Infekce močových cest dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
tereza24
1.12.13 15:05

Ja brala nolicin v breznu a ted mi ho napsali zas kdyz pry pomaha myslite ze to zas pomuze?

• Citovat
  • Upravit
5076
1.12.13 15:12

Tak užívej preventivně brusinky, tím nic nezkazíš a jeslti máš takhle problémy od malička, tak asi nic víc neporadíme. Počítám, že na urologii chodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tereza24
1.12.13 15:21

Mam pry krev v moci a bolej me I zada ale nevim zda mi ty atb zas pomuzou kdyz jsem je mela v breznu na to same

• Citovat
  • Upravit
4406
1.12.13 15:28
@tereza24 píše:
Mam pry krev v moci a bolej me I zada ale nevim zda mi ty atb zas pomuzou kdyz jsem je mela v breznu na to same

mám mnohaleté problémy s močákem…2× rozšíření moč. trubice, jednu dobu ATB snad co měsíc, zkus vyřadit alkohol, ten hodně dráždí, po sexu se vymočit, mít teplo na nohy a záda, preventivně pít nejlépe Jančův ledvinový čaj, nebo ledinový od Grešíka, občas prostřídat s brusinkama, ale z lékárny, ne těma sladkýma, vynech co možná nejvíc sladké, to též prospívá těm špatným bakteriím, hodně zakysané výrobny a já taky beru lactobacily, zkus Chlorellu + zelený ječmen, já mám ted docela dlouho pokoj, co tohle všechno jakžtakž dodržuji, samo ne úplně, občas si dám skleničku, občas sladké, ale když cítím, že se něco blíží, vezmu Urinal Akut, to jsou brusinky ve velké koncentraci a většinou to pomůže…tak snad ti to trošku pomohlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
1.12.13 15:29

@steveka myslis URIVAC?

• Citovat
  • Upravit
cheyanne
1.12.13 15:30

Určitě ti to znovu pomůže. Já měla nolicin asi třikrát, a pokud to je po takové době, co je beres ty ted, tak to nebude problem. Nolicin zabírá dobře. Tsk hodně štěstí, at je ti brzy líp :palec:

• Citovat
  • Upravit
tereza24
2.12.13 06:47

Jak jsem rikala atb uz jsem brala v breznnu je mozne ze vcera po jedne davce jsem mela jakoby paleni a svedeni zad a rukou?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.13 07:41

Taky jsem mívala záněty močáku chronicky. Bylo to strašný i psychicky, ovlivňuje to práci, intimní života, pohodu atd.
Jak už tady padlo, spouštěčem je často sex. Sperma naruší kyselé prostředí pochvy a tím dojde k přemnožení nežádoucích bakterií a kvasinek (kyselé prostředí nemají rády, zásadité ano). Za další se to tam zanese i tím pohybem při sexu. Takže pomáhá se před sexem osprchovat, umýt se oba dobře na intimních místech a po sexu jednak vyčůrat, opět omýt a zavést si nějaký přípravek na okyselení (tabletky, globulky, gely). Volně prodejných je celá řada, stačí si projet nabídku internetových lékáren.

Při rozběhlém zánětu je třeba hodně pít obyčejnou vodu (to tedy radši i preventivně), také urologický čaj, nejíst sladké, užívat např. Urinal Akut. Sprchovat se (nekoupat), být v teple, nosit teplé oblečení a vyležet to, nepřechodit to a po dobu léčby žádný pohlavní styk. Nemýt se parfémovanými mýdly, nenosit tanga, parfémované intimky apod. ATB je vhodné vybírat ta, která dobře zabírají na e. coli, která je ve většině případů původcem - aby na ně nebyla rezistentní. Je hodná ve střevech, ale v močáku působí problémy a z konečníku se dostane do pochvy i do močové trubice. Není to špatnou hygienou ženy, ale narušením vaginálního prostředí a i narušením prostředí v té močové trubici. Chce to docílit vydržet co nejdelší dobu bez dalšího zánětu, aby se to tam mohlo obnovit a imunitní systém se s tím popral sám. Aby to nebylo pořád dokola zánět močáku, výtok, kvasinky, ATB, zánět močáku.. Pak stačí, že ženu ofoukne a další zánět je na světě, už je to citlivé, rozhozené, imunitním systémem nezvládané.

• Citovat
  • Upravit
3.12.13 18:00

Ano, pravda, nejlepší jsou brusinky i preventivně, pak je vše o. k., Urinal Akut mi nepomohl, přijde mi slabý, nejlpeší jsou Kanadské brusinky cena od 299.- do 499 kč, ty mi zabraly hned, rychle se uleví od problémů, antibiotik se bojím jak čert kříže a brusinky zaberou ihned do 24 hodin, tedy alespoň u mně a hrozně moc pít tekutiny, hlavně čaje klidně i ovocné, vynechat kafe, colu apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
3.12.13 18:15

@annett rommy
Leckdy zaberou i neškodné nitrofurany, na které téměř nevzniká rezistence. Při vážnějších infekcích jsou lékem volby fluorochinolony (ciprofloxacin, levofloxacin,…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.13 19:53

@Doctus nitrofurany? Co to je? Vím, že rezistence téměř není u nifuratelu (Macmiror talblety - polykací), který má zároveň tu výhodu, že nelikviduje lactobacily a tím se nenarušuje prostředí v pochvě. Pro těhotné se předepisuje ale Zinnat (cefalosporiny).

• Citovat
  • Upravit
9733
3.12.13 20:30

@anonymní
Mezi skupinu ATB, která označujeme jako nitrofurany, patří nitrofurantoin a nifuratel. Jsou to poměrně bezpečná ATB, vhodná i pro dlouhodobější užívání. A máte pravdu, i cefalosporiny II. generace (cefuroxim/axetil = Zinnat) jsou bezpečné pro těhotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.13 07:54

@Doctus díky za info. Tak v tom případě z téhle skupiny Macmiror výborně zabírá a prý ani nelikviduje toho lactobacila, což považuju za plus. Nitrofuranoin je asi (nevím z hlavy) v ATB Furantoin a to je v podstatě nepoživatelné, protože se to hned vyzvrací. Já zvracela po tom strašně, předepsala mi to uroložka na ambulanci, jinak nikdy nikdo, protože to zvracení prý po něm bývá často. Nevím, proč se na ten močák nepředepisuje Macmiror častěji, dal mi ho pouze jediný lékař za ty roky a ostatní střídají Zinnat, Augmentin, Gyrablock, Biseptol, Ciplox atd. O ten Macmiror si dneska už rovnou říkám, záněty mám už jen jednou za rok, dva, tři.. Dřív jsem to měla snad každý měsíc, takže se ty léky musely střídat.

• Citovat
  • Upravit
cheyanne
26.12.13 21:32

Já mám nitrofurantoin pořád po ruce. V balení je hodně tobolek. Předepisuje mi je moje gynekoložka, mám brát dlouhodobě jednu tobolku před sexem. Je pravda, že to ale neberu po každém styku. Vezmu ho, až když cítím, že něco není v pořádku a zánět se nerozjede. Jen teda moje zkušenost je taková, že mi po něm není úplně nejlíp. Musí se zajíst.

• Citovat
  • Upravit
1907
28.6.20 18:25

Infekce mocovych cest

Ahoj, jdu se poradit. Vcera jsem dobrala atb na infekci mocovych cest-nevim, co konkrétně mi v moci nasli. Od zacatku: v pondělí 15.6 jsem vstala se silenou bolesti v zadech která sla do bricha a spodku. Mudr ze asi IMC z prouzku krev v moci (pred ms) nedala mi nic. Druhy den rano to same jeste horsi, ruce se me trasly, pot ze me lil, strasny horko mi bylo, na zvraceni, pohnout jsem se nemohla. Znova mudr, akutne na urologii. Tam ze asi ledvinova kolika a IMC. Dostala jsem Cefzil 500mg na 5 dni. Na kontrole mi moje mudr dala jeste na 5dni Ciplox 500mg s tim, ze v laborce nasly infekci. Leky jsem poctivě dobrala vcera. Ale az dnes jsem si uvedomila, ze ne jen ze stale chodim curat, ale ze mam v moci nejake bile kousky. Jindy vetsi jindy mensi. Ale jsou tam. Prvne jsem si myslela ze toaletak🤦🏻 🤦🏻sem tam citim bolest mocoveho mechyre a po vycurani trocha krve na papire a rezani spodku-ne vzdy. Mozna podrazdene od casteho curani?
Je možné, že by dvoje atb nezabraly?? Co ty kousky jsou? Nevim, jestli znova kontaktovat lekarku? Nebo jestli se proste jen „cistim“? Zítra mam jit do prace (12h) a mam obavy, aby me to nechytlo znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí