Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prala jsem šaty ze 100 procentní viskózy a srazily se o velikost, možná o dvě 😔 Prala jsem na šetrný program 30 stupňů, 30 minut. Nikdy se mi šaty takto nesrazily. Prát tedy 100 procentní viskózu v ruce? Děkuji za případné rady.
@Raamgaad nebyly tam udaje k udrzbe?
jinak viskoza tricitku urcite zvladne
@Eliška píše:
Jo, uz koukam, prala jsi podle udaje. Reklamovala bych.
Koukáš teda na jiný štítek. Já tam vidím 30 ruční praní. Pračka škrtnuta. Navíc i v tom popisu je tam krkolomne napsáno, že pračka tvoří trvalé poškození.
@Cenarius píše:
Koukáš teda na jiný štítek. Já tam vidím 30 ruční praní. Pračka škrtnuta. Navíc i v tom popisu je tam krkolomne napsáno, že pračka tvoří trvalé poškození.
machine wash cold a podtržená pračka, takže jemný program, je to tam napsané i slovně, prát s podobnými barvami a žehlit z rubu
@annlady píše:
machine wash cold a podtržená pračka, takže jemný program, je to tam napsané i slovně, prát s podobnými barvami a žehlit z rubu
Pračka je tam škrtnuta, podtržená je vanička jako ruční praní.
Je to jemné praní na 30C, pračka tam není, škrtnuta je sušička
@Cenarius píše:Škrtnutá je bubnová sušička. Kdyby to mělo být ruční praní, byla by u lavoru ručička. Čára pod lavorem je šetrné praní.
@Cenarius píše:
neumíš číst, je tam výslovně napsáno „machine wash cold“ a podtržená vanička s 30 °C, což znamená, že v pračce se prát může, ale na jemný cyklus