Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nás obeslal notář všechny dědice asi 14dní před řízením a dědické řízení bylo až 3 měsíce po smrti tatínka. maminka na vdovský důchod čeká už od února a zatím nic nedošlo…je to na dlouhé lokty.
Maminka zemřela v lednu a na mé výslovné opakované urgence řízení zahájili v květnu (spěchali jsme, musel se prodat barák, aby netrpěl další zimu). Opravdu máš ještě hafo času.
Jinak dohledání není problém. Zavolala jsem na soud a řekli mi, kdo to má na starosti. (Já to potřebovala, chtěla jsem to popohnat kvůli tomu domu - aby řízení bylo aspoň v běhu, až ten dům začneme nabízet ke koupi.)
Mě manžel zemřel v březnu a včera jsem dostala předběžné dědické řízení kde mám dodat rodné listy dětí, doklad o placení pohřbu atd. Důchod také nemám zatím vyměřený. Je to někdy na dlouhé lokty.
Moc děkuji za informace. Takže dle všeho je ještě dost času. Mě právě zmátlo to, že co znám doposud, proběhlo řízení cca za měsíc a teď se to táhne dýl.
Ahoj, nevíte někdo, jak je to s informováním pozůstalých v případě, že dědictví nebylo zahájeno, popř. byl dědic vyděděn? Bude informován písemně od notáře? Je to již dva měsíce od úmrtí a stále od notáře nic nepřišlo. O dědictví jako takové mi ani nejde, spíš o takovou jistotu či tečku za tím vším. Už to chci mít za sebou, vše uzavřít. Ta doba mi příjde již dost dlouhá a stále se nic neděje. Nejsem vypravitel pohřbu a ani s ním nejsem v kontaktu, abych se mohla na věci doptat. Vím, že jde příslušného notáře dohledat, ale zatím to takhle řešit nechci.