Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tchýně udělala chybu. Měla ten barák dát dceři a ne téhle nevděčné sestavě.
To se nediv, jestli jsi před švagrovou pronesla něco o tom, že její máma, která vám dala barák, je zlá a nevděčná a sobecká a nevím co ještě. Tohle někdo říct o mojí matce ( i kdyby na tom mělo být třeba i zrnko pravdy), tak bych se s ním taky nebavila víc než je nutnost. Takže ano, přání bych poslala, jsou to kulatiny. A jestli si o tchýni opravdu myslíš to cos tady napsala, pak se ti divím, že jste od ní ten dům vůbec přijali. To tam ty vztahy musí teda vypadat. A, mimochodem, píšeš, že švagrová bude mít 60. To znamená, že ty už taky nebudeš poupě v rozpuku, ale zralá žena. Tak se podle toho chovej.
@Vesnička 123 píše: Více
Jojo, tchyně strašná, švagrová taky, ale barák je ok že? Jak ho mohl tvůj muž zdědit? Švagrová nedědila? ![]()
Každou další diskuzí tady se jen ujišťuju, že přepisovat na kohokoli vlastní nemovitost za života je velmi, ale velmi špatný nápad. Neb pak budete za tu zlou, co zavazí, je nevděčná a obýváte nemovitost, kterou vaše dítko „zdědilo“ ![]()
@Keyllah většina důchodců či jeden to neutáhne…jak fyzickou silou…tak prachama.
Pak potřebuje pomoc…jak fyzickou silou…tak prachama. Pak sypeš do baráku…který není tvůj…za mě ani jedna varianta není ideál.
Barák nedostala zakladatelka, ale její manžel, jestli dobře chápu.
A mimochodem to, že ti někdo přepíše barák, není jen výhra. Může to být obrovské břemeno, které tě víc zatěžuje než ti prospívá. A už vůbec to neznamená, že dárce nemůže být zly člověk.
@jkra píše: Více
Dům taky mohl být tatínka, po kterém to dědili, ne? ![]()
@Liberalissima píše: Více
ale to by dědila i manželka/maminka, navíc pokud by byla nemovitost v SJM, vlastnila by převážnou část…
@Buba mara já bych to zas tak neodsuzovala. U nás dědil manžel dům. Tchanovci mají břemeno. Vše se opravilo, narodili se nám děti, tchýně zůstala doma a začalo peklo. Jako moje tchýně je fakt zlá ženská a opravdu jsem to před dětmi nepoznala. Tím pádem se zhoršují i vztahy v celé rodině. A fakt věřím, že my ti zlí nejsme. Takže se hodláme stěhovat. Jenže tchanovci mají problém -kdo se o ně ve stáří postará a kdo bude financovat dům, kdo se bude o dům starat. Náš odchod jim velmi zkomplikuje život. Asi víc než nám hypotéka.
Vy nejste s tvym manzelem tym - on si jede extra linku a bude prat sve sestre extra nebo ji nebude prat vubec? My tyhle rodinne i jine a podobne zalezitosti resime spolecne s muem, nejak se my dva doma domluvime a dle toho jedname s ost. rodinou ci dalsimi lidmi, remeslniky,…
@anavi13 píše: Více
Jasně, může to být tak, že zakladatelka je ta hodná a pro tchýni by se rozdala a sklízí za to jen nevděk. To se samozřejmě stát může. Ale, nezlob se, dávat najevo před dětmi, byť dospělými, že jejich máti je kdoví jaká a to tak, že to švagrovou urazí do té míry, že rok spolu nemluví, to už teda muselo být. Ty bys takhle o své tchýni před manželem a jeho sourozenci snad také nemluvila? No, to víš, je to pak složité. Na jednu stranu tchánovci nakonec nějakou tu pomoc potřebovat budou, to je pravděpodobné a pokud je manžel jedináček, tak to spadne na něj. A rodiče jsou rodiče, ať jsou jací jsou. Pokud je nechce dát do domova důchodců, tak je asi taky nenechá bez pomoci a barák spadnout na hlavu. Možná by pak bylo nejlepší řešení dům prodat a tchánovce nastěhovat do bytovky. Ubyly by starosti, jim i vám.
Opět troll nebo námět na článek -) nick založený dnes a už nereaguje…Doprčič, kdy ta žurnalistika přestala být posláním, prací a zájmem dohromady? paní pisatelka by se měla taky trochu snažit sama!
@Buba mara u nás je švagrová uražená asi od prosince. Se mnou nemluví, manželovi promlouvá do duše a jinak s ním taky nemluví. Nemluví s námi z toho důvodu, že se chceme odstěhovat kvůli tomu, že společné bydlení nefunguje. A nechápe, že se nám nelíbí její denní návštěvy atd atd. Je toho moc. Tchýně takto taky nemluví s půlkou svojí rodiny. Mají to v genech. Pro mě nepochopitelné. Ale ona s nima není absolutně žádná domluva. Před dětmi vztahy v rodině neřešíme. To máš pravdu. Děti chceme chránit a ať si pak na to přijdou sami. Ale popravdě už jsem tchýni řekla do očí, že se chová sobecky. Už to fakt nešlo jinak. Manžel už s nimi taky nemůže vydržet. Tady padli na nás slova, které opravdu bolí od blízkého člověka. To fakt nejde přejít jen tak. Manžel má víc sourozenců. Barák když budou chtít tak jim pomůžeme udržovat v rámci možností. Ale bydlet společně a starat se o ně ve stáří 24/7 fakt ne. Jenže to by jsi musela znát úplně vše, aby jsi věděla, proč toto píšu. Barák nikdy neprodají. Do domova nepujdou. Manžel je nikdy bez pomoci nenechá. Barák jim taky nenechá padnout na hlavu. Já taky ne, ale s pomocí se opravdu po tom co jsem tu zažila nepřetrhnu. Máme nemocné dítě (není to trvalé) a bylo nám od švagrové doporučeno, že jsme si ho vůbec neměli dělat, aby jsme se mohli starat o babičku, pomáhat tchánovcům. to nejde jen tak přejít.