Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky chci se zeptat kde mám uchovávat injekce..píšou tam do 25 stupnu..mám je mít v lednici nebo..normál nekde ve skříni
tak já je s té lednice vytáhnu
…akam to pícháte kde je to lepší kolem pupku nebo do boku břicha
Normálně v pokojové teplotě. V lékárně a ni v nemocnici je v lednici nemají.
A ani by tam být neměly, protože při aplikaci by tak nějak více bolely, když by byly studené. ![]()
Píchat v okolí pupku. Tak 3 cm od pupku, vždy si chytit kožní řasu, aplikovat, povolit řasu a pak přiložit čtvereček s desinfekci, otřít a hlavně nemasírovat. Možná to ale víš, jen že ses ptala. A budou se dělat okolo modřinky, ale to je normální.
začnu to píchat až tak za týden..ted píchám na stimulaci je štena ivf..tot píchám 5 cm od pupku..perem dobrý..pak mám ješte jehlu..tu píchám ráno a tami delá modřinu…do et..budu brátještestále anopyrín..pak budu píchatten clexan..mám doma zatím 20 jehel.......z lednice sem to vytáhla a soupla do skříne…tu jehlu mám taky v lednici..co ted píchám..aje pravda žeto bolí adelá modřiny..aco sem si to poprvé píchla vcaru..nicmi to neudelalo..ani nebolelo..tak to bude asi tou lednicí
..oni to tam maj normál
a já nejdřív desinfikuju..pak píchám..pak už neotírám…to je špatne??
Jasně nejdřív odezinfikuješ.
Ale pak je to dobrý taky. Já jsem zdravotní sestra a neumím to vyndat bez toho, že bych tam ten ctvereček nepřiložila.
Proste ho přiložím a současně jehličku vytahnu (jako celou tu stříkačku). A chviličku to tam přidržím. Neříkám to jen jako zkušenost s jinými, ale se sebou. Je to faktb pocit píchnout do sebe. ![]()
tak u stimulace byla nejhorší ta první injekce..ku podivu mi to i jde..a neklepu se
..tak myslím že ten celxan taky dám..i když sem přečetla spoustu diskuzí..a holky píší že je to bolestivé..tak toho sebojím…no ale co mi zbývá
..ale kde to uchovat sem se nikde nedočetla ![]()
No jo, při aplikaci to tochu štípe, ale za chviličku to odezní, jen se dělají ty modřinky a modřiny… ale tak to je. Tak Ti přeji hodně štěstí.
petra.lovosice píše:
tak u stimulace byla nejhorší ta první injekce..ku podivu mi to i jde..a neklepu se..tak myslím že ten celxan taky dám..i když sem přečetla spoustu diskuzí..a holky píší že je to bolestivé..tak toho sebojím…no ale co mi zbývá
..ale kde to uchovat sem se nikde nedočetla
ahojky,taky píchám,vše už bylo řečeno
ale za mě-nebolí to!
u mě je horší,že nesnáším jakékoliv jehly,okamžitě omdlévám,nesmím jí prostě vidět
takže píchá příťa,já mám vždy půl hoďky dopředu nerva
ale fakt to vůůůůbec nebolí ![]()
rohlí já se to muselanaučitprotože jestly se tehu povede a udrží tak aby mi to píchal 9 mesícu manža..na to spolehat nemužu