Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na radu zkušenějších. Už 7 měsíců se s manželem pokoušíme o mimi a zatím bez úspěchu. Začínám trošku panikařit a říkám si co asi dělám špatně.
![]()
Jsem nadšený sportovec, denně cvičím buď aerobic nebo běhám.
Nesetkala jste se některá s názorem že když se pokoušíme o mimi, tak se to nemá? Nebo naopak, že to nevadí??Moc díky za všechny rady a názory, sport omezovat bez důvodu nechci, mimi je samozřejmě velký důvod, takže když mě „přemluvíte“… ![]()
Zuzi sport pokial nerobis vrcholovo tak to nevadi, ja som prvykrat otehotnela, a tiez som denne cvicila teabo, beh, pilates. Bohuzial to dopadlo zle a to nemalo so sportom nic spolocne, tam bola ina pricina a teraz sa snazime tiez 7 mesiacov a este nic. Sledujes si plodne dni? Ak sa vam to nepodari za rok treba ist na vysetrenie, ale urcite sa skoro zadari, drzim palce.
Ahoj, já jsem taky nadšená sportovkyně, loni jsem celou zimu proběhala na lyžích, i když jsem už byla těhu a ještě to nevěděla a dopado to dobře:)) Zuza
Ahoj, já taky zastávam názor, že sport nevadí. Spíš by mohla mít vliv třeba nízká váha( nebo spíš BMI)…Já chodila na aerobik skoro celej první trimestr a Dr. řikal, že pokud sem zvyklá cvičit a těhu je bezproblémový, tak se nemam omezovat.
Taky mě napadlo: plodíte cíleně? Myslim tim každý den několik dní kolem předpokládané ovulace?
Zuzka,
opravdu by takové sportování nemělo být naškodu. Pokud máš ráda pohyb, zkus cvičit Mojžíšovou, hodně tyto cviky pomáhají. Zkus zjistit, jestli u vás je nějaká rehabilitační sestra, která by tě tyto cviky naučila. Já cvičila podle knížky. JInak se ještě doporučují bříšní tance.
Hodně štěstí, ať se brzy zadaří!
Kati
Moc díky za názory holky, už prostě nevím co je špatně.Asi nic a já jsem jenom netrpělivá, ale znáte to!
![]()
První měsíce jsme se nesnažili cíleně, spíš kdy se nám chtělo a zpětně uznávám že to bylo mimo ovulaci, ale teď cca 2 měsíce už dávám pozor na ovu a už by to teda mělo přijít!!Nebo!! ![]()
Taky jsem se rozhodla, že si koupím ovu testy.Malý problém je, že manžel jede na služebku a vrací se mi 12DC hodně v noci, tak budu doufat že ovu bude 13DC a spermijky budou natěšené ![]()
Já jsem denně sportovala (vytrvalostní běh, posilovna, sezóní sporty) a čtyři roky jsme se s manželem snažili o mimčo. Mezitím jsem 3× podstoupila IVF a 1× laparoskopii, kde mi bylo sděleno, že jsem sterilní a děti mít nikdy přirozenou cestou nebudu. V prosinci jsem onemocněla zápalem plic a dva měsíce jsem pouze ležela (žádná práce, žádný sport). Nyní jsem v sedmém měsíci těhotenství. Tak nevím. V každém případě držím pěsti.