Jak naučit dítě spát v korzetu při léčbě skoliozy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1933
12.10.17 09:08

@sobesin v té stabilizované poloze by to mohlo být fajn.. :) já občas ráda spala na břiše, ale nemohla jsem mít polštář, protože potom jsem byla taková zalomená a korzet mě tlačil nahoře jak končí..
Tak to jsem ráda že jsem schytala fajn ortopeda v Brně… byl docela hodnej a ani jako neříkal mamce at mi ho na noc dá a nenechá mě prakticky tři noci vyspat.:/ :roll: tento byl v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
13.10.17 11:17

Tak jsme zkoušeli další noc a vůbec nemohla usnout…taky Vás ze začátku v noci v korzetu budila bolest ze spaní? Někdy se jí podaří usnout, ale po chvíli jí vzbudí prý hrozná bolest zad…další rada od odborníka byla…nechat jí udělat na korzet zámek, aby ho nemohla sundavat..takže až jí vzbudí bolest…jako rodič jí v tom zamknu…středověk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
13.10.17 11:25

@sobesin Ano, bolest mě ze spaní skutečně budila zajímavé bylo, že to bylo docela pravidelně ve stejný čas kolem třetí ráno tuším… časem se to ale přehouplo a jednoho dne jsem se prostě v noci nevzbudila a ráno se probudila s korzetem.. :)
S dovolením ale sakra k jakému člověku to chodíte? 8o to si říká „odborník“ když radí takovéhle věci?.. Možná bych změnila doktora.. jak dlouho že ten korzet má?.. sžívání s ním poměrně trvá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
13.10.17 11:28

@sobesin Pořád zkoušejte, ona si fakt zvykne. My byli teď na kontrole, dcera se přiznala, že korzet už přes 4 měsíce vůbec nenosí. Výsledek - na rentgenu se ukázalo, že už ho nepotřebuje. Začínala na 24 st., v prosinci 2016 - rtg těsně po sundání korzetu 13 st. a teď 15 st. Doktor říkal, že za úspěch se považuje už nezhoršení stavu. Do budoucna by neměla mít žádné velké komplikace a na kontrolu už taky nemusíme. Nošení korzetu se teda vyplatilo, ona ho v podstatě sundala, když už snad 2 roky neporostla ani centimetr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
13.10.17 12:41

@mojara Gratuluji že už korzet mít nemusí :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
13.10.17 12:50

Též moc gratuluji…jinak dcera má korzet dnes druhý týden…chodíme k odborníkovi do Motola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
13.10.17 13:01

@inkognit @sobesin Děkuju, šťastní jsme všichni, ona, že ho nemusí nosit a my že jí nemusíme neustále nadávat :)
My jsme jezdili do Brna, doktor byl naprosto úžasný. A pokud ho má dcerka teprve 2. týden, tak je ještě podle mě brzy, aby vydržela celou noc, obzvlášť pokud má nízký práh bolesti, chce to zkoušet a zkoušet - držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
13.10.17 13:25

@sobesin Tak to je ještě času než v tom bude spát celou noc.. já s tím bojovala snad i tři měsíce to už si přesně nepamatuji…
@mojara Kam do Brna jste jezdili pokud se mohu zeptat? taky jsem byla v Brně u pana doktora..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
13.10.17 13:25

Moc Vám ten úspěch přeji…ze srdce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
13.10.17 13:27

A je normální…že ho ještě během dne dost často na chvilku sundavá…protáhne se…nebo se proběhne chvíli venku a zase nasadí? Připadám si jako dozorce…neustále říkat vem si korzet…nesundávej ho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
13.10.17 13:32

@sobesin Ano je to v pořádku má ho teprve dva týdny.. :) já ho nejdřív nosila jen doma a do školy jsem nejdříve odmítala ale bylo mi jasné že i do školy s ním budu muset.. no nakonec jsem šla i do školy potom doma na večer sundala na chvili a jak jsem šla spát tak usnula a sundala v noci a pak jednou se to zlomilo a ja ho měla ač nerada kromě sprchy pořád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
13.10.17 13:39

Děkuju a pokud uvidí zlepšení…odeberou jí nějaké hodiny? já pořád doufám…že pokud se to zlepší…zůstane jí pouze na noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
13.10.17 14:03

@sobesin Podle mě neodeberou… mě se to také zlepšilo během tech dvou let co jsem korzet nosila, ale hodiny mi neodebral musí ho nosit intenzivně aby se jí ta záda spravila a pak už korzet nebude muset mít vůbec…
Já měla korzet dva roky poté doktor řekl že se to zlepšilo a korzet už nosit nemusím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
15.10.17 10:19

Také jste měli dny, kdy jste s nošením korzetu bojovaly? Dcera včera plakala, že ho nechce, že jí ovlivňuje život a neustále ho sundavala…vůbec jsem jí nepoznávala v jakém byla rozpoložení a nešťastná… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
15.10.17 12:38

Ano, je to velmi citlivé pro někoho, mě to vadilo kvůli tomu, že jsem šla ze základky na střední..:/ bála jsem se co si o tom budou myslet všichni… a ukázalo se, že kromě holek které to věděly z důvodu že jsem se převlékala na tělocvik, tak většina se to dozvěděla až časem.. ale také jsem měla slabší dny ovlivnuje to hodne, polovinu věcí se musíte naučit dělat jinak, třeba zavazování tkaniček pro mě nebylo nejjednodušší a na místě kde korzet končil a já sedávala na židli, tak se mi začaly ničit rifle snažila jsem se ho ale nosti pravidelně abych ho mohla co nejdříve nadobro sundat.. ( i když také jsem si ho parkrat nevzala do školy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí