!
byla jsem při vědomí pár metrů přes chodbu. Nebyl problém mě o tom informovat.

Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
5.9.06 17:02

Takže DaJanko, v první řadě GRATULUJU ke krásnýmu metříku :lol: :wink:
Tak já si nemůžu vynachválit Vrchlabí. Od mého příjmu až po propuštění jsem se nesetkala s jediným protivným člověkem.. Během porodu jsme měli skvělou PA i dr., takže jsme si povídali a zasmáli se :lol: Dcerku jsem porodila do vody a hned jsem ji dostala na prsa. Nalokala se trošku plodovky, takže mi ji museli vzít a vysát vodu a dát onu injekci..ale celou tu dobu byl u ní táta a pak jsem ji hned dostala zase já. Pak mě ale šili, což mě dost bolelo a já-zesláblá-měla strach, že ji pustím, jsem ji zas dala manželovi (o všem jsme si rozhodovali sami, nikdo nám ji nechtěl brát a někam odnášet..). Jak mě zašili, tak jsme si s manželem a dcerkou přešli na pokoj - tzn. malá beze mě nebyla ani minutu (vlastně celou dobu v porodnici-až na wc a sprchu :lol: ). Druhý den se pro nás uvolnil nadstandart, takže jsme mohli být všichni pohromadě. Taťkové tam chodili -třeba i v trenkách-s mimčama na vážení, očkování atd. Sestřičky byly taky ochotný ve dne v noci s čímkoli poradit - a vždy s úsměvem :! - a to tam zrovna měli problémy s nějakým otcem, který chodil vyhrožovat manželce 8O a museli volat policajty…no žádná slast..
Co se týče jídla, tak to sice žádná sláva nebyla, ale stejně jsem z té euforie vůbec neměla hlad..a navíc o to tu jaksi nejde, že (a manžílek to jistil :lol: ). Sice si někteří lidi myslí, že jsme blázni, když jsme jeli při kontrakcích 3,5hodiny a že jsme hrozně riskovali (cestou bylo 5 porodnic, čísla jsem měla samo s sebou!), ale já rozhodně nelituju a…příště zas :lol:
btw:když jsme dorazili na místo, tak mě to bylo docela líto, já bych jela klidně ještě dáááál - krásně mi to při té cestě ubíhalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4011
6.9.06 13:08

mostulko díky za gratulaci;-) I já bych ti ráda pogratulovala k malé Lucince, vím že už je to nějaký pátek ale i tak ;-) No vidíš, to na co jsem se tě chtěla zeptat jsi mi tu napsala :-) Jsem ráda že toho svého rozhodnutí teda nelituješ, to by asi byl jiný zážitek ;-) a že se vše vydařilo dle plánu a tys rodila tam kde sis vybrala :-)

holky tak kdo dál??? to už nikdo nemá fantazii? :-) Co ještě byste chtěli na současných porodnicích změnit???

Já až těch příspěvků bude víc (tedy pokud jich bude víc) tak to nějak sesumíruju a třeba vyrazím i do novin :lol: (jsem toho vážně schopná), tak se nebojte a pište!!! Je to ve vaší moci tyhle podmínky změnit!!! Ať se všichni lékaři a PA zamyslí!!! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
6.9.06 13:14

Mostulko jak to popisuješ tak je to jako V Bohunicích :wink: Jídlommi tam teda nechutnalo,ale jsem vybíravá :oops: Fakt jste teda jeli dlouoho, no já bych snad ani nedojela při tom jak to šlo rychle 8O

PS: že se nám nepřijdeš pochlubit s fotečkama do čekatelek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
14.9.06 14:50

Zdravím!

Tak já se připojuji k Vrchlabí.
I když jsem nakonec porodila na polohovacím lůžku, byla jsem velmi spokojená s péčí doktorů i sestřiček. Porodní asistentka byla opravdu skvělá. (Alenka Šoupalová) Hodně mi pomohli zvládat kontrakce, ukázali mi, jak se uvolnit.

Velmi se mi líbilo, že miminko bylo opravdu nepřetržitě v dohledu rodičů. Všichni s ním jednali perfektně. Když miminko plakalo, tak utěšovali. Nebyl to jen kus něčeho. Taky jsem si opravdu připadala, jako jeho matka, protože jsem si s ním mohla dělat, co jsem chtěla. Nemusela jsem ho před každým kojením vážit a stresovat se, že moc nevypil. Mohli jsme s ním chodit v náručí volně po chodbě, za což mi v Motole (s prvním) bylo vyhubováno. Připadala jsem si tam svobodněji.
Jídlo sice nebylo nic-moc, ale kvůli tomu jsem tam nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
14.9.06 15:00

Porodnice Havlíčkův Brod, je to okresní nemocnice, nic velkého ,ale já byla naprosto spokojená. Tedy strava taky nic moc,ale co se dá dělat.
Co se týče všeho ostatního, super. Po porodu byl přítomen vážení a měření,kontrole tatínek. Žádné vážení před nebo po krmení,jen ráno při vizitě. Prostě pohoda.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
14.9.06 21:21
Albi píše:
ráda bych měla miminko u sebe!!!!!!! Sice jsem měla malou hned na břiše, ale vzápětí jí odnesli. Proč? Na sále je stejné vyšetřovací vyhřívané lůžko! Neměla žádný problém, tak proč ta izolace? Proč probůh inkubátor na zahřátí??? Hodlám si po domluvě s PA přinést svojí zavinovačku a mimi bych ráda měla na sále u sebe. Tedy u tatínk v náručí, myslím, že se zahřeje ažaž! určitě se pak nestane, že bych zpětně na videu viděla, že má malá zalepený vpich po nějaké injekci, o které mi nikdo jaksi neřekl…

Albi , při prvním porodu (v Praze-Podolí) jsem udělala podobnou zkušenost - odnesené a následně několik hodin „nedobytné“ miminko :( ; poučena (a povzbuzena další diskusí na e-miminu 8) ) jsem se při druhém porodu (v Praze na Bulovce) vyzbrojila porodním plánem, kde jsem výslovně uváděla, že miminko chci mít u sebe celou dobu už od porodu, pokud to samozřejmě dovolí náš zdravotní stav. Když nám potom přišla dětská sestřička říct, že miminko odnese a „vrátí ho za šest hodin po porodu“, vzbouřila jsem se a poukázala na to, že v plánu mám napsáno a PA odsouhlaseno „miminko od začátku“ - dětská sestra se omluvila, že plán nečetla, a miminko mi sebrali jen na chvilku, než nás převezli na šestinedělí. Takže možná stačí jen říct (nebo, ještě lépe, napsat) a miminko ti zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
15.11.06 15:28

Ideální porodnice?

Ideální porodnice je podle mě taková, kde jsou profesionální lékaři s lidským přístupem, sestřičky, které rádi vyslechnou, poradí popř.ukáží a taková, jak jistě milé dámy uznáte, neexistuje a bojím se, že ani existovat nebude, protože ať máte na porodním sále záclonky a na zemi třeba i koberec,ale personál se k vám chová hrubě nebo netaktně, tak na porodnici určitě nebudete vzpomínat v dobrém, je to totiž všechno v lidech a o tom jak se k sobě navzájem lidé chovají a potom daleko za tím je vzhled nebo vybavení porodnice. To je můj názor :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí