Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lucisko, strašně moc gratuluju, je to paráda, že se nás sešlo tolik pozitivních. Pro ostatní je to aspoň motivace a prostě jednou se to podařit musí všem, držím pěstičky.
Taky mám pořád hrozně nafouklý vaječník, břicho mám jak hroch a to jsu v 6 TT, už nemůžu dopnout kalhoty, tak nosím ty nejvolnější co mám. No, hlavně mám zácpu, tak je toho i na střeva a na všechno uvnitř hodně, ale snad se to brzo spraví.
Ahoj holky, prosím pora´dte!
už druhý den mě bolí břicho jako když mám začínající menstruaci. mám za sebou 5. IUI. Pokaždé mám mencky bud 10 ho nebo 13 tého dne. Dneska je můj třináctý…I beďoury se mi udělaly a mám chuť na sladké ale nekrvácím, místo toho jen bílý mléčný výtok…chtěla bych věřit že snad…ale…brala jsem dvakrát hormon gonadotrophin, prý pro uhnízdění po inseminaci, a tak si říkám, jestli tělo není spíš zblblé z toho…prosím, jestli s tím máte některá zkušenosti, dejte mi vědět…brala jsem to poprvé před tím nikdy..
blahopřeju všem těhulkám a přeju hodně zdraví a pevné nervy;-) Světluško, je mi moc llíto, že to tentokrát nevyšlo, ale příště už určitě!!!
Holky, vy které jste po IVF, chtěla jsem se zeptat, zda-li míváte někdy takový žlutý až světlehnědý výtok ? Já jsem asi 2× našla na slipovce takový béžový výtok a přičítám to tedy Utrogestanu (bohužel už si nevzpomínám, jak to u mě probíhalo minule, jestli stejně), ale v člověku to hlodá… Snad to bude tím Utroušem, mám to totiž pokaždé, když ležím po jeho zavedení a pak vstanu a jdu něco dělat. No, zítra jdeme na 1. ultrazvuk, tak se uvidí, co se vlastně uvidí:-)
Ještě jednou všem hodně štěstí!!!
bohužel, s tím ti neporadím. Gonadotrophin jsem nikdy nebrala… ALe nejlepší řešení je vždy počkat a pak zajít na těh. test z krve:-) Já vím, jsou to nervy, ale je to to jediné 100% ![]()
Lupito,asi to může být i po Utrogestanu,já ho teď raději polikám, i když jsu po něm víc unavená, ale mám spodek ještě pořád napuchlý, tak to bylo nepříjemné zavádění a hlavně v noci toho ze mě moc vytékalo, ale naštěstí jsem vůbec nešpinila.
Máme za sebou 1.ultrazvuk a je tam jeden prcek s bijícím srdíčkem, i krev je v pořádku, takže všechno zatím probíhá výborně. Už budu chodit ke svému gynekologovi.
Holky, všem držím pěstičky, ať jste na tom stejně.
Ahoj Tamusko,
gratuluju, to je super!!
Za jak dlouho jsi věděla, že jsi v tom?
Mě čeká v září naše první IVF, a vůbec moc nevím o co jde.
Nepamatujete si jaké testy jste museli dělat?
Doktor říkal, že budeme muset podstoupit mnoho testu, tak mám obavy jaké, aby to bylo v pořádku.
A za jak dlouho po té IVF můžete zjistit, jestli jste těhotné? Je to jako po IUI, za 17 dní?
díky mc,
Petra
Delfínku,díky za gratulace.
IVF je dost jiné než IUI a to hlavně v léčbě. Každá klinika má léčbu trochu jinou, jinou dobu se pichají hormony a taky jiné hormony, vyšetření dělají taky podle toho, jak je potřeba, takže odpovědět na tvé otázky je docela na delší dobu. Po zavedení embryí jsme za 12 dnů věděli, že se to podařilo - my na druhý pokus. Léčba je docela dobře popsaná atd. na www.neplodnost.cz, tak se tam podívej, třeba ti to pomůže.
Moc držím palečky. T
Ahoj
dík moc za rady. Mrknu se na tu stránku..pani, až napodruhé, já myslela, že to vyjde skoro vždycky na poprvé..jéžiš, já doufám,ž e nám to napoprvé vyjde!
A nevíš, proč to na poprvé nevyšlo? Dají se u IVF zjistit důvody? U IUI totiž ne…prostě člověk neví, jestli ty spermie vůbec došly k vajíčku, nebo jestli se neuchytilo nebo co…
každopádně dík!!
ahoj
Delfínku, nechci ti brát iluze, ale IVF je dost složité. Jednak se ta miminka opravdu nemusí zavrtat a to je hodně časté. A pak první trimestr je vysoce rizikový. (Byla se mnou v nemocnici holčina a té nenaskočila srdeční akce v 6tt, ani v 7tt, a v 8tt vykrvácela). Ale klídek, mám spíš trošku pocit, že když je člověk připravený psychicky na několik pokusů, tak to snad vyjde. Ale fakt není pravidlo, že poprvé. ![]()
Ahoj Moniku,
jéžiši, to jako vykrvácela a zemřela??
jo, tak to jsi mi vzala iluze…já mám kamarádku, které to vyšlo na poprvé, a ona je strašný optimista, tak proto tomu tak věřím! nenechám se odradit, určitě to vyjde!
Jsem totiž úplně zdravá, jen manžel ma málo spermií, ale prý že na IVF až dost..správně to mělo vyjít s tím IUI ale bohužel…
asi když je to tak rizikové, tak by měl být člověk doma, a asi se hlídat, že?
akorát teda nevím, jak v práci..musím tam chodit!!
Delfínku , ne, nezemřela. Jen spontánní potrat, jako já. Akorát ona po IVF. ![]()
A myslím si, že psychika hraje hrozně důležitou roli, takže kdyby jsi šla na IVF, věř tomu, že to vyjde, moc na to nemysli… To pomáhá k úspěchu. Ale opravdu to není pravidlo, že to vyjde hned.
Nezkoušela jsi manžovi koupit Macu? To prý má hóódně pomáhat. Zkus to. A léčí se manža? Známé chlap má také problémy a vážké, všechny spermie zdeformované (ale jedno dítě už spolu mají) a doktor mu nabízí léky. ![]()
Aha, sorry, tak jsem to blbě pochopila..
to je mi líto! Nechtěla bych si to prožít..
Já uvažuju o tom, že načerpám co nejvíc informací, a pak přestanu na emimino chodit..všechny ty smutné příběhy nechci číst, jen ty optimistické! Proto, abych tomu věřila..
No, on má 7 mil spermií a doktor říkal, že to na IUI stačí bohatě..jenže vidíš, nevyšlo to…
Jinak bral nějakké vitamíny, ale nic moc..jenže vitamíny se musí brát po několik měsíců, aby byl výsledek..to je můj názor, a tak si říkám, že mu řeknu aby to dodržel delší dobu..
Víš, já opravdu musím vypnout protože pořád sedím na tom emiminu a pak na to pořád myslím…jsem na tom úplně závislá..musím si dát pohov, a do toho září se příjemně naladit..
dík za rady!
Jasně Delfínku, ale na druhou stranu se podívej, co je tady šťastých, které se také dočkaly.
Ale plně tě chápu, také to asi potom hooodně omezím. Do první ovulace, pak musím být hlavně v pohodě… to znášl.
Cauky,
zatím se mi to omezuje blbě!!
už tu zas sedím skoro půl hodiny…konec!
![]()
Jo, moc na to myslíme a moc se na to upínáme, musíme toho nechat, vždyt je život krásný i tak! No, a pak to jednou příjde, třeba je to osud, a každý to má v osudu jinak napsáno, kdy děti bude mít..někdo hned, někdo později…musíme to brát že je to dar, a ne že prostě když doktoři říkají, že to vyjde tak to vyjde…možná to chce mín věřit doktorům a víc náhodě…protože já doktorovi věřila až moc, a pak to nikdy nevyšlo…
čau
Holky, všem co se chystáte na první ivf, tak Vám chci dodat odvahy a optimismu - jde to i napoprvé. Já jsem toho zářným příkladem. A druhé mimi vzniko hned po šestinedělí úplně normálně, skoro bych řekla, že bylo ze začátku nechtěné… Tak bacha, neplodnost je fakt relativní. Hodně štěstí.