Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cenu si nepamatuju, myslím že to vycházelo levněji než prášky
injekce má dvě nevýhody:
Ahoj, teda to zní dost slibně. A není to škodlivé nekrvácet? Vlastně se tím žena čistí, tak nevim. A to je hormonální antikoncepce? Asi hloupý dotaz. HA taky nemám moc v oblibě a tělísko mě nevyhovuje. A má to nějaký specifický název?
Depo-Provera…
O tom, že pak čekají holky na MS i rok jsem četla několikrát, jestli neplánuješ třetí, tak ti to bude asi jedno… Cenově je to nenáročný.
Kyki - není škodlivý nekrvácet… Kdesi jsem četla nějaký článek (no to je věta která mému tvrzení vážně dodává na věrohodnosti
) no co už…
Kdesi psali že dřív ženy byli skoro pořád těhotné, nebo kojily a tak vlastně mockrát za život nemestruovaly, takže ani mi tolik krvácet prý nemusíme a na funkci to prý vliv mít žádný nebude…
Aha tak to jo, tak já o tom budu dost přemýšlet. A je to hormonální antikoncepce? Já a hormony nejdou k sobě ![]()
Jo, gestageny. Mě osobně je sympatičtější kombinace estrogeny/gestageny tj. klasika. Ale já mám co mluvit, brala jsem, brala a vlastně zbytečně…pak čekala jak blbka na čápa a čáp se někde pěkně flákal…
Tak to věřím, že to pěkně naštve. ale hlavně, že doletěl loudal
. Já už čápa nechci ani vidět ![]()
Je to hormonální antikoncepce a poměrně často po její opakované aplikaci hrozí horší nález na jaterních testech a u žen 30+ ještě řídnutí kostí… Bohužel.
Nu s tím že nemenstruovat nevadí bych tak úplně nesouhlasila. Pokud cyklus po vysazení provery nenaskočí - což je běžné, musí se to řešit Agolutinem - tedy dalšími hormony „zvenčí“. Být bez cyklu bez příčiny typu těhotenství, kojení je špatně, tělo může mít různé druhy klimakteriálních neduhů a proto doktoři ten cyklus také vyvolávají.
U mě se to bohužel už nepovedlo, nedá se říct „může za to Depo Provera“ ale asi mi zrovna nepomohla.
Přechod není fajn ani v padesáti, natož mezi dvacítkou a třicítkou. Budu brát daších 20 let hormony na klimakterium jako prevenci proti osteoporóze, mmch jsem po nich nabrala 10 kilo za tři měsíce. O tom, že jsem teď těhotná jen díky dárkyni vajíček, ani nemluvě.
All in all, byla bych ohledně tohoto preparátu opatrná, zvlášť pokud si nejsem 100 procentně jistá, že jsem zcela v pořádku.
ahoj holky, s DEPO-PROVEROU MÁM ZKUŠENOST:
takže je opravdu pohodlná, kdysi jsme ji brala 4 roky v kuse - jen jednou za tři měsíce dojdeš pro injekci, ta stojí JEN 200Kč a je to. Žádná MS. Po vysazení jsme otěhotněla za 4 měsíce(za dva měsíce po vysazení došla MS)
To by šlo…
ALE: nechala jsem si ji dát po porodu (kojila sem) a měla jsem MS 5 týdnů v kuse. Dr říkal, že porodem se změnily hormony a moje tělo ji nepřijalo.Takže záleží na každém, jak se s tím tělo popere…já už bych do toho tedy nešla…
Toť jen má info. pa Lena ze srpňat
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na tuto formu antikoncepce, nevím přesně jak to popsat, ale známá mé kamarádky se zmínila že si jednou za 3 měsíce dojde na gyndu pro injekci a vlastně nemá menses, takže nemůže otěhotnět.
Já mám za polesní rok už 3. tabletky a stále pořád špiním a menses mám i když je beru a když vy:,–(ím na těch 7 dnů, tak zase nekrvácím apod. Mám už 2 děti a do té doby jsem byla s tabletkama spokojená. Prostě až teď po 2. porodu to začalo zlobit.
Nemáte se tím někdo zkušenost a taky, jak je to cenově náročné?
Moc děkuji MOnika