Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky!
Ráda bych věděla, zda máte někdo zkušenosti s inhalátorem SANITAS SIH 20. Mají ho teď v Lidlu a já uvažuji o koupi pro malého - je neustále zahleněný, už 2× měl zápal plic, 3× průdušky. Dnes jsme dokonce zase byli na RTG plic (ten byl naštěstí bez nálezu), protože dýchá nějak ztěžka, přitom dýchání má čisté.
Ahoj, nemám zkušenost s tímhle, ale máme omron (na předpis od dr), vypadá dost podobně ( byl asi 5× dražší). Nevím třeba jestli je rozdíl v nějakém výkonu nebo tak, ale za tu cenu mi přijde dobrý, navíc 2 roky záruku máš, pokud by byl k ničemu.
U nás rozhodně dobrá věc ![]()
Taky nemáme tento,ale starší,ale na stejném principu a využíváme dost…
Laryngitidy,zahlenění…to je u nás časté…
A díky za tip.....asi pro něj taky zajdu,náš už je bez té „fajfky“ na konci…
Takže kup…
Koupil jsem. Jsem spokojený poměrem cena/hodnota. Nemám s čím a jak srovnávat. Je to můj první inhalátor. Mohu pouze vyjít z nákupního rádce na webu Pro alergiky. Inhalátor po zapnutí produkuje dostatečné množství „mlhy“, po prvním sezení vnímám lehčí dýchání. Jak je u podobných „složitostí“ běžné, asi ho nedokážu používat pravidelně. Výrobků SANITAS pár mám, jsem s nimi spokojen. Kvalitní plasty, kvalitní provedení, nízká cena. Dokonce jsem jim psal jednou do Německa o návod a přišlo mi obratem .pdf v češtině.
K inhalátoru SIH 20 uvádějí: výkon 0,2 ml/min (poměrně málo, na dolní hranici, je třeba delší čas sezení), hlučnost 60 dB (srovnatelné s obdobnými výrobky), příkon 180 VA (to se mi zdá hodně), objem nádobky rozprašovače 6 ml (asi stačí), velikost částic je vyjádřena grafem od 0-30 µm, kdy od 15 k 0 µm množství částic postupně klesá až k 0. Střední velikost částic není uvedena. Při řídkém roztoku bude inhalátor patrně produkovat dostatek částic 5-15 µm. Podle mě tak není příliš vhodný na léčbu astmatu, je dobrý spíš pro zvlhčování.
Provedení je kvalitní, ale podivné. Půlka skříňky slouží pro uložení příslušenství. Šoupací dvířka mi moc nechodila. Nakonec jsem je vyndal. Hadička a masky byly při balení zmáčknuty a zatím se nevyrovnaly. Na funkci to nemělo vliv. Je přibaleno 5 vzduchových filtrů (molitanový váleček o průměru 1 cm). V případě potřeby by šel nahradit obdobným materiálem. Když vidím inhalátory v podobě hračky pro děti, tento nebude příliš vhodný pro samostatné užívání dětmi.
Jinak je vše v pořádku.
Dobrý den, mám prosbu ohledně Inhalátor Sanitas SIH 20,zakoupený v Lidlu, při používání se ozýval divný zvuk a zjistila jsem, žemáme prasklý tryskový nástavec v zásobníku na léky…Nemáte ho prosím náhodou?? Třeba z nějaké reklamace nebo z rozbitého přístroje?? A kolik by event. stál prosím?? Děkuji Semelková Inka, Duchcov e-mail ***@seznam.cz