Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, jak už název napovídá, tak asi tušíte v čem vězí můj problém. Na močové infekce trpím už od dětství, ale o to teď nejde. Na internetu jsem četla, že infekci doprovází vždy nějaké doprovodné jevy (pálení při močení,bolesti zad, horečky, atp.) ale mé infekce se neprojevují ničím jiným než častým močením, a to tak že hodně. Stačí mi vypít třeba půl litru tekutin, a po chvíli začnu chodit na záchod, třeba po 15 minutách.
Žádný jiný problém u toho nemám. Dr. mi vždycky předepíše antibiotika, a během pár dnů je zase vše jak má být.
Teď k mému dotazu. Potřebovala bych poradit nějaký tip, který máte ověřený, že funguje, znáte to, reklam a článků je spousta, ale kolikrát mi příjde že to jsou vyhozené peníze.
Nechce se mi totiž pro další antibiotika, tak bych to chtěla zkusit přeléčit sama ![]()
Mockrát děkuju za Vaše reakce ![]()
A nějakou kultivaci ti dr dělá, když se to furt vrací, aby ti dala atb fakt na míru? ![]()
Já bych samodoma léčbu neriskovala, já jsem počátek infekce ignorovala a došlo až trochu na zánět ledvin a teda peklo ![]()
Podle mě jedině prevence, dodržovat striktně pitný režim, baštit brusinky, pít šípkový čaj, chránit záda a nikdy si je nenechat ofouknout…
No me v pocatecnim stadiu zabira piti velkeho mnozstvi urologickeho caje a vytazek z brusinek zakoupeny v lekarne… ![]()
Manželovo sestřenice na to taky hodně trpěla a pomohl ji wobenzym. Ale je to dost drahý.
Mě to přijde trochu i psychický - když nemáš žádný jiný příznaky. Já to měla loni a byl to děs - pálení, krev. Mě pomohl Nolicin - což tuším, že není antibiotikum. Ale jistá si nejsem. Co hyperaktivní měchýř? http://www.hyperaktivni-mechyr.cz/clanek.php?id=2
Kultivaci dělává, to jo, jen se mi prostě nechce zase zobat atb. Mam problémy s močovým měchýřem takřka od narození, byla jsem na nějakých operacích, ale mám prostě měsíce, kdy je všechno ok, a pak zase měsíce infekcí. Sprchuju se alespoň ráno a večer, pít taky piju, myslím si, že dostatečně, jen se mi to pořád vrací no
a zase si myslím, že není dobré brát co chvílu atb ![]()
Nečetla jsem přáspěvky přede mnou, ale jestli tě uklidním, mě asi před 14 dny dr našel infekční chronický zánět moč. měchýře a to zcela náhodou (šla jsem k němu s kameny v ledvině). A (!!)NIKDY(!!) jsem nepocítila žádné projevy, žádné pálení, žádné častější močení - nic!!!! Nic nikdy…
Napsal mi nějaké atb a ted mam jiné léky, zítra začnu brát. A jediné co mi řekl jako „prevenci“ je teple se oblékat a hodně pít. A brusinky v jakékoliv formě prý taky nejsou od věci…
ha-ne-le píše:
Nečetla jsem přáspěvky přede mnou, ale jestli tě uklidním, mě asi před 14 dny dr našel infekční chronický zánět moč. měchýře a to zcela náhodou (šla jsem k němu s kameny v ledvině). A (!!)NIKDY(!!) jsem nepocítila žádné projevy, žádné pálení, žádné častější močení - nic!!!! Nic nikdy…
Napsal mi nějaké atb a ted mam jiné léky, zítra začnu brát. A jediné co mi řekl jako „prevenci“ je teple se oblékat a hodně pít. A brusinky v jakékoliv formě prý taky nejsou od věci…
No u mě se Dr. taky podivovala nad tim, že nemívám bolesti nebo tak, že jen časteji močím no.. urologický čaj doma mám, ale že by mi nějak pomáhal.. nejhorší je, že mě to nutí vstávat i večer ná záchod to bych fakt vraždila
kolikrát i 4× během hodiny ![]()
Cetla jsem, ze se ma po sexu vycurat, i kdyby jen trochu. Pri sexu se bakterie dostanou do moc. trubice a tim je zas vyplavis.
Ja na to trpela nekolik let a jedine zabraly atb. Ale ja jsem curala primo krev, bylo to tak desne bolestivy, ze jsem vsude vozila rezervni atb s sebou, kdyby to zas prislo.
kockodanka píše:
Cetla jsem, ze se ma po sexu vycurat, i kdyby jen trochu. Pri sexu se bakterie dostanou do moc. trubice a tim je zas vyplavis.Ja na to trpela nekolik let a jedine zabraly atb. Ale ja jsem curala primo krev, bylo to tak desne bolestivy, ze jsem vsude vozila rezervni atb s sebou, kdyby to zas prislo.
Taky jsem četla, že prý nejen po sexu, ale i před. No asi vyzkouším ty brusinky, za zkoušku nic nedám, nijak drahé nejsou.. tak snad to pomůže
Také na to trpím. Na tvůj problém zkus preventivně brusinky a já teda beru každý den 2celaskony. Ale ono bude Céčko i v těch brusinách. Tak asi kombinovat ![]()
A zkouším popíjet
Tím myslim nevypít sklenici na ex když si zrovna vzpomenu, ale každou chvíli se trochu napít. Prý to tolik ten močák nezatěžuje..
Jojo taky piju spíše po troškách a víc než po sklenicích a míň. Momentálně se dopuju mandarinkama, a zítra si nejspíš skočím pro ty brusinky ![]()
ahojte,jsem tez chronik na mocacek..
ted jsems i koupila Urovac,je to lyzat z potvor co nejcasteji napadaji mocove cesty..trakt..je tam mrtva Kleibsella,e choli apod..bere se to 10dni,pak 20 prestavka a znova..to cele 3×..jedu ted druhou davku po 10.zatim vypada,ze zabira..od te prvni davky nic..jinak jim brusinky,koupila jsem si z Ikei…atb me akorat oslabily.
blauf,citrusy se nemaji u mocaku vubec,drazdi ho to.
Ahoj já na močové cesty trpím celý život a peru se s tím jak se dá,doktorů jsem vystřídala plno a popravdě mi nikdo nebyl nijak moc ochotný více poradit a pomoci,nejvíce mi záněty vyvolává sex,z tohodle jsem už uplně zoufalá,narušuje to uplně šíleně můj život,když mám partnera trpím na to tolik,že vůbec nemohu fungovat,dokonce jsem přišla jednou i o práci protože jsem často marodila a ležela doma s antibiotikama,už jsem pomalu rozhodnutá,že si ani už žádného partnera hledat nebudu,protože bych zase jen měla větší problémy a už mám uplný psychický blok a strach ze sexu,protože stále jen myslím na to jak šíleně bolí zánět močáku:( Moje rady které jsem postupem času sama vyčetla a na sobě zkoušela jak nejvíce si pomoci,kapky lichořeřišnice větší,ty si dávám deně,brusinky,čaje popíjet po douškách ,nepít studené,žádné bublinkové vody,jíst dýňévé semínka,nechat se celkově vyšetřit urologem,časté záněty může vyvolávat i zůžená moč.trubice a nebo nějaká vrozená anomálie,nechat si vyšetřit zuby a mandle,může se tam nacházet někde hnisavé ložisko,které také pak vyvolává časté močáky a další věc pokud někdo moc trpí na záněty,nechyt si udělat testy u gynekologa a v neposlední řadě i na chlamydie,nenechte se odbít oni doktoři vůbec skoro ty testy na chlamydie nechtějí dělat a ani vám to samotní nenabídnou k vyšetření,nevím proč možná je to dražší test,ale když má člověk takové problémy a opakují se,má na to právo! Chlamydie se dají přenášet pohlavním stykem,orálním a dokonce jsou případy i třeba z bazénu,je to pořádný prevít který vám může způsobit i neplodnos! Další věc nechat se vyšetřit i imunologa,tam jsem byla teď naposledy,udělají vám tam testy na alergie potravin,protože dokonce i potraviny na které můžete být alergické,vám mohou způsobovat tyhle všelijaké problémy a dále imunomodulační testy jakou máte imunitu,podle toho vám mohou napsaa lék uro-vaxom na posílení umunity močových cest,na trhu je také volně prodejný imunomodulační lék urovac,který teď začínám jíst já na doporučení imunoložky,je to volně prodejné a je to na 3měsíce..10dní jíte lék a 20dní pauza a to opakujete 3měsíce dokola.Takhle to prej můžete opakovat stále i rok vkuse,stojí to balení 339kč takže to není ani tak drahé. Ještě je dobré si stále dávat lactobacily i k těm brusinkám a kapkám lichřeřišnice,být co nejvíc vpohodě a sanžit se nestresovat,jíst jídla co nejsou kyselé,moc sladké a žádné konzervanty a kořeněné,pálivé jídla,protože prej to jak člověk jí se taky odráží pak tam dole.V létě se snažit moc nezpotit,i když vím,že to se těžko dá a používat kalhotky z bavlny a nebo jsou na trhu kalhotky se stříbrným vláknem,které jsou prej vyloženě pro nás ženy vyvinuté,které trpíme na urogenitální záněty…ty kalhotky mají odvídět pot a jsou prej antibakteriální stojí kolem 300kč jedny.Nenoste intimky deně kdo jste zvyklé,ty taky škodí,protože jsou z neprodyšného materiálu.Při sexu kondom a před i po se vyčurat a osprchovat.Tohle jsou moje postřehy,bojuji už s tímhle dlouho a dobře vím jaká bolest to je a jak nám to znepříjemňuje celý život! Držte se
Ahoj!
Take patrim mezi holky, co maji zanet mocoveho mechyre kazdou chvili. Jednim ze spoustecu muze byt sex. Obecne pri drazdeni mocove trubice muze dojit nejdriv k neinfekcnimu zaneu a potom i k tomu infekcnimu. Jak uz se psalo, pred i po sexu mocit. S tim kondomem to neni tak jednoznacne: pouzivat ano, ale soucasne pouzit i hodne lubrikantu, prave aby to moc nedrelo a nedoslo k podrazdeni mocove trubice. Daji se koupit lubrikanty s tea tree olejem, ktere jsou antisepticke. Take se prokazalo, ze probiotika (jogurty, kefiry atd.) pomahaji predchazet navratum zanetu.