Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer maminky, potřebuju akutně radu. Naše 3 letá dcerka. Chodí od září do školky. V Září tam byla asi 10 dní.3týdny nemocná doma.Min týden byla 4 dny ve školce a je zase nemocná. Chudinky mě je líto:(Je hotová, sotva se z jedné nemoci dostala a už je v tom znovu. Chtěla jsem se zeptat na nějaké vitamíny na zvíšení imunity.Ne drahé, ale učiné, měla jich spoustu, ale nic moc nepomohlo.Moc děkuji všem ![]()
Ahoj, take me zajima co ostatnim pomaha, ja davam imunoglokan, vitaminy a stejne byla dcerka loni ve skolce asi 4. tydny.
Řešila jsem nedávno v lékárně něco podobného a měla jsem požadavky, aby to byl multivitamín s podporou imunity. Nejdřív to vypadalo, že buď to nebo to, ale nakonec jsme zjistili, že obojí splňuje sirup Marťánci. Je to od jednoho roku, takže tím teď cpu obě děti a dobrý. A to jsem si donedávna myslela, že já přece nebudu dávat něco, na co jde v televizi reklama
Ale Imunit, Glukovit, ani Pikovit nám nějak už nezabíral (případně další vity)
Nám se teda osvědčil nejvíc Imunoglukan, kamarádka si zase moc chválí Hlíváček. Naše doktorka teda říká, že pokud to dítě má oslabenou imunitu, tak stejně jsou tyhle preparáty k ničemu a to tělo se musí srovnat samo ![]()
Mě radily Imunoglukan…ale nevím:(Potom prevenar…ale chtěla bych koupit něco co by opravdu pomohlo, a nemusela bych vyhazovat peníze jen tak
No vida, možná jsem spojila několik názvů dohromady. Imunoglukan jsme taky měli a nefungoval ![]()
Nedávala bych nic, tohle je klasický nástup do školky… Je to blbé, ale je to tak. Já na dětech postupně zkoušela echinacenu, Preventan, rakytník, Imunoglukan a nevím, co ještě a bylo to na houby, akorát jsme sponzorovali lékárnu ![]()
Můžu tě jen potěšit, že se to bude postupně zlepšovat, ale chápu, taky bych juchala, kdyby byly děti pořád zdravé ![]()
@lilaa22 Prevenar není na imunitu. Je pouze na pneumokoky a ještě k tomu jen na určité kmeny. Takže defakto bych ho doporučila spíš pro rizikové skupiny a ne očkovat co to dá, jak je tu zvykem (ale zase si výrobce a prodejce namastí kapsu, no
)
Jestli můžu poradit, mám taky tříletou dceru a do školky chodí a zatím se naprosto vzorně drží. Bereme asi 14 dnů Imonoglukan, ale co zabralo nejvíc. Od dobré homeopatky mi bylo doporučit zkusit Bachovy kapky pro děti před nástupem do školky, zhruba měsíc. Nevím co vše namíchala, ale bylo v popisu na zvládání úzkosti, stresu, odloučení od matky a mnoho dalšího. Užívali jsme, i přesto psychicky školku nezvládá dcera úplně dobře, i když každým týdnem brečíme trošku míň a někdy se jí ani nechce domů. Ale co je hlavní, věřím tomu, že jí to pomohlo. Bylo mi řečeno, že hoooodně dětí onemocní nejen, že jsou bacily ve školce, ale hlavně díky zbořené psychice, prostě ta obrosvká změna a šok se odrazí na zdraví. Proto prý hlavně nejvíce jsou nemocné ty tříleté děti. Záleží jestli tomu ale budeš taky věřit. U nás za celou dobu zatím jen jedna rýma a to mini rýma.
Naše dr říká, že pokud má dítě vyváženou stravu a je jinak zdravé, je toto všechno na dvě věci.
a říká to i kámoš, který dělal pro velkou firmu zabývající se distribucí potravinových doplňků (vitamíny, různé proimuny apod.), tož fakt nevím, zda má cenu do děcek něco rvát ![]()
jooo, a co píše bavorov, za tím bych si já také stála - psychika je mocná čarodějka (nejen příroda)
@lilaa22 píše:
Mě radily Imunoglukan…ale nevím:(Potom prevenar…ale chtěla bych koupit něco co by opravdu pomohlo, a nemusela bych vyhazovat peníze jen tak
Nemyslíš preventan? Místo prevenaru…
@Brontik píše:
Nemyslíš preventan? Místo prevenaru…
Taky si myslím, že tu došlo k záměně názvů ![]()
@Bavorov zrovna nedavno jsem si to rikala taky, skoda, ze nevis co tam je.....ja zacala dceri davat orech, ten je na dobre zvladani zmen a vlastne mam jeste jednu - red chesnut, na oddeleni psychicke pupecni snury, nebo jak to nazvat, tak to asi taky pridam.
dcera skolku zvlada dobre, tesi se tam, ale doma je to hruza, hodne place, vzteka se, jakmile tam par dni neni, postupne se to lepsi.
nemocna je taky furt, nic ale zavazneho, jen ryma, kasel, ale nejde na prudusky, ale ma to furt a nemuzeme se toho zbavit, je jedno jestli je ve skolce nebo ne
Jinak je cila a vesela.
daam imunoglukan, ktery si hodne lidi chvali.
@Bavorov s tou psychikou naprosto souhlasim..Psychika dela proste hodne.
A taky si myslim, ze zakladatelka myslela Preventan a ne Prevenar.
@Taminka píše:
@Bavorov s tou psychikou naprosto souhlasim..Psychika dela proste hodne.A taky si myslim, ze zakladatelka myslela Preventan a ne Prevenar.
Preventan jsem myslela:)