Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lilaa22 Mně to hned přišlo divný, no
Ale preventan mě nenapadl, přiznávám ![]()
Ahoj, to je normální u děti kdyz zacnou školku. Teprve si imunitu buduje. Doporučuju ovoce a zeleninu, ale přejde to samo.
Je to nepříjemné já vím:(
Ahoj, mám dvojčata a i bez školky jsm ebyli pořád nemocní… brali jsme broncho-vaxom a to tedy ťukám, že nám moc pomáhalo:-))
Raz tu jedna mamicka odporucala Biopron PROIMUN forte, ze doktorka jej povedala, ze je 11× ucinejsi ako Preventan.
Taktiez strasne vela ludi si chvali OSCILLOCOCCINUM a aj ja ho musim pochvalit ![]()
Ahoj, my měli s malou to samé, když začala chodit. Vždycky to bylo: týden doma, týden školka. Trvalo to od února až do června. Pak byla prázdniny doma a já nasadila teď od září rybí tuk a laktobacily. Jeden dem má rybí tuk a druhý ty laktobacily. Musím zaklepat, že zatím se malá drží. Asi pomohlo i to „promoření“ ve školce od února. Ale laktobacily a rybí tuk určitě pomáhají taky. Tak držím palce ať jste brzo v pořádku. ![]()
U nás to samé…týden školka,14 dní doma…
Marodil i bez školky…takže jsem to čekala.
Ale naprosto souhlasím s tou psychikou…denně jde s pláčem…ne že by se mu tam nelíbilo, ale prostě má strach, že pro něj nepřijdu a milionkrát se ujistí, že opravdu přijdu ve 3…
Takže i to, že je doma a pak ve škoce a zase doma a zase ve školce tomu moc nepřidá.
Bere Ribomunyl…to máme přímo z imunologie, tak uvidíme…
Ale myslím, že kdyby tam chodil s úsměvem a v pohodě, aspoň půl těch nemocí by bylo fuč
Jo jo holky, asi ta psychika udělá hodně, protože loni malá pořád brečela, nechtěla do školky a letos chodí v pohodě a těší se tam. Má tam už hodně kamarádů a ví, že pokaždý pro ni přijdu.
Tak my obvykle dáváme Céčko
pak klasika probiotika a prebiotika. Kamarád z Německa nosíval obrovské tablety, které byly plné rybího oleje, ale moje tenké hrdlo si s tím někdy nevědělo rady, takže jsem mnoho krát z toho byla úplně nešťastná, ale teď jsem ti narazila na dobrou stránku Lýsi a mají tam i pro dětičky omegu 3
tak můžeš zkusit jestli ti to bude vyhovovat. Já už jsem si zvykla nakupovat výživové doplňky online, protože někdy mi ti přijdou celkem marže na těch doplňcích. Vejdeš do 3 lékáren a v každé mají jinou cenu.
Tak u nás první rok to samé, týden ve školce, tři týdny doma
hlavně klasické zadní rýma-kašel-virózy. Druhý rok jsem se radila v lékárně a poradily mi dvoje homeopatika přímo na zadní rýmu. Plus jsem nasadila Preventan posledních 14 dní v srpnu. Musím říct, že poprvé lehl až v lednu a pak se držel zase až do června, pokud něco bylo, bylo to lehké. Letos jsem si říkala, že je promořený ažaž a nedala v srpnu homeo, ale jen Preventan. Září vydržel a od října do Vánoc byl ve školce asi tři týdny celkem
A to ani neměl virozy, ale ruce-nohy-ústa, zlatého stafylokoka v krku, který způdsoboval opakované třídenní krkoboly s teplotou a v prosinci i ta viroza ze zadní rýmou.
O Vánocích jsem nasadila zpět ony homeopatika a leden vydržel celý, pak byl týden doma s lehčí zadní rýmou a třídenním kašlem, teď má „jen“ barevnou rýmu. Takže během dvou měsíců se to zlepšilo, sice ne úplně, ale aspoň trochu, se mi zdá.
Jinak naše dr. říká, že KAŽDÉ malé dítě má oslabenou imunitu, protože ji teprve buduje, že na každé imunologii by vyšel oslabeně. A řešením je nechodit do školky
Ale tak má pravdu, no, musí se to přetrpět.