Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky, nevíte jaká je úspěšnost otěhotnění po KETU? Někde jsem se dočetla že snad jenom 5-10%, což mi připadá opravdu hodně málo, a taky tato informace není zrovna moc povzbudivá
když chci jít do svého 1.KETu.
Holky máte s KETEM zkušenosti?
Kdy myslíte, že je nejlepší ho podstoupit?
Jsem nyní po nevydařeném IVF a rozhoduji se, jestli mám hned v dalším cyklu podstoupit KET. Dr.mi říkal, že je to úplně jedno kdy, ale já si zase myslím, že když je tělo,sliznice…nastimulované těma hormonama, tak by to bylo nejlepší asi teď hned po IVF,ne?
Prosím napište mi vaše zkušenosti. Přeji všem hodně štěstí ve snažení, pevné nervy a hlavně//
Prosím, zakládej jen jednu stejnou diskusi. Druhou jsem smazala.
Lesina
Ahoj Niky, úspěšnost KETu je 25%, teda aspoň u nás to tak uváděli. Já byla na KEtu zatím 1× a ten tehdy vyšel. Měla jsem za sebou dvě neúspěšné IVF, takže pro mě bylo překvapení, že KET, který má menší úspěšnost nám vyšel. Bohužel, ale to těhotenství nedopadlo dobře, v 8tt jsem potratila. Znám pár holek, kterým KEt vyšel a teď už mají své ratolesti, takže se zbytečně nezabývej otázkou úspěšnosti, ale těš se z toho, jako z dalšího možného úspěchu. Nám se nakonec zadařilo až po 4.IVF.
Na KET jsem šla za dva měsíce po IVF, měla jsem jít hned, ale sliznice nebyla narostlá (byla jsem bez stimulace), takže v dalším cyklu mě trošku nastimulovali a bylo to O.K.
Přeji ti hodně štěstí!!! Kati
Niky,
jak psala Kati, úspěšnost kolem 25%, nám 2× nevyšel, z jednoho máme zdravou 1,5 letou holčičku
hodně štěstí!
Adka
Ahojky, jsem po IVF uspesnem, ale v 6tydnu jsem potratila.Ted mame 2mrazacky, cetla jsem, ze je zamrazuji po dvou,tzn.ze si musim nechat zavest obe nebo mam radeji po jednom kdyz to pujde? Je mi uz bohuzel 40,takze dalsi pokus uz jako samoplatci…
Ahoj, nyní mám první menstruaci po stimulaci na své 1.IVF- bohužel ET nevyšel ![]()
Myslela jsem, že mohu jít hned po MS tento cyklus na KET, ale v CAR řekli, že jeden cyklus vynechat.
Jak to chodí u Vás a kdy jste byly na KET? Je opravdu lepší jeden cyklus vynechat? Tak ráda bych si šla pro toho posledního sněhuláčka ještě tento měsíc.
@LKK radím počkat, jak doporučujou v CARu. U mě to bylo přesně stejně-nepodařené IVF, měsíc pauza, KET a vyšel.
@LKK Chápu tě, já bych tenkrát šla na KET hned po měsíci, bohužel, musí být pauza
když jsem pak natěšeně šla, neměla jsem ovulaci, takže to nešlo…další měsíc jsem zase odovulovala předčastně. Vyplatilo se počkat. Měsíc na to už nečekali na ovulaci a měla jsem KET s hormonálně navozeným cyklem…a vyšlo to
Markétce už budou 3 roky…
Jo, a můj první syn je také z KET, tak hlavu vzhůru ![]()
Já osobně bych nešla ani ob cyklus pokud Tě netlačí nějaké okolnosti. Přece jen nemusel být neúspěch jen embryem.
@Anonymní píše:
@LKK radím počkat, jak doporučujou v CARu. U mě to bylo přesně stejně-nepodařené IVF, měsíc pauza, KET a vyšel.
@ivodička
Holky moc děkuju za odpověď
No je to šílené čekání a doufám, že také budu mít úspěšný KET jinak jedeme vše na novo ![]()
@wobludka těžko říct zda je k něčemu čekat třeba půl roku
člověk když čeká dlouho, tak další čekání je utrpení ![]()
@LKK smysl to samozřejmě mít nemusí, to Ti nikdo nikdy nepoví… ale minimálně by stálo za to zvážit, jestli není něco, co by se pro zvýšení pravděpodobnosti úspěchu dalo ještě zkusit, tělo je složité prostředí, s nějakým rozumným odstupem lze předpokládat, že se ty podmínky zase trochu změní (ano, je samozřejmě i riziko že k horšímu, to uznávám), je to i obrovský psychický tlak a je fajn trochu nabrat síly, možná Ti čekání připadá jako utrpení, ale možná budeš muset čekat i několik let a v tomhle tempu to nedá prostě nikdo. Tím Ti to jako v žádném případě nechci rozmlouvat, jen radím o tom popřemýšlet. Ber to jako radu od holky, která už nějaký ten rok čeká ![]()
@wobludka neboj, určitě si chci vše dobře promyslet a beru každou radu na zvážení.
Vy se snažíte také nějak dlouho a byla si už na IVF?
@LKK ona to tak má většina holek, IVF je obrovská naděje, nevyjde to, nevadí, jede se dál, naflákají transfery hned za sebou a pak kolikrát přijde vystřízlivění a najednou mají naopak pocit že je do nich dr. tlačí… Ten ideál je někde uprostřed řekla bych
my v tom lítáme téměř nepřetržitě sedmým rokem, ale mám chlapečka z 1. IVF, od potratu v dalším těhotenství to teď budou tři roky (transfery teď negativní)
@wobludka no my se snažíme o první, tak snad se povede aspoň to jedno a budeme nesmírně vděčný.
Ale 7.let čekání na druhé je teda šílené. Aspoň, že máte jednoho chlapečka.
@LKK ne to je dohromady, já trávila těhotenství po nemocnicích, tak jsem z toho vypadla jen na půlrok při kojení… O druhé se snažíme cca 4 roky. S tím že letos asi už transfer nestihnu. Tak držím palce ať to máte brzo úspěšně z krku ![]()