Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dcerka 2,5 roku, už 3 týdny má kašel a rýmu, doktor nejprve nasadil atb ale nezabraly, teď nám předepsal ventolin a aerius ( prý má alergii) bere sirupy 5.den , prosím kdo má zkušenost, kdy zabírají? Máme ještě čekat, už jsem z toho na ![]()
Ahoj, ja beru Ventolin pri astmatickych potizich.. a zabira okamzite. Jako o lecbe kasle jsem o nem zatim neslysela. A on jako stanovil, ze ma alergii bez testu?
Co kdy zabírá? Aerius tam se dají ty změny pozorovat po to týdnů používání. A ventolin zabírá celkem hned, roztáhne průdušky a mela by po něm min kašlat.
Ano bez testu, taky mi to je divné, takže zase budeme muset k lékaři, chudák dcerka
Sirup Aerius předepisuje naše dr na večer, cituji: Oplstkne to ty sliznice a dítko se vyspí.
Snažím se léčit přírodními - Lichořeřišnice, Kaloba, Mišpulníkový sirup
@sssbarca píše:
Ano bez testu, taky mi to je divné, takže zase budeme muset k lékaři, chudák dcerka
Není na tom nic divného. Dává sena splasknuti sliznice. Bud aerius nebo fenistil.
Ventolin?! Já ho užívala pro dítě při akutní bronchitidě - má vlastně účinek hlavně roztažení průdušek a doktoři říkali, ať s tím zacházíme s rozmyslem (pouze dle pokynů). Po užívání Ventolinu většinou následuje nějaký léčivý přípravek na příp. infekci (Ventolin má hlavně roztáhnout průdušky). Aerius je doprovodný (myslím, že i preventivní) pro dýchací cesty pro alergiky asi zejména - ale jak ten tvůj doktor ví, že dítko je alerigik?! Nějak se mi ta volba léků od Dr. nezdá..
Chybí mi tam řešení příčiny. ![]()
K Ventolinu z letáku:… k léčbě a předcházení (prevenci) zúžení průsvitu průdušek (bronchospazmu) u průduškového (bronchiálního) astmatu a ovlivnitelné (reverzibilní) složky zúžení průsvitu průdušek u vleklého zánětu průdušek (chronické bronchitidy) a plicní rozedmy (emfyzému). Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství a děti starší než 2 roky.
Jaký atb jste měli? Na dýchací cesty u nás Amoksiklav. Přeji brzké uzdravení ![]()
Sumamed atb, přítel je alergik tak doktor říkal že to nejspíš bude dědičné, ale určitě si zajdu na alergologii…
@sssbarca píše:
Sumamed atb, přítel je alergik tak doktor říkal že to nejspíš bude dědičné, ale určitě si zajdu na alergologii…
Dědičné to asi je, ale manžel je alergiky a astmatik a holky v pohodě.
Ahoj holky,
obnovuji téma ale spíš s trošku jinou otázkou - nechci zakládat novou diskuzi.
Syn (2roky) dostal na zánět průdušek Ventolin, problém je ten že se docela cuka a nemá mi ho kdo podržet.. něco málo do sebe vdechne ale nevím jestli je to dostačující.. jak jste to řešili s menšími dětmi které jsou prostě v tomto věku samé„NE“ a těžké vzpouzeni? Stačí aspoň 1-2 nádechy na to aby se to do něj dostalo?
Mockrát děkuji za odpověď zkušených.
Skai..
@Daria234 píše: Více
Ahoj, dekuji ale uz jsme par let po tom
zvladlo se to…