Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děvčata, potřebuji poradit s tímto typem inhalátoru
Máte některá? Jak jste s ním spokojeny?
Zvažuji koupi tohoto nebo Omron
@smutná máma S tebou zmiňovanými inhalátory zkušenost nemám, ale kupovali jsme teď tento: https://www.proalergiky.cz/…ni-F202.html a jsme maximálně spokojení. Ta cena odpovídá výkonu, resp. velikosti částic a intenzitě „foukání“ (díky ventilátoru se dá zesílit fakt hodně, takže se dostane co nejdál do průdušek). Jediné, co mě na něm mrzí, je absence minutek, musíme hlídat hodiny, případně manžel nastavuje kuchyňské minutky. ![]()
Tenhle Joycare jsme měli půjčený, byl fajn. Bohužel mám pocit, že není už dostupný. Máme teď trochu jiný typ, značka stejná, jen je výkonější. S jiným typem zkušenost nemám, ale ten co dávala @Leli83 vypadá velice dobře.
@Leli83 ten už je asi moc drahý
,přesto díky za radu
@Derby muž psal, že ho ještě někde našel
A co holky ty kompresorové?
Když jsme tenhle měli půjčený, tak na uklidnění průdušek stačil. Museli jsme ho pak vrátit, ale já ho chtěla a sháněli jsme a už nebyl, je to cca půl roku zpět, tak jsme museli vzít jiný. Ty kompresorové dělají prý dost kravál, ten ultrazvuk je lepší volba, ale mám to jen z doslechu, my chtěli rovnou ultrazvuk.
@smutná máma bacha, do ultrazvukovýho nemůžeš dát všechny léky (pulmozyme). Kamarádka měla easy flow.
HOLKY, NEJSME ŽÁDNÍ ALERGICI(TEDA CHLAP ANO-má sennou).Já to chci prostě pro sebe, jsem učitelka a pochytám od dětí co se dá.
Mohu ještě dotaz? A co tam všechno do toho lijete, vč. léků? Já myslela, že jde do toho jen Vincentka…
@smutná máma Ambrobene inhalační roztok (ne kapky), koukala jsem, že na netu je prodejný, takže bude bez předpisu. Jinak ta Vincentka a dál mě napadají samé léky na předpis. Poptala bych se v lékárně, zda je i něco dalšího.
@smutná máma Jo, no, patřil k těm dražším… Ale my to kupovali hlavně kvůli synovi, každá viróza mu jde na průdušky a všichni nás straší, že tak cca do 6 let si ještě užijeme. Takže manžel to bral tak, že na těch 6 roků se oplatí investovat už do něčeho lepšího. ![]()
To mě zaujalo, my taky máme u mladšího každou rýmu na průduškách, jak přišli na to, že cca do šesti let to tak bude? Byli jste na alergo na vyšetření?
@smutná máma
Někde jsem slyšela, že se do inhalátoru dá dát i mucosolvan…ve verzi pro inhalování…my dáváme jen vincentku.
@Derby Tak všichni se vesměs shodují, že kolem těch 6 let dozrává imunitní systém a dítě se stává odolnější vůči virům.
Do té doby prostě vesměs lapne, co kolem proletí. Ale taky se zase říká, že se situace zlepší, jakmile se prcek naučí pořádně smrkat. Těžko říct. Testy na alergie dělali malému teď v nemocnici, když jsme skončili podruhé během 2 měsíců na JIP. Nic se neprokázalo, ale prý je to u takhle malých dětí neprůkazné, nejspolehlivější jsou kožní testy, které se v tomhle věku nedělají. Já to neřeším, ředím to, alergology mám za šamany, kteří najdou alergii úplně každému.
Jinak o tom Mucosolvanu na inhalování jsem taky slyšela. My dáváme Vincentku, inhalujeme i preventivně, prý to může dýchací cesty posílit.
No mladej, jsou mu dva, tak loni od ledna doteď v podstatě furt průdušky, ale krizově. Ta vincentka tomu pomáhá, plus ventolin. Na alergo jsme byli, prick testy nic, uvidíme, co krev. Na spirometrii nebyl. Dr říkala, že jí nepřijde jako astmatik, že až vyroste, že se ty průdušky zvětší a ty chodbičky v nich budou širší ( hodně laicky řečeno) a pak by snad neměl mít problém. Ventolin máme nasazovat hned při náznaku rýmy a je fakt, že jsem to teď nedávno udělala a super, vůbec se to nerozjelo. Jinak smrká výborně, má fakt tah, někdy nechce, tak ho odsaju, ale smrkání mu problém nedělá.
Inhalátor mám u dětí v pokoji nonstop, občas přes den s mladým zajdu a strčím mu hadici k nosu, párkrát čuchne a pak už nechce, tak ho nenutím, abych mu to nezošklivila, ale jinak přes den tím kapátkem do nosu vincentku dávám, když mi přijde, že by to chtělo zvlhčit. Víc prostě neudělám, snad fakt z toho vyroste.
@Derby To s tím zvětšením a rozšířením průdušek mi taky doktorka říkala, na to jsem zapomněla.
Naše dětská lékařka dělala původně na alergologii, takže si nás zatím vzala do péče sama, taky říkala, že při astmatu by měl ještě další příznaky. Že je to tedy spíš tou nevyzrálostí dýchacích cest a sníženou imunitou. Budeme věřit, nic jiného ani nezbývá. Ventolin jsme taky dostali a máme foukat, jakmile začne pokašlávat. Jinak my necháváme prcka inhalovat hlavně ve spaní, to dýchá krásně z hluboka a nikam neutíká. ![]()
Dělám to stejně, ve spánku, ale i tak hlavu odvrací, je to na dýl, ale stojí to za to. Starší s tím fakt problém nemá, měl průdušky jednou, ale jinak rýma rovná se rýma a kašel je kašel. Naštěstí. Mladší to bohužel má takhle přeneseně od něj ze školky, loni byl starší ve školce první rok a tahal rýmu a kašel furt, mladší měl průdušky i dvakrát třikrát do měsíce, vlastně to bylo tak nějak nonstop. Než se přešlo na ten Ventolin, ten to celý hodně urychluje. ![]()
Holky, děkuji za názory v diskusi.Tak nakonec jsme koupili nějaký ultrazvukový, neboť ten uzv co jsem chtěla už opravdu nejde sehnat, jak jste psaly.
Manžel to objednal na mall.cz ![]()