Informace o piercingu do nosu

29.1.24 19:55

Informace o piercingu do nosu

Dobrý den, předem se omlouvám ze to rozebírám zrovna tady ale nic jiného mě nenapadá a myslím ze by jste někteří z vás dokázali poradit. Chystám se si nechat píchnout piercing na stranu nosu, a chtěla by se zeptat zda je lepší si nechat piercing nastřelit nebo normálně píchnout. A zda je to nějak bolestivé je mi 14 a nesnasim bolest tak abych kdyžtak byla připravena a popřípadě jak dlouho se to hojí. děkuji moc předem za všechny odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
305
29.1.24 20:32

Nechala jsem si v 16. Bylo to nastřelení, bolestivost byla prakticky nulová, spíš jen tlak. Určitě doporučuju spíš nastřelit. Chvilku mi to hnisalo, ale jen trochu. Jinak to bylo rychle v cajku, rozhodně rychleji než piercing v boltci nahoře. Doporučuju to moc nevyndavat, rychle to zarůstá - mně stačilo ztratit naušnici a nemít to tak půl dne a už jsem to tam nedostala. Jizva zůstává patrná i po 17 letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
29.1.24 20:33

Ja si pred 30 lety nechala piercing do nosu nastrelit. Nebolelo to a vse se zahojilo dobre.
Ale mela jsem kliku, ze mi netrefili nejake citlive misto, to mi doslo az nasledne.

• Citovat
  • Upravit
3734
29.1.24 20:40

Mně to normálně pichli jehlou před 17 lety. Bolelo to dost, ale zažila jsem horší bolesti. Bolí to jen chvíli to pichnuti. Hojilo se to dobře. Za 17 let žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
29.1.24 20:47

Já měla tedy dva jiné piercingy a za mě rozhodně jen propíchnutí v salónu. Stačí si vygooglit proč a jaký je v tom rozdíl… Protrhnutí špičkou náušnice x propíchnutí piercingovou jehlou, a o hygieně ani nemluvím. V dobrém studiu vše sterilované x nastřelovací pistole je jen desinfikovaná ale ne sterilní.
A k bolesti. Nos je jen tenká chrupavka, je to vteřina když je piercer dobrý. Já měla kdysi jazyk a ta vteřina propichu byla asi jako štípnutí od komára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
29.1.24 20:55

Piercing vždycky píchnout jehlou, hlavně nechat provést odborníkem.
Mám propíchnutá obě nosní křídla. Bolí to, resp je to hodně nepříjemný oproti jiným piercinům. Hojení v pohodě. Dodržuj pokyny piercera.
Edit oprava hrubky :oops:

Příspěvek upraven 30.01.24 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
29.1.24 21:47

Jedině píchnout v salonu!!! Když to trochu přeženu s nastřelením je to jako kdyby se operoval slepák kuchyňským nožem.
Jak už zde zaznělo v kvalitním salonu je vše sterilní. To pistole otřená alkoholem sterilní fakt není.
Nastřelení navíc vždy tkáň mnohonásobné více traumatizuje než jehla. To se už nedoporučuje ani na ušní boltce natož na chrupavku.
A to ani nemluvím o zkušenostech piercera, který denně píchne xy piercingů versus zkušenostech zlatnice, která dvakrát do týdne někomu nastřelí náušnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.24 22:26

@Karinkas určitě bych šla do salonu jak na pichnuti tak na nastřelení jen jsem chtěla vědět co se víc doporučuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
29.1.24 23:00
@Vanes.-.325 píše:
@Karinkas určitě bych šla do salonu jak na pichnuti tak na nastřelení jen jsem chtěla vědět co se víc doporučuje :D

Ono pokud myslíš salon jako piercingový salon/studio tak myslím že nikde se ta pistole nepoužívá. Jako klidně mě někdo opravte, pokud kecám, ale podle mě žádný profík ve studiu nenastřeluje náušnice. To právě dělají maximálně někde kde tomu prd rozumí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.24 07:59

@Eloa pravě ze jsem se byla podívat a měl tam oboje tak jsem nevěděla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
30.1.24 08:42

My si ho s kamoskami tehdy pichly navzájem, jehlou :D také nám bylo 14 a doma jsme tvrdily, že jsou to ty lepící kamínky z Bravicka :lol: už je to přes 20 let :lol:

Ale samozřejmě doporučuji salon a za mě jehlou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
30.1.24 19:35
@Vanes.-.325 píše:
@Eloa pravě ze jsem se byla podívat a měl tam oboje tak jsem nevěděla :nevim:

Počkej to fakt??? A kde jsi to byla? Podle mě se tímhle nástrojem žádný zkušený piercer nebude ohánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.24 22:02

@Karinkas tady u nás v Chomutově, byla jsem u nej na propichnuti dírky v uchu a proběhlo vše v pohodě a hezky se to zahojilo, ale do toho nosu jsem se radši chtěla prvně zeptat, nevím zda to neměl třeba jen na uši ale vím ze tam měl obojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
30.1.24 23:12
@Vanes.-.325 píše:
@Karinkas tady u nás v Chomutově, byla jsem u nej na propichnuti dírky v uchu a proběhlo vše v pohodě a hezky se to zahojilo, ale do toho nosu jsem se radši chtěla prvně zeptat, nevím zda to neměl třeba jen na uši ale vím ze tam měl obojí :nevim:

To koukám teda. Tohle bych v salonu opravdu nečekala. Každopádně nos si opravdu nech píchnout jehlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
31.1.24 11:44

@Vanes.-.325
Určitě propíchnout. Tady třeba jen ilustrační obrázek je to ze stránky studia Hell.cz mají tam o tom dlouhý článek kde je i video… Tam je úplně očividně vidět jak ta náušnice nemá takový hrot a kůži vlastně protrhne, oproti jehle která udělá fakt čistý řez. Jinak jsem narazila i na pěkný článek s lékařem z ušního který často řešil špatně se hojící uši po píchání. Sám si pak prošel kurzem piercingu a taky to pěkně vysvětluje proč určitě ne nastřelení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová