Po 1. IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102
28.6.07 13:03

Ahoj holky, už jsem mezi vámi dlouho nebyla, neměla jsem přístup k internetu, ale teď už ho máme i doma.
Chci vám všem snažilkám dodat odvahy - nedávno jsem na tom byla jako vy a teď už jsu v 10TT po 2.IVF+ICSI. Moc vám všem držím pěstičky, hlavně ať je psychika v klidu - je fakt, že jsem byla klidnější při druhém pokusu než při prvním - to jsem byla neználek a nevěděla, co všechno mě čeká. Určitě se to všem jednou podaří, neztrácejte naději.
Držím pěstičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
28.6.07 15:03

Ahoj Tamuško!!

Tak to gratuluju!! Já mám nejradši ty příběhy se štastným koncem, člověku to dodává naději.

Já jsem taky vlastně nováček, co se týče in vitro..čeká nás teprve první..ted máme za sebou odběry na genetiku..tak doufám, že to bude v pořádku…mám strach, že jestli tam něco bude, tak nás třeba na to invitro nepustí..

Taky nás čeká IVF+ICSI..

Ještě jeden dotaz..napodruhé to bylo zase in vitro? Nebo ti rozmrazili embrya? Mám právě obavy, že napodruhé z těch zmražených embryií je menší šance…ale jak vidím, tak to asi není pravda, je to super, že ti to napodruhé vyšlo!!

Přeju ti hodně štěstí v těhotenství, at jsi v pohodě!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
28.6.07 18:37

Delfínku, díky za gratulace. Poprvé jsme měli taky IVF+ICSI, měla jsem jen jedno vajíčko, které zavedli, ale neuchytilo se. Napodruhé jsme šli zase od začátku, měla jsem 4 vajíčka, 3 se oplodnili, ale jedno umřelo, tak zavedli zbylé 2 a jedno se uhnízdilo. Mám jenom jeden vaječník, tak jsem měla i míň vajíček.
Taky nám předtím dělali genetiku, mně našli malou výchylku, ale teď si mě budou víc hlídat a budu podstupovat nějaké vyšetření na zjištění vrozených vad. Myslím, že určitě na IVF budete moct jít, ale aspoň budou doktoři vědět, jak to s vama je a těhotenství potom víc hlídají.
Budu vám držet pěstičky, ať je všechno v pořádku a hned 1.IVF je úspěšné.
Já jsem byla dost v šoku, když mně řekli, že jsu těhotná, protože těhotenské testy mně vyšli negativní, což se i doktoři divili, protože jsem měla hodnoty HCG dost vysoké - hold brzké testy z moči nejsou stoprocentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
28.6.07 21:40

Tamusko, já se též připojuji ke gratulaci!!!! Je super, že to vyšlo :D Já mám také jako Delfínek před první IVF. Mám za sebou jednu neúspěšnou inseminace a další už prý dělat nebudou, rovnou IVF. Chtěla jsem se zeptat, vždycky se předtím dělá ta genetika? Nevím, co mě čeká, tak z toho mám trošičku obavy 8O Tobě přeji moc moc zdravíčka a tomu prckovi taky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
29.6.07 07:58

Morgano,díky za gratulace.
Zatím jsem skoro od nikoho neslyšela, že by byli taky na genetice, asi jak který doktor to vyžaduje a považuje za vhodné. Nás tam tehdy poslal doktor hned před 1.IVF, měla jsem za sebou i folikulometrii (zjišťování jestli ovuluju), imunologii, rentgen průchodnosti vejcovodu a manžel byl na spermiogramu a na jiných vyšetřeních u urologa.
Držím vám moc pěstičky, ať i vy jste brzo šťastně těhotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
29.6.07 11:04

Cau Holky,

no, nás na tu genetiku poslal doktor, protože je u nás nejasná příčina neplodnosti..tedy já jsem v pořádku manžel má sice trošku slabší sperma, kterého ale bylo na IUI dost..

No, Morgano, je to jenom krevní test, a krve moc neberou..spíš mám taky obavy z tech výsledků…ale jsme jinak v pořádku tak nevím, proč by se mělo něco dít..

Jinak co mi přišlo fakt hnusné, byla ta hysteroskopie, ale i to se dá přežít..kdo přežil IUI, tak zvládne vše…

Tak doufám, Tamuško, že miminko roste, musí to být úžasný pocit, co? Když tak napiš, jak se cítíš, at vím, jak je to s těma příznakama… :)

Chtěla jsem se tě zeptat, jak dlouho jsi čekala na výsledek po IVF, jestli si těhotná? Myslela jsi na to moc, stresovalas?

Já mám strach, že jestli budu stresovat, tak to zas nevyjde…mám pocit, že vina je v mém stresu..no, budu se snažit být v pohodě..jennže v pohodě u mě znamená sportovat, a to po IVF asi nepřichází v úvahu co…aspon procházky jsou ok?

no, holky, mějte se, mrknu se sem ještě večer, a zítra jedem na tři týdny na dovču, tak tady na chvíli nebudu! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
29.6.07 16:13

Delfínku, možná tě trošku zklamu, ale jak jsi psala, že kdo přežil IUI, tak přežije všechno, tak ti musím napsat, že IUI je to nejjednodušší a nejméně nepříjemné ze všech způsobů léčení. Ale vůbec se holky nebojte, zvládnete i IVF, jenom je to náročnější na hormony, psychiku a peněženku.
My jsme podstoupili 1.IVF, potom 2× IUI a 2. IVF vyšlo. Po transferu embryí jsem jela 12.den na krev a zjistili těhotenství. Příznaky jsem neměla žádné, jenom nafouklé břicho, ale jinak než před menzes. Někdy může počínající těhotenství znovu nabudit hormony a vaječníky se zvětší, ale na to se berou léky, abys neměla vedlejší účinky.
Po IVF samozřejmě sportovat nemůžeš, od punkce jsem byla na neschopence a budu až do mateřské. Psychika u mě byla lepší při 2.IVF, už jsem se tolik nestresovala ani na to tolik nemyslela. Je opravdu důležité být v klidu, musíš si najím prostě jinou zábavu.
Teď nemám skoro žádné těhotenské příznaky, jen jsu unavenější a mám víc hlad, jinak je mně naštěstí dobře. Pracuju doma, tak je to fajn, že mám pořád co dělat.
Na dovolené si odpočiň a ať vám dopadne dobře genetika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
30.6.07 21:08

Ahoj holky …a hlavně ahoj Tamusko, VELIKÁ gratulace :! Jsi šikovnice šikovná, přeju samý radostný výsledky a ať Ti pupík roste :D
Začínala jsem tuhle diskusi trochu vyjukaně a se strachem, ale jak se zdá i po prvním IVF se může zadařit, i když to snad zprvu nevypadá a i když zklame několik IUI za sebou…začínám teď 14.týden a zatím je všechno tak jak má…takže se holky držte, držím Vám palce, protože jak už psalo hodně lidí přede mnou…jednou se to prostě povést musí :)
a povzdech k tématu: já na genetice nebyla, takže doufám, že jsme nic nezanedbali :?

Držím pěsti a do boje :)
Via

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
1.7.07 11:47

Ahoj Violeto, to je skvělé, že jste taky v pořádku. S tou genetikou si vůbec nedělej hlavu, nějaké testy z krve dělají všem a při špatných výsledcích začnou řešit genetiku, ale všechno bude v pořádku. Já jsem se tím taky přestala zatěžovat, těch doktorů je i tak moc.
Holky a co ostatní, jak pokračujete ve stimulacích a čekání na výsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.7.07 12:46

Ahoj holky,
dlouho jsem tu nebyla…Všem úspěšným gratuluju a přeju ať se mimi dobře vyvíjí. :D Mě po 1.IVF vyšly pozitivní testy, ultrazvuk byl také OK. Dokonce tam byly dvojčata. No ale pak se to začalo nějak kazit - mimi se nevyvýjeli a já musela na kyretáž /potrat/ do špitálu v 8tt. :cry: Teď mám šestinedělí a pořád neschopenku, dneska jdu k dr. a doufám že už mě pustí do práce nebo se doma už zjochnu. Ve středu chcem jet na rychlovku k moři jen do neděle,tak se aspoň zrelaxuju. Další pokus nás čeká KET někdy na podzim, tak se snad zadaří!

Všem držím palce a přeju hezké prázdiny!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
2.7.07 15:19

Veru, to mě strašně moc mrzí, moc a moc. Držím pěstičky, ať je příště všechno do začátku až do konce úspěšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.7.07 08:10

Ahoj Tamusko,

děkuju. Příště to snad vyjde. Doktor mi říkal, že se to stává u 30% těhotenství (včetně přirozených). Chyba prý byla jednoznačně v embriích, tak jsem ráda, že mé tělo funguje. Dneska večer odjíždíme k moři, tak se těším, že přijdu na jiné myšlenky. Tak se tu všechny mějte a ať mimi rostou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.7.07 22:12

Justy,jak jsi dopadla?

• Citovat
  • Upravit
34
5.7.07 04:10

verunoid,já mám své 1.IVF také neůspěšně za sebou,embrijka se mi vůbec neuchytla.To je hrozné,co se ti stalo.I já jsem se právě vrátila odreagovaná od moře.Moc mi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
9.7.07 13:33

Ahoj holky, tak mám za sebou týden dovči, počasí sice nic moc, ale aspoň jsem si odpočinula. Za 14 dní jdeme zase do Pronatalu, domluvit se co dál. Měli bysme jít na IVF, tak nevím jak dlouho to bude trvat, než nás objednají. Hlavně jsou předtím zas určitě nějaká ta vyšetření.......ale to se dá všechno zvládnout. Hlavně aby to dopadlo dobře, když tady čtu vaše příspěvky, že to ze začátku vypadalo všechno parádně, ale pak se to pokazilo.......tak jsem z toho taková smutná! Uvidíme, budu věřit. Tak se mějte moc moc hezky a těhulkám moc gratuluji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí