Injekce do břicha

Janli
17.12.18 10:19

Píchneš si to sama. Dělá se to perem a ten vpich není ani cítit natož aby bolel.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
590
17.12.18 10:20

Chodím pravidelně darovat krev, takže jehly mi nevadí, ale nebudu ti lhát, není to dvakrát příjemné si něco píchat do břicha (naštěstí jsem si píchla jen jednu)… Asi nejméně příjemný je ten vpich. Jehlička je strašně tenounká, takže bolest není cítit, ani při vpichu, ani při zavádění tekutiny. Takže bolesti se bát nemusíš, je to spíš nepříjemný pocit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
17.12.18 10:25

@richgirl do břicha v pohodě, je to rychlovka, pidi jehlicka jako maji cukrovkari na inzulin a ti si pichaji opakovane a zvladaji i deti takze to neres ;) do svalu mi pichal manzel a byl desne sikovny, ani jsem o tom nevedela. Pro me byly horsi ty nervy, cekani a podobne. Sice mam termin porodu az v breznu ale rozhodne uz ted vim, ze to za to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69029
17.12.18 10:26

No, řekněme, že chceš dítě, tohle je oproti přirozenýmu početí komplikace, ale je to něco, co umí pomoct, a to dost. Věř, že tě budou potkávat při IVF, během těhotenství, porodu i po něm mnohem horší věci než půlcentimetrová minijehlička, kterou do sebe zabodneš, byť nepopírám, že na tu první jsem taky sbírala odvahu. Podruhé jsem otěhotněla přirozeně, takže bez injekcí, ale hned na začátku vyfsla kvůli nemoci injekční léky a píchám se do břicha a stehen 4× denně. S pocitem, že blahořečím dnešní medicíně, jak málo stačí, abych mohla donosit zdravý dítě, což by byl dřív s mou anamnézou zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
17.12.18 10:29

Já si v prvním tehu píchala do břicha Clexane na ředění krve od 21tt až do konce šestinedělí a taky jsem to přežila. I když zrovna Clexane někdy štípe. Ale co bychom pro ty naše broučky nevydrželi,ne? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
17.12.18 10:47

Mně injekce píchal manžel. Tím pérem je to sranda, horší byl clexan na ředění krve. To jsem byla samá modřina. Nežádoucí účinky jsem neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2293
17.12.18 10:54

Nesnáším jehly, kdyz mám jít na odběr krve -den před jsem byla nervózní a přemýšlela jak se vykroutit.Pri IVF slíbil manžel ,že injekce bude pichat on… Ovšem po pár injekci do břicha nasledovali po opu kapacky,píchání injekci na ředění krve a poté po zjištění tehu injekce agolutinu. Musela sem si párkrát píchnout sama a pochopila sem,že je to pro mě lepší (sama si dokážu ulevit a rict kdy atd..) Jen agolutin do zadku píchal manžel. Dnes před KET i po když je třeba píchám vše sama a bez stresu. Zkrátka to tak je..
Držím palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
17.12.18 11:17

Pichala jsem si sice fraxiparine na redeni krve,ale tez to bylo do bricha a bylo to v pohode ;) slo jen o to „poprve“ pak uz jsem to tam sazela bez problemu,ze me ani manzel nechapal a vzdycky se oklepal,kdyz to videl :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9066
17.12.18 11:38

Tak v průběhu IVF jsem si píchala Gonal, Ovitrelle, Cetrotide a Clexane, pero je úplně v pohodě, to člověk ani necítí. Překvapivě mi nevadil ani Cetrotide a to má pořádně dlouhou jehličku, takže člověk musí být trochu zručný a soustředit se na to, co dělá. Takže to jsem si všechno v klidu píchala sama. Pro mě je překvapivě jediné hrozně nepříjemné píchat si clexane, klepou se mi u toho ruce, potím se, jsem vystresovaná až na půdu. Nevím proč, trochu to štípe při aplikaci, ale žádná hrůza to není, asi to mám vsugerované :nevim: Každopádně ta úleva, když jsem jej mohla po ukončeném 14. týdnu vysadit byla šílená, teď budu zase nasazovat a zase mám zadek staženej hrůzou. Když je doma chlap, tak to píchá on. :oops: Jinak vedlejší účinky - clexane dělá modřiny a teď nevím po čem se mi v místě vpichu udělal otok, prý je to normální, i mě na to předem upozorňovali. Jinak jsem měla 19 vajíček a před OPU už jsem to teda cítila, že mě pobolíval podbřišek. A z utrogestanu jsem byla strašně unavená. Jinak všechno v pohodě, není se čeho bát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
17.12.18 11:49

Ahojky mě čeká stimulace na konci ledna a taky z toho mám hrozný strach :roll: před tím jsme byli 2× na IUI a musela jsem píchat ovitrelle, už jsem měla jehlu u břicha a prostě jsem to nedala. Musel mi to píchnout přítel :roll: připadám si hrozně blbě, že nezvládnu ani tohle, ale pořád si dávám naději, že to pero je přece jenom lepší tak to dám-musím. Jinak jsem zvědavá jestli po tom budu nějaká nateklá, protože tchyně mi včera řekla, že budu určitě jak dýně :roll: no podpora jak prase, ale od ní se nic jiného nedá očekávat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.12.18 13:27

Ten strach je nejhorší. Píchám si teda jiné léky… No, po první injekci to se mnou nomálně švihlo :mrgreen: - ale neomdlela jsem poprvé, takže mě to nepřekvapilo a jen jsem chvíli počkala, až to přejde :lol:
Mám k tomu aplikátor, takže je to snadnější, že není vidět ta jehla.

Taky to zvládneš. Přinejhorším popros partnera. To já nemohla, budu se opíchávat dlouhodobě a musím to umět sama - i případně bez aplikátoru, kdyby se rozbil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
17.12.18 18:36

Mě to do břicha tedy bolí, píchal vždy manžel, já jen v krajní nouzi :) . Vydržet se to prostě musí. Já si píchám do břicha ještě fraxiparin, od IVF celé těhotenství až po šestinedělí…a to je pěkná hromada injekcí. Já si říkám, že dokud si píchám je to na dobré cestě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.2.25 21:16

Ahojky, holky mám otázku mám si pichat rektovelle úhel 90 stupňů, takže zmáčknu spěl a rovné nebo kolmo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí