injekce proti menses

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
28.5.09 14:33

injekce proti menses

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na tuto formu antikoncepce, nevím přesně jak to popsat, ale známá mé kamarádky se zmínila že si jednou za 3 měsíce dojde na gyndu pro injekci a vlastně nemá menses, takže nemůže otěhotnět.
Já mám za polesní rok už 3. tabletky a stále pořád špiním a menses mám i když je beru a když vy:,–(ím na těch 7 dnů, tak zase nekrvácím apod. Mám už 2 děti a do té doby jsem byla s tabletkama spokojená. Prostě až teď po 2. porodu to začalo zlobit.

Nemáte se tím někdo zkušenost a taky, jak je to cenově náročné?

Moc děkuji MOnika

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7354
28.5.09 17:58

Cenu si nepamatuju, myslím že to vycházelo levněji než prášky

injekce má dvě nevýhody:

• pokud by člověk měl nějké vážnější zranění, nedá se to „vy:,–(it“ - může přispět k embolii
  • pokud byste chtěli 3. mimčo - dost lidí co jsem slyšela čeká pak na MS třeba rok. U mě se cyklus po tomto již skoro neobjevil - ale měla jsem problémy i předtím, tak to asi není směrodatné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
28.5.09 18:14

Ahoj, teda to zní dost slibně. A není to škodlivé nekrvácet? Vlastně se tím žena čistí, tak nevim. A to je hormonální antikoncepce? Asi hloupý dotaz. HA taky nemám moc v oblibě a tělísko mě nevyhovuje. A má to nějaký specifický název?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
28.5.09 18:27

Depo-Provera…

O tom, že pak čekají holky na MS i rok jsem četla několikrát, jestli neplánuješ třetí, tak ti to bude asi jedno… Cenově je to nenáročný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
28.5.09 19:14

Kyki - není škodlivý nekrvácet… Kdesi jsem četla nějaký článek (no to je věta která mému tvrzení vážně dodává na věrohodnosti :lol: ) no co už…
Kdesi psali že dřív ženy byli skoro pořád těhotné, nebo kojily a tak vlastně mockrát za život nemestruovaly, takže ani mi tolik krvácet prý nemusíme a na funkci to prý vliv mít žádný nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
28.5.09 19:27

Aha tak to jo, tak já o tom budu dost přemýšlet. A je to hormonální antikoncepce? Já a hormony nejdou k sobě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
28.5.09 20:44

Jo, gestageny. Mě osobně je sympatičtější kombinace estrogeny/gestageny tj. klasika. Ale já mám co mluvit, brala jsem, brala a vlastně zbytečně…pak čekala jak blbka na čápa a čáp se někde pěkně flákal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
28.5.09 21:52

Tak to věřím, že to pěkně naštve. ale hlavně, že doletěl loudal :wink: . Já už čápa nechci ani vidět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.5.09 22:27

Je to hormonální antikoncepce a poměrně často po její opakované aplikaci hrozí horší nález na jaterních testech a u žen 30+ ještě řídnutí kostí… Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
28.5.09 23:09

Nu s tím že nemenstruovat nevadí bych tak úplně nesouhlasila. Pokud cyklus po vysazení provery nenaskočí - což je běžné, musí se to řešit Agolutinem - tedy dalšími hormony „zvenčí“. Být bez cyklu bez příčiny typu těhotenství, kojení je špatně, tělo může mít různé druhy klimakteriálních neduhů a proto doktoři ten cyklus také vyvolávají.

U mě se to bohužel už nepovedlo, nedá se říct „může za to Depo Provera“ ale asi mi zrovna nepomohla.

Přechod není fajn ani v padesáti, natož mezi dvacítkou a třicítkou. Budu brát daších 20 let hormony na klimakterium jako prevenci proti osteoporóze, mmch jsem po nich nabrala 10 kilo za tři měsíce. O tom, že jsem teď těhotná jen díky dárkyni vajíček, ani nemluvě.

All in all, byla bych ohledně tohoto preparátu opatrná, zvlášť pokud si nejsem 100 procentně jistá, že jsem zcela v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.09 08:57

ahoj holky, s DEPO-PROVEROU MÁM ZKUŠENOST:
takže je opravdu pohodlná, kdysi jsme ji brala 4 roky v kuse - jen jednou za tři měsíce dojdeš pro injekci, ta stojí JEN 200Kč a je to. Žádná MS. Po vysazení jsme otěhotněla za 4 měsíce(za dva měsíce po vysazení došla MS)
To by šlo…
ALE: nechala jsem si ji dát po porodu (kojila sem) a měla jsem MS 5 týdnů v kuse. Dr říkal, že porodem se změnily hormony a moje tělo ji nepřijalo.Takže záleží na každém, jak se s tím tělo popere…já už bych do toho tedy nešla…
Toť jen má info. pa Lena ze srpňat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital