Ventolin léčba batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
2.10.17 09:46

Ventolin léčba batole

Dobrý den, dcerka 2,5 roku, už 3 týdny má kašel a rýmu, doktor nejprve nasadil atb ale nezabraly, teď nám předepsal ventolin a aerius ( prý má alergii) bere sirupy 5.den , prosím kdo má zkušenost, kdy zabírají? Máme ještě čekat, už jsem z toho na :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
243
2.10.17 09:49

Ahoj, ja beru Ventolin pri astmatickych potizich.. a zabira okamzite. Jako o lecbe kasle jsem o nem zatim neslysela. A on jako stanovil, ze ma alergii bez testu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
2.10.17 09:51

Co kdy zabírá? Aerius tam se dají ty změny pozorovat po to týdnů používání. A ventolin zabírá celkem hned, roztáhne průdušky a mela by po něm min kašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.10.17 09:52

Ano bez testu, taky mi to je divné, takže zase budeme muset k lékaři, chudák dcerka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
2.10.17 09:52

Sirup Aerius předepisuje naše dr na večer, cituji: Oplstkne to ty sliznice a dítko se vyspí.
Snažím se léčit přírodními - Lichořeřišnice, Kaloba, Mišpulníkový sirup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.10.17 09:53

Kašle pořád stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
2.10.17 09:54
@sssbarca píše:
Ano bez testu, taky mi to je divné, takže zase budeme muset k lékaři, chudák dcerka

Není na tom nic divného. Dává sena splasknuti sliznice. Bud aerius nebo fenistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.10.17 09:54

Je pravda že v noci to je o něco lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
2.10.17 11:42

Ventolin?! Já ho užívala pro dítě při akutní bronchitidě - má vlastně účinek hlavně roztažení průdušek a doktoři říkali, ať s tím zacházíme s rozmyslem (pouze dle pokynů). Po užívání Ventolinu většinou následuje nějaký léčivý přípravek na příp. infekci (Ventolin má hlavně roztáhnout průdušky). Aerius je doprovodný (myslím, že i preventivní) pro dýchací cesty pro alergiky asi zejména - ale jak ten tvůj doktor ví, že dítko je alerigik?! Nějak se mi ta volba léků od Dr. nezdá.. :nevim: Chybí mi tam řešení příčiny. :think:

K Ventolinu z letáku:… k léčbě a předcházení (prevenci) zúžení průsvitu průdušek (bronchospazmu) u průduškového (bronchiálního) astmatu a ovlivnitelné (reverzibilní) složky zúžení průsvitu průdušek u vleklého zánětu průdušek (chronické bronchitidy) a plicní rozedmy (emfyzému). Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství a děti starší než 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
2.10.17 11:46

Jaký atb jste měli? Na dýchací cesty u nás Amoksiklav. Přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.10.17 11:55

Sumamed atb, přítel je alergik tak doktor říkal že to nejspíš bude dědičné, ale určitě si zajdu na alergologii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
2.10.17 12:03
@sssbarca píše:
Sumamed atb, přítel je alergik tak doktor říkal že to nejspíš bude dědičné, ale určitě si zajdu na alergologii…

Dědičné to asi je, ale manžel je alergiky a astmatik a holky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
11.1.23 05:42

Ahoj holky,

obnovuji téma ale spíš s trošku jinou otázkou - nechci zakládat novou diskuzi.

Syn (2roky) dostal na zánět průdušek Ventolin, problém je ten že se docela cuka a nemá mi ho kdo podržet.. něco málo do sebe vdechne ale nevím jestli je to dostačující.. jak jste to řešili s menšími dětmi které jsou prostě v tomto věku samé„NE“ a těžké vzpouzeni? Stačí aspoň 1-2 nádechy na to aby se to do něj dostalo?

Mockrát děkuji za odpověď zkušených.

Skai..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
18.2.25 14:24
@Daria234 píše: Více

Ahoj, dekuji ale uz jsme par let po tom :) zvladlo se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí