Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem, kulatejm i nekulatejm bojovnicím:)
jsem po prvním IVF a mám neblahý pocit, že je to v pytli. Pár dní po transferu embryí (zaváděli se dvě) jsem měla ukázkové příznaky (nalitá, bolestivá prsa, pálení žáhy, trochu únava), ale všechno tohle odeznělo a zůstala mi jen mírně křečovitá jakoby menstruační bolest v podbřišku, no a dneska jsem 12. den po transferu, bolesti se trochu stupňují a sice zatím nešpiním, ale mám takovej podivnej decentně do světle hněda zabarvenej výtok, přes utrogestan se tý potvoře červený asi hůř dostává.
Nemáte některá po ruce zázračný příklad, že i tak to někdy někomu mohlo vyjít? Omlouvám se, vlastně to není ani tak dotaz jako spíš pokus se vykecat…
Vím, že to hlavní mi řekne test, ale přísahala jsem si, že ho dám až 14 dní po, abych ho nemusela dělat na několikrát a pořád se přesvědčovat, že je ještě nějaká šance…
Přeju nám všem samé dobré zprávy…Via
Myslím, že to vypadá moc dobře. Při uhnizďování někdy dochází i k mírnému špinění, kamarádka třeba špinila celé první 3 měsíce. Když jsem byla já na IVF, tak jsem si měla udělat 12.den po transferu těhotenský test, tak si myslím, že už by sis ho udělat mohla, ale jestli vydržíš, tak budeš mít výsledky zase jistější. Myslím, že to vůbec nevypadá zle a že bys ještě neměla ztrácet naději.
…to víš, že ještě zuby nehty doufám, ale řekla bych, že ty těhotenský příznaky by zůstaly, kdyby to vyšlo, připadá mi, že když už žádný nemám, tak je to blbý…kdybych je alespon neměla už od začátku ted jsem nad nima nemusela přemýšlet…chjo. Zatím teda brousím kolem šuplíku s krabičkou tt a plácám se přes ruku, tak doufám, že to vydržím alespon do soboty…moc ti děkuju za podporu, Tamusko.
Ty těhotenské příznaky někdy bývají hodně spojené díky hormonům, které do sebe dostáváš, takže se vůbec podle nich neřiď, že jsi je měla a teď už ne, jsou opravdu dost zkreslené, hormony dělají své. Určitě až si uděláš v sobotu TT, tak tam budou vítězné 2 čárky. Držím ti moc palce.
Violeta - já být tebou , tak bych už dělala test. Když nám IVF nevyšlo, tak se to projevilo už 8.den po ET, to jsem začala špinit a byl konec. Ale to bylo opravdu špinění. Když jsem otěhotněla po 4.IVF, tak jsem zaváděla gel a ten ze mě vycházel spíš béžový, já myslela, že je to špinění a házela flintu do žita a ejhle - byla jsem těhu. Dr. mi říkal, že to můžou být jen kvasinky, žádné špinění, ani krvácení se neukázalo. Pak jsem v průběhu 3 měsíců 2× krvácela, ale to bylo zanikající dvojčátko
.
Mě se už pátý den nalily prsa, takže si myslím, že by to u tebe mohlo být podobně jako u mě!
Držím pěstičky , ať test ukáže //!!!
Kati
Úplně souhlasím s Kati. Violeto, dnes jsi to ještě s TT vydržela?
Ahoj Kati…díky, hledala jsem ve starších diskuzích a je fakt, že pokud měl samovolný potrat přijít, bylo to většinou míň jak 10 dní po ET, mě právě prsa bolely od 1.-asi 4.dne po ET, teď splaskla a kde nic tu nic, každopádně zítra budu vědět snad víc a Tobě děkuju za ty pěstičky…
Ahoj Tamusko…vydržela, ale přiznám se, jen kvůli tomu, že jsem ráno zaspala a musela letět do práce, tákže zítra na to hupnu a dám vědět. Dočetla jsem se v diskuzi Čekání, že se chystáš na 2.IVF, tak moc držím palce ať to jede jako na drátkách a ať se v pupíku zadaří…
Ahoj všem spolubojovnicím
,
vezmete mě mezi sebe?
Mám za sebou od loňského léta 1IVF a 2KETy, všechno neúspěšně.
nyní stimuluji na 2IVF zatím Synarelem, v pondělí jdu k dr a zřejmě mi přidá Puregon a další lahůdky:-)).
Tolik zatím o mě, pokud mě přijmete do party, budu moc ráda když s vámi budu sdílet naše „společné“ radosti i ty starosti.
Všem úspěšným hodně pohody, ostatním přeji úspěchy co nejdříve.
Světluška
Vítej, Světluško vítej:)…ted zrovinka pádím z práce domů, takže doufám, že v pondělí si toho stihneme říct víc:), zatím přeju hezkej víkend a bezproblémové stimulování:)
V.
Violetta - jsem zvědavá, jak test dopadne, jistě sem kouknu, abych věděla, jak dopadneš! Držím pěstičky!
Všem ostatním přeji, aby jste co nevidět měly na testech //!!! Držte se!
Kati
Ahoj holky…vdolky:),
takže v sobotu jsem testla a slabší druhá čárka se ukazala prakticky hned, dneska ráno jsem udělala repeté a druhá / je trochu výraznější než včera. Jsem od podstaty trochu realistickej skeptik:), takže to zatím jenom šeptám a dokud nebudu mít výsledky z krve a za sebou pár úspěšných týdnů nebo alespon nějaký první ultrazvuk ( k tomu jsem se totiž zatím ještě nikdy nedohrabala), tak asi neuvěřím…
…takže přeju nám všem stabilní a plnotučný //
Ahoj Violet,a můžu se zeptat,jaká byla u tebe příčina neplodnosti,Jdu tento týden poprvé stimulovat na IVF,mam za sebou 2 neůspěšné IUI.Moc ti to přeju.
Dobré ráno. Violeto, strašně moc gratuluju, to je teda paráda - vyšlo to!!! Super pozitivní zpráva v pondělí ráno. Dávej na sebe pozor a ať se miminku daří v bříšku.
Svetlusko, vítám tě mezi nás. To máme docela podobnou cestu. Asi dnes nebo zítra začne MS a už se stimuluju Synarelem, pak začnu s Puregonem. Držme si pěstičky.
Ahoj anonymní:),
měla jsem vlastně všechno v normě, před dvěma lety jsem potratila skoro v 7.týdnu a pak zkoušela IUI asi 4× - negativně, léčila se s cystama…a čekala na IVF, při kterém se mělo ukázat jak jsme na tom se spojením spermií a vajíček, jestli tam někde není nějaký problém…
Pardón…zapomněla jsem se přihlásit, to předchozí (8:39) je moje ![]()
Dobré ráno.
Ahoj Tamusko, děkuju:)…jak zvládáš stimulační „radosti“? Já jsem si raději vybrala aplikaci perem a píchání do břicha probíhalo s téměř zavřenýma očima…přítel, ten už omdlíval při pouhém vyprávění…
dvojka k pohledání…
na ty větší jednorázový injekce jsem si vždycky musela někoho ukecat…