Jak naučit dítě spát v korzetu při léčbě skoliozy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
585
26.10.17 13:57

A děkuju… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
26.10.17 14:02

@sobesin Já dostala ve 12, vím to právě kvůli skolioze. Tam se to řešilo, že dva roky po první MS je ještě velká šance s tím něco dělat. Pak už se začal pomalu korzet vysazovat a ubírat, pak už to nemělo ten efekt… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 14:04

Mě pediatr řekl, že je to nevýhoda, že bude ms za delší dobu…na rhp, že je to velká výhoda…tak si vyber :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 14:05

A můžu se zeptat, na kolika stupních si s korzetem začínala a kolik korzet vylepšil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
26.10.17 14:10

@sobesin Korzet jsem dostala když jsem měla 30, nebo něco mále přes 30, pak jsem to zlepšila až na 11 ale rtg byl v korzetu takže to je takové nesměrodatné podle mě. Ale když jsem končila léčbu tak jsem bez korzetu měla zpátky nějakých 27. Výhoda byl prostě že se to nezhoršilo. Těhotenství bylo v pohodě, záda mě strašně bolí bedra ale to je ze špatného postavení pánve, nemám jí jakoby podsazenou. Hrb mám ale není vidět, až když na to někoho upozorním. Celý život mi všichni říkají, jak jsem parádně rovná, jak se vůbec nehrbím a podobné kecy, protože jsem si tak zvykla z nošení korzetu (asi 7-8 let, nevím přesně) že prostě chodím jak prkno no. I tak sedím :mrgreen: :mrgreen:

Ale já se jezdila léčit v roce 93-01 a to bylo tohle všechno ještě v plenkách. Občas někdo cvičil toho šrota nebo jak se to jmenovalo, moje RHB v lázních cvičila tyče a míčkovala ale to bylo fakt všechno. Bazén, posilovna, společné cvičení a léčba prací. Já lázně milovala, každý rok jsem tam byla 3-4 měsíce a měla s toho srandu. Jenže korzet mi nevadil a získala jsem tam fakt spousty kamarádů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
26.10.17 14:13
@sobesin píše:
A není holky lepší jí pustit ven bez korzetu, ať se hýbe a záda chvíli pracují bez opory a jí to psychicky zvedne???

A kolik hodin denně už ho má nosit? jestli už jste na celém dnu, tak bych jí to asi povolila. Nebo přidala něco co ji baví a na co by se těšila. Co třeba plavání? Nebo jen ta procházka? Pokud tak hezky a pravidelně a zodpovědně cvičí, že vidíš pokroky, tak ji ta hodinka neublíží a třeba pozvedne psychiku ;) držím palce. Já ho musela nosit celý den v pubertě a v létě ve vedrech to byl mazec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
26.10.17 14:14
@sobesin píše:
Mě pediatr řekl, že je to nevýhoda, že bude ms za delší dobu…na rhp, že je to velká výhoda…tak si vyber :roll:

Za mě, pokud ještě roste a kosti a svaly se vyvíjí, tak spíš výhoda :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 14:15

Tak dcera má taky přes 30 stupnů…ale dle rhp má výhodu, že jí svaly skvěle reagují a rychle je umí zapojit…prý je velká šance, že to vycvičí, ale korzet musí samozřejmě mít…cvičí s ní manžel, sám má problémy se zádama, tak že se hecují, kdo bude lepší…právě bojuju za to, aby mohla mít děti a neboleli jí v dospělosti záda a hlavně, aby se to nezhoršovalo…mořná to moc prožívám, nespím…dělá mi to starosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
26.10.17 14:16

@Luisiana A neměla jsi pak i pár let po vysazení pocit, že ho stále máš? Mě občas přišlo, jako bych cítila to „tlačení“ v těch místech, kde byly ty „vycpávky“ :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 14:17

Má předepsaných 18 hodin, ale dle ortotika, který je nejlepší u nás a neustále jezdí po kongresech…stačí, když dá denně čistých 15 hodin, což už dává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
26.10.17 14:17
@sobesin píše:
Tak dcera má taky přes 30 stupnů…ale dle rhp má výhodu, že jí svaly skvěle reagují a rychle je umí zapojit…prý je velká šance, že to vycvičí, ale korzet musí samozřejmě mít…cvičí s ní manžel, sám má problémy se zádama, tak že se hecují, kdo bude lepší…právě bojuju za to, aby mohla mít děti a neboleli jí v dospělosti záda a hlavně, aby se to nezhoršovalo…mořná to moc prožívám, nespím…dělá mi to starosti…

Myslím, že máte skvěle našlápnuto. A pokud svaly takto reagují, bude to určitě v pořádku. Jen teď musí ještě nějakou dobu vydržet :-)) ale s tou podporou, to určitě zvládne :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
26.10.17 14:19
@sobesin píše:
Má předepsaných 18 hodin, ale dle ortotika, který je nejlepší u nás a neustále jezdí po kongresech…stačí, když dá denně čistých 15 hodin, což už dává…

Takže to nemusí nosit do školy nebo to nemá přes noc? na tu procházku, když přesto hodí svetr, tak to nejde poznat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 14:19

Keyllah: doufám, věřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 14:21

Má to na noc, ale ty dává poslední tři dny…pak škola…doma u PC a televize a večer si ho nandavám už po koupaní…tak že možná dává za den více jak 15 hodin…pod mikčou to vidět není vůbec…lítala jsem po obchodech a sehnala jí docela upnuté mikči a svetry, ale kvůli střihu vše zakryjí

Příspěvek upraven 26.10.17 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
26.10.17 14:22
@sobesin píše:
Keyllah: doufám, věřím…

Určitě! Poctivě cvičí, svaly dobře reagují, všichni chválí a výsledky už jdou vidět!! Je to opruz, o tom žádná, ale dobře to dopadne, máte proto ty nejlepší podmínky!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí