Jak naučit dítě spát v korzetu při léčbě skoliozy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
585
26.10.17 13:03

Holky do lázní máme jet konec června…pojedu s ní…sama by tam nejela…to si myslím, že také pomůže…třeba teď jí chtěla vzít teta na procházku se psem…což miluje a než, aby šla v korzetu, nejde nikam…od rána jí to opět vysvětluji…mluvila jsem s ní i o Vás…nic platné…ještě mě napadlo, sehnat jí kamarádku také s korzetem…třeba by to pomohlo…zkusím dát inzerát na protetice…dceři je 11 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
26.10.17 13:04

@sobesin Odku jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 13:07

Z Prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
26.10.17 13:13

@sobesin Hele tak jestli nechce jít tak ať nechce ale doma bude sedět v korzetu. Může jít v korzetu se psem a nebo doma sedět v korzetu. Třeba jí to časem dojde… :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 13:15

Je doma..v korzetu…u počítače :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
26.10.17 13:18

@sobesin Tak jí nechej, musí se s tím nějak vypořádat. Třeba se to pak uklidní. Bež za ní, řekni jí že to nevadí, obejmi ji, polechtej jí v těch ďourách co tam jsou na tom korzetu a podpoř jí. Možná je to už i trochu truc a třeba je to nějaká fáze smiřování se situací. O procházce a psovi už nemluv, třeba se to pak otočí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 13:30

Já na ní vidím, že s tím bojuje…fakt se jí snažím podporovat co můžu…třeba to chce fakt více času…nevííím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
26.10.17 13:32

@sobesin Jak dlouho už ho má? Měsíc? Třeba to fakt chce víc času. Je dobře že bojuješ a snažíš se jí pomoct. :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585

A není holky lepší jí pustit ven bez korzetu, ať se hýbe a záda chvíli pracují bez opory a jí to psychicky zvedne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585

Ano, zítra ho bude mít měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
26.10.17 13:41

@sobesin Hele po tom všem co o tom vím si myslím že ani ne.

Asi na dlouhé vykládání ale můj laický názor na celý problém mojí skoliozy je takový: skolioza se mi udělala protože někde v mém batolecím věku nebo dříve nebo později šlo prostě něco tak jak nemělo. Já jsem se třeba plazila jak raněný voják a místo abych lezla po čtyřech tak jsem jezdila jakoby na tatrovce. Jednou nohou jsem lezla po kolenu a druhou se jakoby se svoje odrážela. Moje mamka si to dobře pamatuje. A přesně tady v tom věku se stala chyba. Tady mi prostě ochably některé lopatkové a zádové svaly. Tím že jsem tak blbě lezla tak se mi svaly na jedné straně jakoby rozcvičili a vymakali víc a na druhé straně méně. Ale nebylo to nijak znát ani vidět. A jak jsem pomalu rostla, tak v první třídě už to šlo poznat a růstem se to stále zhoršovalo. Prostě ty svaly které trochu zakrněly, byly zakrnělé čím dál tím více.

A tak to šlo pořád dál a dál až se to zhoršilo moc a dostala jsem korzet, který měl zabránit ještě většímu zhoršení. I když jsem v lázních cvičila jak drak, tak se občas stal malý zázrak a zlepšení ale v mém případě jsem pak byla líná cvičit celý rok a šlo to zase do kytek. Prostě ostatní zádové svaly táhnou ty svaly co nemůžou a tím se prostě páteř kroutí a bortí.

Cviky, které mi konkrétně ovčividně pomáhaly byly cviky na klínu, cviky s tyčma, cviky kde se maximálně zapojujou lopatkové svaly. A pak speciální série cviků, kterou v Praze cvičí dr. Pavel Švejcar

Ten by ti určitě moc pomohl. Po týdnu jeho cviků jsem normálně měla mega zlepšení. On umí diagnostikovat ty svaly co vůbec nefungujou a speciálníma cvikama je zpátky zapojit. To by měla dcera fakt nejlepší.

Mno takže si mylsím, že pokud ty svaly nemá zapojené, tak to že bude lítat bez korzetu bude mít stejný efekt jako do teď, a to že žádný. Pokud by to měla už aspoň nastartované tak budiž.

Ale jak říkám, jsem jenom laik.

A toho Švejcara určitě kontaktuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 13:47

U pana Švejcara jsem byla jako u prvního, jeho cviky jsme cvičily, ale když je viděla jiná rehabilitační…říkala okamžitě přestat cvičit, je to jiný level, kde dcera ještě není, nyní cvičíme cviky dle fyzioterapeutky z Motola, která dělá skoliozy a dcera je již nastartovaná…spodní zad má již zpevněnou a je to vidět i na pohled…nyní již začíná posilovat svaly mezi lopatkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 13:48

Jinak dcera cvičí fakt poctivě a po každé jí na fyzioterapii chválí…že je to více a více vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
26.10.17 13:53

@sobesin aha, tak to je super, to jsem netušila :potlesk: Tak možná v tom případě jo každopádně máte hezky našlápnuto tak si to nějak nepokazit. Nevím jestli už má dcera MS nebo ne, ale teď je období, kdy toho můžete hodně zpravit. Ty lopatky to pak taky hodně ovlivní, uvidíš že se to zlepší. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.10.17 13:57

MS ještě nemá…já jí dostala až v prváku na střední, tak má ještě dost času…je ještě taková dětská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí