Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Delfínku, mně teď Dr. řekla že zkusíme 3. IUI a když se nepovede tak se vrhnem na IVF. IUI prý můžou udělat i mezi IVF. My teda žádnou smlouvu s pojišťovnou nepodepisovali, stejně je divný jak je to všude jinak, viď. ![]()
Holky, a jaká je u vás pravděpodobnost zdaru? Mně říkali, že o 10% vyšší než to nechat jen na nás.
Ahoj holky,
moc vám držím palce!!! Psychika je fakt strašně důležitá, ale blbý je, že tomu člověk neporučí ![]()
U nás byl problém MS bez ovu, tak jsem brala hormony na podporu ovu a měli jsme 1 IUI - neúspěšně, pak jsem měla jít další měsíc zas, ale nějak jsem nemohla, už nevím, tak jsme se po hormonech snažili sami a pak další měsíc by to vyšlo na Vánoce, tak jsme se zas měli snažit sami a v lednu pro mě žádali o nějakou silnější stimulaci, či co. No a k tomu jsem se upnula, v tom prosinci jsme to brali v klidu, jako že nic, že v lednu se bude dít něco dalšího a ejhle
v lednu MS nikde a // ![]()
Co se týče počtu, tak byl nárok na 6 IUI za rok hrazených a další za své. Ale nevím, jestli to tak je pořád.
Nemyslím, že by se dalo dělat něco na podporu, je to v podstatě podobné, jako přirozený způsob, pouze mají spermie ulehčenou cestu
, případně odstraní nějaké jejich defekty ap. Proto i úspěšnost je jen o málo větší než klasická cesta… Tak snad jen být v klidu a někde předepisují hormony nebo kyselinu listovou na podporu uhnízdění ![]()
U nás je přítel v pořádku, má ukázkový spermiogram, já sice teď ovuluju, ale měla jsem veliké srůsty. Sice mi je odstranili, ale přirozeně to prostě nepůjde, i když… naděje umírá poslední. Z toho třetího pokusu nejsem ani moc nervózní, ale moc tomu už nevěřím. Jinak by pojišťovna měla hradit 6 pokusů ročně a další rok zase 6, ale to si myslím že už je na psychiku trochu moc ![]()
Žanet, a to jsi stimulovala injekčně, a pak jste neměli IUI? To zní také zajimavě. A doplácela jsi něco na injekce? A čím jsi stimulovala. Také nemám ovu. ![]()
monika27 píše: Žanet, a to jsi stimulovala injekčně, a pak jste neměli IUI? To zní také zajimavě. A doplácela jsi něco na injekce? A čím jsi stimulovala. Také nemám ovu.
Ahoj Lidi,
tak jsem druhy den po IUI. Byli jsme tam rano, vse probehlo uplne hladce, manzelovi se podarilo vyrobit hodne spermatu, takze doktor byl spokojeny. Asi je to trenink, 5 IUI.
Jinak bylo fakt dobre, mela jsem velke folikuly, hned po tom jsme jeli k tomu mori, kde bylo vse dobre, ale druhy den mi bylo tak zle, cele odpoledne jsem zvracela, tak jsme jeli domu. Dneska jsem nesla do prace. Nevite, co zabira na plynnatost? Normalne na to netrpim, ale tedkom uz je to tyden. Navic sedet v kancelari, to je uplne strasne. Vecer mam bricho, strasne to boli..vy:,–(ila jsem jakoukoliv zeleninu, ale nic nezabira, proste hnus! V lekarne mi dali nejake prasky, ale taky nic moc. Jestli s tim mate nekdo zkusenosti, s vetrama…
zatim!
Delfínku tak držím palce ať se zadaří
, co zkusit na plynatost nějaké bylinky? Myslím že máta je na zažívání dobrá a určitě s tím nic nezkazíš.
Tak se měj hezky a ať tě moc netrápí nervy z testu papa
Jitka L. píše:
Delfínku tak držím palce ať se zadaří, co zkusit na plynatost nějaké bylinky? Myslím že máta je na zažívání dobrá a určitě s tím nic nezkazíš.
Tak se měj hezky a ať tě moc netrápí nervy z testu papa
Ahoj Jitko,
dík moc za odpověd. Je to hrůza, cokoliv snim, cokoliv, tak mě to nafukuje, j když chodim, tak to bolí. Jím jen jogurty, zeleninu vůbec, a přitom ji zbožnuju.
Držím ti palce s tou třetí inseminací! Moje rada je, že nejlepší je se na to neupínat, hlavně pořád žít jako dřív, mít co nejvíc radosti z obyčejných věcí, a uvidíš, že pak těch čtrnáct dní uletí jak nic! Doufám, že ti to vyjde!!!
Ale i kdyby ne tak si myslím že s IVF je daleko větší šance.
Mě ještě čeká 6 tá IUI a pak se na to taky vrhnem. Nevěřím už vůbec, že by mi IUI vyšlo. Beru to jako že tam musím, a basta.
Ahoj holky, před měsícem jsem prodělala 1.inseminaci a nezadařilo se. Pak jsem onemocněla, měla jsem angínu, brala jsem antibiotika. Myslíte si, že mohu jít opět v červnu na další inseminaci? A nevíte, zda ty antibiotika pomohou nebo ublíží? Děkuji za jakoukoliv odpověď a držím palečky, ať Vám to všem vyjde.
Delfínku samotnou mě překvapilo, jak jsem tu druhou brala v pohodě. Abych řekla pravdu tak na tu třetí jdu spíš pro ten pocit, že jsme udělali všechno a vkládám naděje spíš do IVF, tak uvidíme. ![]()
Boubelko, raději bych se zeptala doktora ke kterému chodíš, určitě záleží na druhu antibiotik, třeba to půjde a když ne tak budeš mít čas si odpočinout a nabrat síly před dalším pokusem ![]()
Boubelka píše:
Ahoj holky, před měsícem jsem prodělala 1.inseminaci a nezadařilo se. Pak jsem onemocněla, měla jsem angínu, brala jsem antibiotika. Myslíte si, že mohu jít opět v červnu na další inseminaci? A nevíte, zda ty antibiotika pomohou nebo ublíží? Děkuji za jakoukoliv odpověď a držím palečky, ať Vám to všem vyjde.
Ahoj Boubelko,
ja jsem antibiotika brala nekolikrat mezi jednotlivými inseminacemi, jednou na zánět močáku, pak na chřipku. Pak jsem šla vždycky na IUI, doktor říkal, že to nevadí. Po IUI ovšem žádné prášky ne, jen homeopatika, nebo takové, které jsou neškodné.
Moniko - měla jsem clostilbegyt - nebo tak nějak se to psalo - prášky a pak mi okolo 10 DC na UTZ kontrolovali folikuly a daly nějakou injekci na uvolnění vajíčka. Nic jsem nedoplácela.
Aha, díky Žanet, to jsi ta šťastnější, já bohužel na prášky tohoto kalibru nereaguji, takže něco silnějšího. Ale teď mám změnu. Nejdu tento měsíc na IUI, ale na laparoskopii a IUI buď následně, nebo otěhotním spontánně. ![]()
moniko - tak moc držím palce, aby to konečně vyšlo
. Mě právě navrhovali taky jako další postup něco silnějšího - jakési injekce, které musí předem schválit pojišťovna. Ale na ty už naštěstí nedošlo. Ale fakt věřím na psychyku, protože ten poslední měsíc po clostylu jsem byla úplně v klidu a upnula jsem se na ty injekce… Tak přeju, ať ti změna léčby taky tak prospěje
![]()