Po 1. IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
8.6.07 14:17

Já už taky začínam mít pocit,že jsem na E-miminu závislá,neustále tady hledám příběhy a chci číst jen ty dobré.Mám za sebou 2 IUI a teď nezdařené IVF,za 3měsíce mě čeká KET.Hrozně jsem věřila,že se mé 1.IVF podaří a nepodařilo se…a nikdo mi neřekne proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
8.6.07 14:23

_Golf ,m IVF je zajimavé, prostě bez viny se to nepovede. Nezavrtají se. Vždycky si říkám, jestli nejsou zchoulostivělí, když jsou pár dnů v zkumavce, pak je tam do dělohy hodí a oni neví, co mají dělat a zaniknou. To je jen moje hloupá úvaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.6.07 15:08

Vím,že vajíčko hned po oplodnění začne produkovat HCG hormon a ten udržuje těhotenství.Tak proč se tam ty embria neudrží?Ještě vím,že HCG zpětně stimuluje vaječníky k produkci progesteronu,který zastavuje menstruaci.Po IVF ho dávají v tabletách,protože vaječníky nepracujou,jak by měli.A stejně se embrijka neudrží,asi nad tím fakt moc přemýšlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
9.6.07 09:59

Ahojky Golfe,

to je mi líto!! Třeba to chce jako s IUI víc pokusů, při tom prvním IVF je to třeba o tom, aby sis to prošla, zvykla si na to a podruhé to bude lepší..

Já nevím, včera jsme byli u doktora, protože pátá IUI nevyšla, a já na tu šestou poslední odmítla jít, a on musel vyplnit nějaký formulář o tom, proč to nevyšlo, měl tam hodně důvodů na výběr, ale on zaškrtnul „neznámý důvod neplodnosti“..tak jsem na to čuměla a říkala si, že je to fakt nefér, a i dost divné, ale je to tak!

Prostě je lepší se neptat, prostě zrovna patříme do té kolonky u které se neví, proč to nevyjde..

Já ale věřím, že to jednou vyjít musí! Je mi 27 let, a do těch 40, když to budu pořád zkoušet, tak to musí aspon jednou vyjít!! :)

Já musím na emimino aspon jednou denně mrknout, je to děsné, jak jsem na tom závislá!!!! Jestli to půjde tak dál, tak požádám manžela aby to nějak zablokoval, a už se tu snad nedostanu! Bude to chvíli těžké, ale pak si zvyknu, doufám… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.6.07 23:24

Ahoj delfínku,
a jaká je vůbec u vás příčina,že to nejde?Kvůli něčemu vás snad na IUI poslat museli,ne?U nás já jsem prý úplně zdravá,muj manžílek má horší spermiogram.Je mi 26,takže mám taky snad ještě dost času,kdyby to stále nevycházelo,ale stejně…No,teď si užiju dostatečně léto a v září hurá na KET a ten už vyjít musí!!!
Pa a hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.6.07 23:24

Ahoj delfínku,
a jaká je vůbec u vás příčina,že to nejde?Kvůli něčemu vás snad na IUI poslat museli,ne?U nás já jsem prý úplně zdravá,muj manžílek má horší spermiogram.Je mi 26,takže mám taky snad ještě dost času,kdyby to stále nevycházelo,ale stejně…No,teď si užiju dostatečně léto a v září hurá na KET a ten už vyjít musí!!!
Pa a hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
11.6.07 12:55

Ahoj Golfe,

no musím říct, že jsem na tom úplně stejně jako ty…teda věk, i příčina…tedy problém má manžel, ale na IUI to mělo podle doktora stačit…nestačilo…doktor napsal do zprávy „příčina nejasná“…takže to opravdu nevím…občas na to ještě myslím, ale už moc ne…
Taky jako ty se chystám v září, odpočatá po prázdninách, na in vitro..
Co je to KET?
Zřejmě něco podobného??? Myslím, že jít tam v září je dobrá taktika, člověk nabere sil…

Mě nejvíc štve, že po těch 5 IUI mám ted prsa jako balony..spíše jsem byla vždycky plochá, ale vyhovovalo mi to, mě nějak velké prsa nechyběla, ale tedkom je to neuvěřitelné!!!druhá ženská by asi jásala, ale já ne…některé šaty, co jsem ráda v létě nosila, tak přes prsa nedopnu…houpe se mi to jako zvony!! no snad se to do září vyfoukne..ale s dalšíma hormonama se to zase nafoukne… :D :D
měj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.6.07 16:20

Delfínku,
pokud ti při IVF odeberou více vajíček a podaří se jich oplodnit více,tak ti přebytečná embria zamrazí a po čase to můžeš zkusit znovu,ve fyziologickém cyklu bez injekcí ti dají rozmražená embria do dělohy,to je kryoembriotranfer-KET.Úspěšnost je sice nižší než u čerstvích embrií,ale nemusíš podstupovat celý cyklus znova.
Držím ti pěsti,ať žádný KET ty podstupovat už nemusíš!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
13.6.07 22:29

Ahoj všechny, jsem po 1.IVF, 7.6. jsem byla na pukci - odběru a 11.6. jsem byla na transferu a zavedli mi 3 embrya, polehávám tedy doma a nic nedělám, kromě toho že si nachystám jídlo a dojdu na wc, manžel totiž musí chodit do práce
Docela se už těším na ty drobečky, čekali jsme s mužem strašně dlouho.

Držím všem palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
14.6.07 10:37

Justy, tak to držím palečky, ať to všechno dobře dopadne! Já mám teprve před první IVF, tedy pokud teď dostanu MS, jsem po první inseminaci. Já myslela, že se zavádějí jen dvě embrya? Nebo to se můžeš sama rozhodnout kolik? 8O tak hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
14.6.07 13:40

Ahoj Justy,

tak to je super, že ti zavedli tři!! To je určitě velká šance! Mě řekli, že taky jenom zavedou dvě, ale pokusím se ho ještě zeptat, jestli nejde víc..Doufám, že ti to vyšlo! 4.6., to už máš za sebou týden ne, tak to už asi brzo budeš vědět, že? Držím palce!

Golfe, dík, za vysvětlení, taky doufám, že to napoprvé vyjde!
Jinak fakt nechápu, proč radši nezkusí dát víc čerstvých a pak jich min zmrazit, když po rozmražení je menší šance..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
14.6.07 14:20

Děkuji moc za rady a za podporu, taky doufáme, že se alespoň jedno uhnízdilo a že ho za čas uvítáme na tom našem světě.

Zaváděli mi 3, aniž by se mě ptali. Mě se totiž z 8 oplodněných vyvíjely jen ty 3 a prý se moc krásně vyvíjely a dělily. :lol:

Upřesnila jsme zde termín, transfer byl 11.6. omlouvám se, ale teď když jsem doma tak nějak jsem neotočila kalendář :oops:

Všem ostatním držím palečky ať se vám to holky povede a můžeme se všechny pochlubi TT se 2 //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
15.6.07 16:00

ahoj,
justy,mě odebrali 10 vajíček a všechny se podařilo oplodnit a všechny se okamžitě začali dělit,tak možná proto mi dali jenom 2 a ostatní po dvou zamrazili,takže mam zamražený ještě 4 pokusy.bohužel to napoprvé nevyšlo.Držim ti palce a napiš,jak jsi dopadla!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.6.07 09:53

ahoj na testy jdu ve čtvrtek 21.6. v 8.00 h tak pak dám vědět co a jak. věřím že se mi to uchytilo.:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
16.6.07 11:56

Ahoj holky,

moooc vám přeju, aby to vyšlo, a aby to všechno byly jen příběhy s dobrým koncem..

Golfe, teda deset vajíček, to je dost úspěch, určitě to napodruhé vyjde!!!

Justy, tak pak napiš, jak jsi dopadla, držím palce!!

No, nám řekli, že chtějí provést tu metodu ICSI já nevím jak se to řekne česky, snad stejně, je to že vajíčko oplodní jednou spermií kterou vloží do injekce a propíchnou vajíčko a tím vznikne šance, že se vše oplodní..jenže pak píšou , že tam můžou být genetické vady a plod může být třebas postižený…tak nevím!!! Snad bude mít muž dobrý výsledek, a nebude to třeba!

Máte tady s tím někdo zkušenosti?

Jinak se mějte pěkně, pěkný víkend přeju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí