Syn má záchvaty vzteku, nevím si s tím rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1299
9.10.12 17:56

syn - problémy, nevím si s tím rady

Ahoj holky :mavam:

Mám syna 4,5 roku. Narodil se předčasně ve 31 tt. Už i kvůli tomu byl ve všem pomalejší, chodit začal v 19ti měsících, měli jsme problémy s mluvením /do 2,5 let uměl říct jen babi a mami/ ležel i v nemocnici na neurologii /našli mu na EEG epileptické vlny, ale pak už to bylo OK/.
Nyní má skoro 5 let, chodí do školky, chodíme k logopedovi, mluvení je to lepší, ještě to není dokonalé, ale lepší.

A ted k problému - malý má hrozné záchvaty vzteku :( a kvůli kravinám! Řeknu mu, že třeba at si uklidí hračky, nebo že kokyna budou až po obědě, on se vzteká, válí se po zemi, řve, jediný co na něho pomáhá je dát mu na zadek a poslat na samotku do pokoje :think:. V pokoji řve, kope do dveří /ještě že nemáme skleněné/, je celý rudý, jednou se i pozvracel.

Jsem na něho sama, manžela sice mám, ale je dost pracovně vytížený, skoro pořád v zahraničí, takže je veškerá péče na mě. Nejhorší je, že už se mnou měla rozmluvu i učitelka ve školce :zed: syn neposlouchá, kolektivní hry odmítá, vzteká se, dnes jsem pro něho byla, učitelka mu nařídila uklidit hračky co si rozházel, on se válel po zemi vzteky, kopal do postýlek :oops: nejlíp jsem se necítila :! Nebo mě říkala, že při svačině všechny děti sedí u stolečku, on z ničeho nic jde si hrát na koberec, skáče po čtyřech, vydává nějaký zvuky /štěká, bučí/ a když učitelky na něho mluví, nereaguje, nic.

Ještě dodám něco - při vztekání jsem se snažila být hodná, mlvuit na něho, ale čím víc mluvím, tím je to horší. Na samotku může jít doma, ale on mě toto dělá i na veřejnosti 8o v noci, když chce čůrat, nezajde sám, ale řve hrozně, musím k němu dojít aby mě řekl, že chce čůrat. Vzbudí mě malou dcerku, takže hodinu uspávám :?

Už si nevím rady. Učitelka nám dnes doporučila návštěvu psychologa. Jak to chodí holky? Mám jít za dětskou dr. pro žádanku? A musím vzít syna s sebou? /k té dětské dr./ at ho neodhlašuju ze školky?

Máte některá podobné zkušenosti? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
9.10.12 18:31

Zkušenost nemám, ale určitě budete potřebovat žádanku na psychologa. dětský mudr Vám nějakého doporučí. Vypadá to, že bude mít nějaký větší problém :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
9.10.12 19:12

Ahoj, sebou k doktorce ho brát nemusíš. Bude stačit, když jí vysvětlíš situaci a ona vám napíše žádanku k dětskému psychologovi. Držím pěsti, ať všechno dobře dopadne ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.12 19:37

Pokud chodíte na neurologii, tak si nech dát žádanku tam. Doktor Ti napíše podrobnější zprávu včetně popisu EEG.

• Citovat
  • Upravit
3627
9.10.12 20:35

No nevím, řekla bych, že je to klasické období vzdoru, možná taky žárlení na sestru. Ale určitě je dobré odborníka vyhledat, třeba poradí, jak na něj, nemyslím si, že by to byly nějaké hlubší potíže nebo nemoc…ale nejsem doktor. Držím palce, ať je brzo vše ok a pevné nervy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
9.10.12 21:57

Řekni si o žádanku bud dětské nebo na neurologii, určitě ti ji napíšou. Podle mě nejde o běžné období vzteku, v tomhle věku je u většiny dětí už pryč. Podle mě tam bude „něco“ s čím budete muset pracovat s odborníky. A halvně by se to mělo řešit než půjde do školy. Určitě pak bude líp jemu i vám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
10.10.12 14:04

@Miťulka - hele, existují knížky o komunikaci s dětma, možná mluvíš, vysvětluješ, ale ve špatnou dobu - tedy v dobu, kdy dítě je v amoku, emocích a to pak nefunguje..věřím, že by vám zmněna komunikace pomohla - nám pomohla knížka Respektovat a být respektován, dá se tuším stáhnout i na ulozto.cz - můžeš se podívat, jestli by tě to zaujalo, osobně bych se pokusila změnit přístup, a uvidíš, jestli se syn zklidní, může mít samozřejmě nějaký problém, se kterým vám psycholog pomůže, ale i tak bych zkusila způsob komunikace, které nebude syna tolik dráždit. Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
10.10.12 14:05

@Miťulka - jo a k tomu, že se tady objevují zmínky, že tenhle věk není typický pro vzdor, několik mých známých má děti ve vzdoru právě kolem pěti let, říká se tomu první předpuberta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.12 14:16

První předpuberta? :) To je zajímavé, kdysi nebyla puberta vůbec, potom zjistili, že je kolem 10věku prepuberta a už tady máme první předpubertu… :)
Nic proti, jen mi to přišlo trošku úsměvné, jak se všechno svede na hormony…

Myslím, že problém u @Miťulka bude někde jinde - chlapeček se nechová podle mě moc standartně, změnit komunikaci je dobrý nápad, maminka by určitě uvítala nějaké rady, jak se chovat a taky porozumět synovi, takže určitě bych neváhala a nějakého psychologa (psychiatra) navštívila. Možná bych na to šla spíše přes toho neurologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
11.10.12 09:10

Ahoj holky, děkuju všem za příspěvky :kytka: Dneska jsem byla u obvodní dr. a poslala nás do psychologické poradny. Že nám tam nejlíp poradí co a jak. Jsme tam objednaní za měsíc, tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
11.10.12 10:08

Moc držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie