Maminky 4letých jedináčků - přeháním péči o něj

Anonymní
11.10.12 20:53

Maminky 4 letých jedináčků-poradíte

Občas mám pocit, že přeháním péči o mého syna. Hlavně jde o to, že se o něho bojím a potřebovala bych porovnání ostatních maminek..
Synovi budou v listopadu 4 roky, tak ideálně maminky čerstvých 4 letýh děti, jestli by mi mohly odpovědět co můžou a nemůžou jejich děti..
Jakou mají svobodu co se týká např.. jedou na kole jak daleko nechají, jestli ne nechávají samotné na zahradě a jak dlouho, jestli je ještě někdy chytnou za ruku při přechodu po hlavní. atd..
Bohužel si myslím, že mám až extremní strach o syna a možná to i přeháním, proto anonym..
Hlavně mě jde o to, jak mu věříte, venku i doma ne co zvládnou..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101910
11.10.12 20:59

Tak já mám dvouleťáka, ale samotného na zahradě ho nechávám už teď, máme ji tedy bezpečnou… ale na přechodu bych ho vodila za ruku i šestiletého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.12 21:07

Hlavně tady jde o mě než o syna, protože občas mám pocit, že tam kde se bojím, tak ostatní maminky zůstavají v klidu, proto zjišťuji jak to která má.
Např. i to kolo, jestli děti jezdí u nich - cyklostezka a nebo i tak, že je pomalu nevidí, když jedou se stejně starým kamarádem a nebo je přehnané atd..

• Citovat
  • Upravit
Marlenka.x
11.10.12 21:10

Mame jedinacka 3,5 roku, druhe se zatim nedari. Bydlime ve velkem meste, takze u silnic, kde je provoz chodi za ruku furt, a zahradu nemame :-) Takze to ti neporadim. Proste ho mam furt na ocich, je to trestiprdlo.

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
11.10.12 21:12

Na kole - nechám i tak 30 m pokud nic evidentního nehrozí
Na zahradě - nechávám samotného, ale máme stanoveno, že musí být vzadu kde na něj dobře vidím, ale nechávám si otevřeno, abych slyšela co se děje
Na přechodu - raději pořád chytám za ruku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.12 21:14

Spíš jsem v neustálem strachu, když ho nemám u sebe.. což nevím jestli je ok.. :think:
Ostatní děti klidně jedou na těch různých odrážedlech, tříkolkách několik metrů a maminky jsou v pohodě. Já mám uř nervy, že mi někde přeběhne :think: Samozřejmě ho nemám pořád vedle sebe, ale jakmile jede nebo jde víc dopředu tak mám vyloženě nervy.. :think: :nevim:
Jinak na zahradu ho pouštím, ale spíš ten vnější svět je problém, kdy pomalu víc křičím stůj jak maminky douletých

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.12 21:15

Buď mu nevěřím a nebo to prostě přeháním :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
81481
11.10.12 21:21

Náš tříleˇˇták se sourozencem jezdí na dohled, sám id sebe, za ruku nechodí, čeká sám. Na zahradě nechávám samotného, ale často nakukuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.10.12 21:25

Mám 21m syna a na zahradě bývá sám, když já třeba vařím. Já na něj vidím z okna kuchyně. Ale nesleduji ho furt, to bych nic neuvařila, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
11.10.12 21:41

Mám čtyři a půl letou holčičku, na zahradě bývá sama, ale máme pidizahrádku, kam se nikdo cizí nedostane. Venku ji pouštím samotnou dál, ale nespustím z ní oči. S kolem (u nás teda koloodrážedlo) ji pustím taky dopředu, ale spíš až někde mimo ulici, kde nejezdí tolik auta. Nemyslím, že bych třeba byla přehnaně starostlivá, ale je fakt, že na veřejnosti z ní moc oči prostě nespouštím, když mi zmizne z dohledu, hned ji hledám, páč v dnešní době únosů a pedofilů člověk nikdy neví :roll: A přes silnici chodí vždycky za ruku, ale bydlíme ve velkém městě, takže tady bych řekla, že je to v tomhle věku normální. Prostě spustím ji z očí na chvíli a pak zas kontroluju, kde je. Že bych se třeba na půl hodiny otočila, to fakt ne. A ani ve školce, když měli zahradní slavnost, jsem pořád kontrolovala, kde je, nemusela být nutně se mnou, ale abych věděla, kde se pohybuje.
Hele, máma jsi ty a ty jsi za své dítko odpovědná. Takže být tebou bych se zachovala podle tvého nejlepšího vědomí a svědomí a případné narážky ostatních ignoruj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
11.10.12 21:55

Mám v červenci 4letou a k ní 2.5 letého. Oba bývají na zaradě sami, kontroluju cca po 5 minutách, pokud se něco děje, přijdou sami a kdyby byl úraz (= ječení), tak bych to slyšela, nechávám pootevřené okno. Na odrážedle i kole na cyklostezce nebo tady u nás nachodnících jezdí až kam dohlédnu, jen z prudkého kopce musí pomalu a u mě. Za ruku přes silnici jen u mladšího.

Podle mě tvůj strach už normální není, možná máš jen trošku náběh na nějakou úzkostnou poruchu, tomu se nedá poručit, není to věc rozumu, takže leda se poradit s psychologem. Já podobně reaguju když vidím děti kdekoliv blízko vody, úplně cítím, jak tam padají a topí se. Ale to naštěstí není každodenní situace, jako ty „tvoje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
11.10.12 21:56

Hodně záleží na povaze dítěte. Já mám čtyřleťáka, který vtělením neřízené střely. Nezná pud sebezáchovy, nepředvídá, jedná. Něco ho zaujme a letí za tím jak splašený. Rozjede se na kole do kosmické rychlosti - a nepřemýšlí nad tím, že asi neumí zastavit. Musím neustále myslet o dva kroky dopředu a zvažovat všechny možnosti, do kterých může situace přerůst. A stejně někdy nedomyslím všechno. Někdy mám obavu i ve školce, aby se mu něco nestalo. Vyprávěl mi, že ho nedávno při vycházce napadlo skočit na obecní úřad (občas tam spolu chodíme a on se tam chtěl prostě vydat). Naštěstí ho paní učitelka uviděla a včas zabrzdila. Takže naprosto ten Váš strach chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
11.10.12 22:21

Syn necelé dva roky a okolnosti mě donutily nechávat ho samotného na zahradě. Je to zahrada u bytového domu. Když jdeme dom, tak se většinou vztekne, že domu ještě nejde, tak ho nechám na zahradě, kde má svůj plastovej dům. Chvíli otvírá, zavírá okna, občas na něj juknu z ložinice a když slyším, jak hospodaří, tak ok. Většinou stejně než vybalím nákup a obstarám mimino, tak přijde, nebo začne hulákat na chodbě, ať si pro něj přijdu. Trochu mám obavy, kdy objeví, že se dá projít do vedlejší zahrady, ale zatím ho to nezajímá. Taky záleží na povaze dítěte - náš mladej je kliďas a není kaskadér.

• Citovat
  • Upravit
12.10.12 08:26

Ahojky, mám čtyřletého chlapečka (v srpnu 4.roky) a také se o něho hrozně bojím, mám asi to samé co ty. Na zahradě bych ho nenechala (máme teda bazén a ví, že tam nesmí ale náhoda je blbec), já se třeba bojím, že ho někdo sebere. Když jsme na hřišti, furt ho sleduju očima, tůhle zaběhl za chaloupku (je u parkoviště) a já šílela, že ho někdo vzal. Na přechodu ho beru za ruku pořád, vlastně i při procházce, on mi ji dává sám. Myslím, že je to tím, že máme to dítko jediné. je to jiný vztah, než když vše dělíš mezi dvě děcka. Takže MNĚ NEPŘIJDEŠ DIVNÁ :-)
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
12.10.12 09:26

@LenazeStrakonic Tak mít na zahradě bazén, tak ho tam taky nenechám samotného… ometám se kolem i když tam je ten dětský s 10cm vody. Náhoda je v tomhle ohledu blbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí