Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sobesin píše:
Má to na noc, ale ty dává poslední tři dny…pak škola…doma u PC a televize a večer si ho nandavám už po koupaní…tak že možná dává za den více jak 15 hodin…pod mikčou to vidět není vůbec…lítala jsem po obchodech a sehnala jí docela upnuté mikči a svetry, ale kvůli střihu vše zakryjíPříspěvek upraven 26.10.17 v 14:22
Já měla problém v létě. Jednu vrstvu jsem nosila pod to a pak jsem si mohla vybrat, buď se pařit s další vrstvou na korzetu nebo ho nosit viditelně…
Akorát jsem zapomněla napsat, že je dcera prý hypremobilní, což je prý pro nás mínus
@sobesin píše:
Akorát jsem zapomněla napsat, že je dcera prý hypremobilní, což je prý pro nás mínus
A to je co?
Dcera nosí ve škole mezi svými spolužáky na triku..když jsme byli v obchodě…klidně chodila jen v něm…nevadí jí to…jí vadí, že jí to tlačí…omezuje v pohybu…atd…
Že má pružné tělo…třeba palec u ruky ohne úplně zpátky k zápěstí…
@sobesin Já jsem dlouho nosila 24 hodin (oni tomu říkají 23 hodin) ale prostě pořád. A pak se to pomalu vysazovalo. Nakonec jen na noc a pak šlus.
@Keyllah ten pocit jsem měla ještě asi 10 let po vysazení
nejhorší to bylo asi v době kdy jsem ho vysadila na odpoledne a měla ho jen do školy a na noc. To se mi často odpoledne stávalo že mě polil uplně studený pot a pocit že něco nemám a pak jsem přišla na to že korzet.
@sobesin píše:
Dcera nosí ve škole mezi svými spolužáky na triku..když jsme byli v obchodě…klidně chodila jen v něm…nevadí jí to…jí vadí, že jí to tlačí…omezuje v pohybu…atd…
Tak to je super, já ho nosila kolem 15roku, puberta největší a chvilkama jsem se dost styděla! Tak pokud vadí jen to tlačení, ten diskomfort, tak je to ta lepší varianta
zanadávejte si, poplačte si společně, když bude potřeba. Ať ví, že se taky zlobíte na celej svět, že víte, že to není fér, aby věděla že jste v tom spolu. A že vytrváte!!
@sobesin píše: Že má pružné tělo…třeba palec u ruky ohne úplně zpátky k zápěstí…
To bývá časté, já mám takové ty prolamující se kolena ![]()
@Luisiana jj, já asi taky tak těch 10let
jsem vždycky přemýšlela, co tam cítím
těch 23hodin mi vždycky přišlo jako výsměch, se můžeš vyčůrat a osprchovat, jsem doma škemrala o každou volnou minutu navíc ![]()
@Keyllah Tak to mě to fakt nevadilo a vůbec jsem to nepočítala, takže někdy jsem třeba fakt dávala 24 hodin když náhodou nebyla hygiena, třeba na chalupě o víkendu a podobné (neměli jsem tam ani elektřinu natož vodu
)
@Keyllah Jo ty vedra byli masakr no..:/
Ano, zkus to plavání, tím se taky zapojují hezky zádové svaly to by ji mohlo bavit co? Jestli poctivě cvičí jak tady píšete, tak to je super a bude to určitě jen a jen lepší.. To o MS jak jste tu psali jsem teda nevěděla, mě se na MS nikdo neptal a prostě mi dali korzet…teda, to ji obdivuji že v tom chodí i před spolužáky… to já se strašně styděla a na základce jsem si ho šla před tělocvikem sundat na wc dala ho do obří tašky tu šoupla do skříňky a potom se šla převléct za holkama.. Na střední už to takto nešlo a to už mi ani tak nevadilo.. ale vždy jsem měla vrstvu ještě na korzetu
@Luisiana Jo to se mi taky stávalo že když jsem ho pak sundala že už je to dobré, tak jsem taky chodila pořád a kde jsem co zapomněla..:D
@inkognit Mě začal pomalu vadit když už byl čas na nějakou tu podprsenku a já furt jak trotl nosila tílka. Jak mi začala růst prsa tak už to bylo blbé ![]()
@Luisiana to já pod něj nosila podprsenku normálně a nějak extra mi tam nevadila.. jako jastě trochu to tlačilo ale dalo se to v pohodě..:)
7 let v korzetu? Tak já si doteď myslela, že můj rekord 6 let je nepřekonatelný! A diskusijsem si všimla, že jsi se léčila v Ostravě,… chodila jsi k MUDr. Filipovi? Skoliotická poradna v Porubě na poliklinice,… ![]()