Indicka jídla při kojení

5730
5.1.18 22:44

Indicka jídla při kojení

Holky, riskly byste při kojení ostre indicke jidlo? Poslední dobou na něj mám strašnou chuť. Myslíte, že z toho může mít miminko nejaky větší problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
5.1.18 22:47

To si piš, ostré látky půjdou do mléka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
5.1.18 22:50

@pannda Zas si říkám, že zrovna ty pouzivane druhy koreni (kari, chilli a zázvor) mi obecne přijdou sice ostre, ale nenadýmave… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85425
5.1.18 23:00

@malinika kari muzes. Chili bych si nedavala, dle me muze palit mleko a po zazvoru muze zhornout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
5.1.18 23:10

Ja jsem si kari davala, ale ostre-palive jidlo bych neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
5.1.18 23:11

Tak ono závisí i na druhu kari, vybrala bych raději nepálivé kari, ostré a silně kořeněné jídlo může vyvolat alergickou reakci, u kojených dětí naštěstí většinou jenom svědivou vyrážku. Já doma připravované neostré kari při kojení jedla běžně, stejně jako česnek, ale opravdu ostrým jídlům (třeba thajské čili nudle) jsem se vyhnula, však se nekojí celý život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
5.1.18 23:13

Jim hodně pálivé a nikdy nic malému nebylo ;) jedla jsem i v těhotenství. Co třeba takové Indky, že by přestaly kořenit v době kojení :lol: Pochybuji, že mléko bude najednou pálivé, a vzhledem k tomu, že malý mléko ještě nikdy neodmítl, tak předpokládám, že mám i pravdu :kytka: A k případné alergii, tak to je jediný způsob, jen možnost vyzkoušení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
5.1.18 23:37

Můj malý měl velké trápení, když jsem měla jen trošku ostré jídlo. A já si to dloouho vyčítala. Jak staré máš miminko? Jak reaguje na tvůj jídelníček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
5.1.18 23:52

Kazde detatko na to reaguje jinak..ja jim palive porad..i v prubehu tehotenstvi jsem si dala palivejsi..a nastesti ani jedno detatko s tim nikdy nemelo problem.. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
6.1.18 00:18

@Petule030 Miminko je malicke - 2 měsíce. Kdyby bylo starši, tak to neresim a zkusim rovnou. Zatim jsem zkoušela silnejsi zazvorovy čaj, to bylo v pohodě. Menší množství cibule, česneku, běžného kořeni a nadymavejsi zeleniny zvládá celkem dobre. Jediný opravdu problém je u nás mléko (alergie), takze mám jídelníček pomerne dost oklesteny a cítím, že potrebuji nejake zpestření. :-) Jinak mimo indie mam ještě strasnou chuť na hrachovku a zelnaky, ani jedno se zatím neodvazuji pozrit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
6.1.18 01:17

Raději tu nebudu psát, co všechno jím já, jak v těhotenství, tak při kojení :mrgreen: ani u jednoho dítěte jsem nehlídala, co jím a nikdy nebyl problém. Loni jsem rodila před koncem roku a pár dní po do sebe ládovala novoroční čočkovou polévku. Jinak na asijské kuchyni úplně ulítávám a čím pikantnější, tím lepší. Malému nikdy špatně nebylo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.18 08:11
@malinika píše:
Holky, riskly byste při kojení ostre indicke jidlo? Poslední dobou na něj mám strašnou chuť. Myslíte, že z toho může mít miminko nejaky větší problém?

Jedla jsem ostra cinska jidlo s chilli omackou a zadny problem. Ale az teprve, jak byl maly vetsi a nemell koliky - odhadem tak od 6m?

• Citovat
  • Upravit
21311
6.1.18 08:21

Jedla jsem úplně v klidu ;) musíš to zkusit na svém vlastním potomkovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
6.1.18 08:21

Já se nijak neomezuji. Jím vše. Indii mám obzvláště ráda. :) Už jsem si vyslechla pár poznámek, ale miminko (6m) je spokojené. Takže jsem nikdy žádnou úpravu neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
6.1.18 08:41

Indické jídlo bylo jediné, po čem se mi dítě při kojení osypalo :? A to už bylo větší, asi 9 měsíců. Přitom já mám Indii tak ráda, chjo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová