Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jo, stalo.. stačilo víc posilovat pánevní dno - trvalo to tak měsíc a naštěstí klid ![]()
Ahoj, měla jsem problémy únikem moči při sportu, kýchání, kašlání a při styku. Trvalo mi 4 roky než jsem překonala stud a řekla o tom gynekologovi. Nyní jsem druhý den po operaci s páskou TOT, tak kdyby někdo chtěl něco vědět, tak se ozvěte.
Zdravím, mám půl roku po druhém spontánním porodu (druhé dítě vážilo 4,12kg) a až nyní (vlastně od včera) mám problém udržet moč. Přitom potřebuji jen málo, ale prostě najednou začnu cítit, že mi to dole malinko uniká a musím hned jít. Je mi ale divné to, že se to u mě objevilo až po takové době po porodu, doté doby vše OK. Začla jsem brát brusinky, třeba jsem jen nachlazená, ale to bych zas udržela
Také jsem raději začla posilovat (stahovat) svaly pánevního dna, snad to bude ok, protože pořád někde lítám po venku s tříleťákem a když to na mě přijde, nemůžu ho hned dostat např. z hřiště. Stalo se to některé z vás také, že se u vás inkontinence objevila né hned po porodu???