Imigrační policie, příteli hrozí deportace

Anonymní
16.12.18 21:13

Imigrační policie

Ahoj holky.
Jdu tady s dotazem ohledně imigrační policie.
Mám přítele, který musel do ciziny, když mu tady po třech měsících skončila práce i s ubytováním),nemohl tady zůstat(jsem stále vdaná, ale hledám byt),což bude asi od února. Takže odletěl. Nemá teď nic a hrozí mu deportování do vlastní země. A to ani jeden nechceme.
Bylo mi řečeno ať jdu hned zítra na imigrační a pokusit se ho dostat sem-politický azyl.
S přítelem se moc milujeme a mám strach, že ho ztratím :,(.
Jaké jsou šance? Budou se mě na něco vyptávat? Holky prosím, snad to někdy někdo řešil. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
338
16.12.18 21:25

O azyl se žádá osobně, takže Vás se to netýká. Součásti žádosti je i vyslech, kdy se udávají důvody, proč v ČR chce požádat o azyl.

Žádost o přechodný pobyt z důvodu dlouhotrvajícího vztahu s občanem EU je bezpredmetny, jste vdaná a nebydlíte spolu.

Pokud ho chcete sem dostat co nejrychleji, tak buď azyl a nebo víza za účelem zaměstnání. Co se týče azylu m, tak žadatel nesmí oficiálně rok od podání žádosti pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.12.18 21:48

Politický azyl nedostávají v ČR ani reálně pronásledovaní lidé. Falešných žádostí o azyl je sice většina, ale znamená to alespoň na první týdny nástup do Vyšných Lhot, nebo do jiného sběrného střediska, zákaz legální práce po dobu jednoho roku a především jaksi dost velké trable po zamítnutí, zejména když bude zřejmé, že jaksi žádal účelově.

Spíš než na cizineckou policii (ti vážně nejsou primárně nastavení na to, aby vám pomáhali vymyslet jak obcházet pravidla) zajděte do nějaké nejbližší organizce, která se zabývá tematikou cizinců v ČR.

Nejjednodušší je se nechat najmout u nějaké další agentury a mít alespoň krátkodobé pracovní vízum - a tedy pracovat v podřadných pozicích a mezi tím, než práce a vízum budete mít prostor to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.18 21:58

@Ou
Ale cizinecká není imigrační

• Citovat
  • Upravit
338
16.12.18 22:02

Co vím, existuje jen cizinecka policie. S tou jsme měli tu čest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
16.12.18 22:44

Imigracni policie neexistuje, bud cizinecká nebo Ministerstvo Vnitra…jinak politicky azyl je opravdu těžké získat, slouceni s obcanem EU vzhledem k tomu, ze jste vdaná je bezpredmetne…takže najit si praci a zažádat o zamestnaneckou kartu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.18 04:44

@mapu existuje…

• Citovat
  • Upravit
1049
17.12.18 06:37

To je ale imigracni služba, ne policie…služba kterou poskytyje ci vykonava cizinecká policie, potažmo Ministerstvo Vnitra, dle typu pobytu…jinak plati, co jsem psala výše, nejschudnejsi cesta je zaměstnání a tudíž zamestn.karta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
17.12.18 11:14

Nikoho bych sem radši netahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
17.12.18 11:19
@Anik píše:
Nikoho bych sem radši netahala.

Pozdě, už jich tu pár je :mrgreen: Taky jsem jednoho přitáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
17.12.18 11:22

Jasně, nikoho dalšího jsem myslela :) jakože už fakt stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
17.12.18 11:31

@Anik
Já proti rozumnému nárůstu nic nemám. Kulturní a společenské osvěžení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
17.12.18 11:35

No neviděla bych to tak optimisticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.12.18 12:38
@Anik píše:
Jasně, nikoho dalšího jsem myslela :) jakože už fakt stačí.

Najdi si demografické křivky, podívej se na vývoj a strukturu zaměstnanosti a dlouze nad tím medituj.

A posléze se nauč svoji nejistotu a úzkosti řešit jinak, než že si najdeš fiktivního vnějšího nepřítele, na kterého to všechno svedeš. Výrazně ti to zlepší kvalitu života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
17.12.18 13:10

Ou. to ne, já jsem naprosto v pohodě, žádného nepřítele, ani fiktivního nemám. Jen mi stačí projít se po ulici mezi těma Ukrajincema a kdovíčímvším, není to nic příjemnýho, mají u nás i ubytovny. Ale jinak jsem fakt v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová