Jak naučit dítě spát v korzetu při léčbě skoliozy

585
2.10.17 12:07

Jak naučit dítě spát v korzetu při léčbě skoliozy

Prosím o Vaše zkušenosti…dcera dostala korzet na léčbu skoliózy, má ho na spaní a do školy…máme ho od pátku…včera v něm konečně vydržela dvě a půl hodiny v kuse, pomalu si zvyká, ale dáme jí ho na spaní a prostě v něm neusne…ráno potřebuje být vyspalá do školy, vůbec si nevíme rady, jak jí naučit v něm spát…poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
2.10.17 12:21

Nemám zkušenosti s korzetem. Ale s ortézou na noze. A bohužel nezbývalo než si zvyknout. Využili jsme prodloužený víkend. Ze začátku byl nevyspalá, ale do týdne dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
2.10.17 12:46

@sobesin Ahoj, nosila jsem korzet jako malá cca 7 let. Neboj, bude to trvat pár dnů a usne v pohodě. Já jsem si zvykla hodně rychle. Prvních pár dnů to bylo horší, myslím že dokonce jsem si ho i párkrát sundala ale pak mi to už nepřišlo a prostě jsem v něm spala v pohodě.

Spíš naopak, horší bylo si pak zvyknout spát bez něho :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
2.10.17 15:45

Luisiana: děkuju za zkušenosti…dcera ho má 4 dny, neustále nandáváme a ona v něm v kuse nejvíce vydrží cca 2 hodiny…a už to nemůže vydržet…bolí jí to, tlačí…snažíme se, ale ihned 15 hodin v kuse zatím nedáme:-(musíme to zvládnout, ona ho nechtěla, obrečela ho…pořád dokola vysvětluji, že je to nutné, má již více stupňů dle Cobba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
2.10.17 17:00

Dobrý den, korzet jsem také nosila, kolik je dceři?
Začla jsem ho nosit na začátku deváté třídy až do druháku na střední (pro holku v tomto věku docela pohroma, taky jsem to obrečela). Ze začátku to bylo strašný vydržet v něm, všude to tlačilo a no hrůza.. Když jsem šla v noci spát tak jsem si ten korzet třeba i uprostřed noci byla schopná sundat a spát znova dál až do rána. Časem jsem si ale zvykla a vydržela s ním spát i přes noc (ze začátku jsem ho nezvládla ani sama zapnout, to až jakoby ten plast povolil, pak to šlo samo).
Ať si třeba zkusí když ho má přes den tak lehnout a jen se tak povalovat aby si na to zvykla, a zkusit jí říct, že když v něm večer usne, tak se ty záda budou rovnat mnohem líp a nebude ho muset třeba i nosit nějak dlouho, nebo to zkusit s nějakou formou odměny? Ale zase pozor na otlaky, měla jsem jednu chvíli tak otlačená záda skoro až do krve tak jsme museli jít s korzetem na úpravu…
Omlouvám se za délku příspěvku klidně napište zprávu kdyby jste ještě něco chtěla vědět.. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
2.10.17 18:01

Děkuju moc, jsem vděčná za každou radu…tak že je normální, že ho během dne na chvíli odloží a za chvilku zase nasadí? tedy ze začátku…neustále vysvětluji…že jí pomůže…nemá ještě rotace obratlů, prý, když to bude nosit, máme velkou šanci na zlepšení…dcera je od mala dost citlivá, chápu, že to není jednoduché…podporujeme co můžeme…cvičíme 2× denně…vše tomu podřizujeme…korzet jí už po třech dnech museli upravit, měla velké otlaky…nyní je to prý lepší, ale ta noc je strašák…asi počkáme na pátek a začneme zvládat noc, dnes ráno nešla vzbudit, jak pozdě v noci usnula, až po sundání korzetu…zítra chce již zkusit školu…přijde mi, že mezi dětmi na to zapomíná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
2.10.17 18:01

Dceři je 11 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
3.10.17 09:01

Člověk se s tím naučí i když je to pro něj těžké, ano ze zacatku rozhodně není špatně když si ho sundava a pak zase nanda… Ja v nem ze zacatku usnula a tteba vzdycky ve tři se vzbudila a sundala a ráno az sem vstala tak nandala… Měla jsem to štěstí, že jsem ho nosila jen tři roky a záda se vrátila do normálu relativně (ne úplně) ale s tím se počítalo že jen částečně se to zpravi… Chodila jsem pri tom i ma rehabilitace a měla bych i teď cvičit (ale ruku na srdce, moc to nedělám).. Myslim ze tu cast kdy půjde na SŠ uz korzet mit nebude, protoze přece jen je to pro cloveka a obzvlast slečnu stresujici kdyz jde do nového kolektivu… Ale snad v prváku to spolužáci zjistili az v pololetí což jsem se divila (nosíte pod korzet tričko?) zas jsem se nejak rozepsala :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
3.10.17 09:08

Opravdu je to o zvyku, dcera v něm taky nespala ze dne na den a zpočátku si ho v noci prostě sundala, když už nemohla vydržet, ona má ale celkem vysoký práh bolesti, takže si zvykla rychle.
Momentálně spíš řeším, že šla na internát, kde si ho odmítla vzít a narovinu nám oznámila, že ho prostě už nosit nebude a hotovo, domluva nepomáhá a násilím ho na ni nenarvu, jsem zvědavá, jak to budeme vysvětlovat doktorovi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
3.10.17 09:49

@mojara a cvičí aspon na tom internatu? Tak bezte k doktorovi ted nekdy at udela rtg a řekne vám jak moc je treba potřeba ještě nosit :) jinak nevím no kdyby aspon cvicila na tak by to aspon trošku pomahalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
3.10.17 10:30

@inkognit No spíš necvičí, na kontrolu jdeme příští týden, prý doktorovi sama řekne, že korzet nenosí a nosit nebude, na tom jsme se dohodli, ať si tu zodpovědnost teda vezme na sebe - ani to ji neodradilo. Ona to naštěstí nemá tak moc pohlé, je na hranici, jiný doktor řekl, že by jí korzet ani nedával. Ráda sportuje a nemá žádné omezení, jen nesmí otřesy a pády, tak si myslím, že tím to cvičení snad trošku nahradí. Jinak je to zlatá holka, jen tvrdohlavá, jak si za něčím stojí tak s ní nehnem, argumenty si vyslechne, ale má taky svoje no. Na základce se jí někteří spolužáci smáli a tak hlavním důvodem je, že na střední chce být „jako ostatní“. No uvidíme co na to doktor, přece jen jako rodiče za ni máme zatím zodpovědnost, ale jak na ni ten korzet dostat to nám asi neporadí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
3.10.17 10:37

@mojara
Jo to chápu taky jsem se moc bála jak to bude na střední a ve finále si nikdo ani nevšiml že ho mám..:D
Ale taky jsem ho moc nechtěla nosit a měla jsem záda lehce pod hranicí a během těch tří let a rehabilitací se to zpravilo jasné že by bylo dobrý cvičit i teď, ale bohužel se k tomu nejde dokopat kdy člověk přijede unavený v sedm večer z práce..:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
3.10.17 10:46

@inkognit To chápu to cvičení, ono také záleží jakou máš práci, pokud střídáš polohy a nemáš velkou zátěž na záda… A můžu se zeptat, bolí tě to nebo i dřív? Ji právě vůbec nic nebolí tak i proto na to kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
3.10.17 10:49

@mojara Prakticky jen sedím ale mohu se procházet kdy chci. Ne záda mě vůbec nebolela ani dřív a ani teď jen občas ale to když nesu dlouho batoh třeba na jednom rameni a je nějaký těžký. Jinak je vše v pořádku. Já osobně si spíš myslím že mám kratší jednu nohu a proto i tu páteř trochu vychýlenou, ale nikdo to neřešil a řekli že je to v zádech. Korzet nenosim už roky a nějaké obří bolesti nemám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
3.10.17 10:55

@inkognit No to jsi mě moc potěšila :) Nebudeme tady zakladatelce plevelit její diskusi.
@sobesin Kdyby ses chtěla na něco zeptat, ozvi se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí