Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mia08 Určitě dej vědět, a ano korzet je sice hrůza, ale přijde mi lepší jí ho dát v 9 ti letech kdy ještě není tolik v pubertě a třeba by ho měla jen dva roky a zlepšilo by se to, než aby ho pak třeba musela mít když půjde na střední.. (to je pro holku mnohem těžší) ale přemlouvat tě nebudu pokud budete opravdu dennodenně nějakou dobu cvičit a pomůže jí to, tak jsem ráda za vás ![]()
@inkognit To stahování na suché zipy bylo pecka. Šlo to parádně. Ty spony jsem jako dítě vůbec neměla sílu dopnout. Ten můj první korzet z Ostravy jsem po třech měsících vyhodila a udělali mi nový v Luži. Pak už jsem jezdila jen tam a do Ovy jsem vůbec na kontroly nechodila. Tam to bylo na nic
@Luisiana Tak to nevím kolik jsem měla tu skoliozu, ale doktor říkal že je to už nad normu vychýlení tak mi ho napsal… Já měla ty spony a nijak mi to nevadilo (teda ze začátku mi ho musela zapínat mamka, a vypadalo to jako týrání dětí, ale časem mi to šlo samo) Mě dělali v Brně. Když si vzpomenu jak mi dělali ten sádrový odlitek těla..:/ už nikdy!!
@inkognit No já jsem si časem zvykla. Je pravda že v té Luži byly profíci. V Ově jsem mrzla na konstrukci od lešení. No hrůza ![]()
Jednou když mi dělali odlitek tak tam naklusala banda učňů se koukat jak se to dělá. Takže 3 lidi sádrovali a 15 lidí čumělo. To jsem se málem hanbou propadla. Hlavně už jsem byla trochu větší takže jsem už i nějaké ty ženské vnady ![]()
@inkognit určitě napíšu, ani nevím jaké jsou stupně skoliózy a jak se rozlišuje kdy už je to na korzet. Ale chodíme k super fyzioterapeutce a věřím že nám pomůže. S ortopedii je to tady špatné, asi bych musela cca 90km do Brna.
@Luisiana jeejda tak to bych nevydržela, mě dělalo problém když mě šel patlat tou vazelinou nějakej mladej doktůrek, naštěstí tam ale přišla sestřička než jsem si vyslíkla tričko ![]()
Tak dnes jsme byly s dcerou na fyzioterapii a skolióza je jen mírná a na korzet to rozhodně není! Super zpráva! Budem cvičit na gymnastickém míči a až se posílí záda tak se to snad spraví. Vzhledem k tomu že musí dcera cvičit dál na potíže s chůzí a plochýma nohama budeme jí dělat v pokoji malou tělocvičnu s velkým zrcadlem. Všem radím najděte si dobrého fyzioterapeuta.
@Mia08 tak to gratuluji ze korzet mít nemusíte.. Hlavně cvičit tedy
![]()
Tak Vás jdu pobavit…jak jsem zde psala…dcera má druhý týden korzet…má ho nosit 15 hodin denně, ale zatím zvládáme a to konečně přes den…večer v něm usne, ale probudí se a nemůže už usnout…snažíme se, ale noc nám jde pomalu…dnes jsme hledali radu u ortopeda…rada zní: Je vědecky dokázáno, že když nebude tři noci vůbec spát, čtvrtou už bude…úžasná rada od odborníka…fakt
@sobesin no ty blaho… ![]()
Já jsem si našla 2 polohy ve kterých to šlo a tak spím dodnes. Zkoušel a bych to pořád stejně a uvidíš že jednoho dne usne a bude spát celou noc. ![]()
@sobesin no vypadá to jako taková ta stabilizovaná poloha. Na boku horní noha pokrcena, jedna ruka dozadu a druhá dopředu.
@sobesin No to je výborná rada obzvlášť když ještě musí fungovat ve škole co? :/ ja ve finale mohla spavat i na boku, ale musela jsem si tu ruku jakoby vyhaknout z korzetu… V klidu časem usne a bide spát az do rána ja si ho taky sundavala v noci docela dlouho… ![]()
Včera večer jsme opět zkoušeli noc s korzetem…asi to chce fakt čas…ona třeba už usíná a jak jí to tlačí na lopatku, probudí jí bolest a pokud ho nesundá, nemůže usnout…přes den už docela v pohodě..občas na chvíli rozepne nebo sundá…ale to přikládám zvykání…fakt se snaží…jsem zvědavá, co řeknu ortopedovi na kontrole…asi ať si zkusí vzít korzet a tři noci nespat…zda usne…