Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ještě k prodloužené kultivaci-minule jsem ji měla, embryjka se aspoň za těch víc dní projeví - buď se vyvíjí nebo zaniknou. Tentokrát si to dám taky s PK. Myslím, že mně embryjko dávali 4-tý den po punkci. Asistovaný hatching jsem neměla, domluvili jsme se s embryoložkou, že vajíčko má normální obal, že to není tak nutné. Uvidíme tentokrát, ale pokud nebude obal tvrdý, tak ho taky nebudeme chtít. T
Ahoj Tamuško a všechny ostatní,
přes víkend jsem se nedostala na web, tak píšu až nyní.
V sobotu kontrola - folíky rostou, ale chtěli mě ještě vidět.
V úterý kontrola - u pana primáře - folíky i sliznice ukázkové, rozhodnuto o tom, že zítra ráno (tj. ve čtvrtek) jdu na odběr vajíček.
Nakonec jsme se dohodli s manželem, že asi necháme provést trasfer bez PK, to jsme ještě nezkoušeli:-))
(člověk už taky blbne a uvažuje naprosto nesmyslně).
Tak na mě zítra dopoledne myslete, jak to půjde, tak se ozvu.
Zatím pa a držím palce
Ahoj Tamusko, Kati, Svetlusko a Verunoidko:)…doufám, že jsem Vás zahrnula všechny:)…to je skvělý holky (Tamuska, Svetluska) ,ze Vám to tak pěkně roste ![]()
Já se hlásím po prvním utrazvuku…byl vidět gestační váček a žlutý tělísko, ve kterém už byla srdeční akce, prý jestli bude všechno v pohodě za 14 dní by už měl být k vidění centimetrovej červík…tak uvidíme, doufám…
Svetlusko zítra se drž! A ať se nám všem daří, těším se na Vaše dobré zprávy:)zatím ahoj Violeta
Světluško,myslím na tebe a držím moc pěstičky, ať je vajíček strašně moc.
Veru, díky za povzbuzení a držení pěstí, potřebujeme to všechny.
Nám folikulky rostou, z jednoho vaječníku máme zatím 2×13mm a 2×9mm a nějaké drobné. Stále pichám injekce, zítra je kontrola a rozhodne se, kdy bude punkce - buď v neděli nebo v pondělí.
Holky držme se. Napište co a jak. T
Aha, ta anonymní byla Violeta, tak tobě moc díky za povzbuzení. Ať se miminku v bříšku pořád dobře daří. T
Ahoj holky,
tak koukám, že všude se zatím dobře daří. Já byla dneska zase na UTZ, vše výborně roste. Na jedné straně už mám spousty folikulů a druhá taky moc nezaostává. V průměru velikost 13mm. Takže v sobotu poslední kontrola a v pondělí jdeme na odběr. Takže injekce do břicha snad přinesou své ovoce.
Máme to pěkně stejně načasované, tak nám všem držím palce!! Mějte se pěkně!
Veru, máme to opravdu časově stejné, tak se držme a budeme se i nadále informovat. Ať folikulky rostou…
Veru,tak to máme opravdu stejné. Dnes a zítra se ještě pichám do břicha, zítra ve 21.hodin si pichnu Pregnyl na načasování dozrání vajíček a v pondělí máme punkci. Držme se a ať máme vajíček co nejvíc. T
Ahoj Tamuško, Verunoidko, Violetko a ostatní,
tak včera proběhla punkce - odběr 10 vajíček, dnes jsem volala o výsledky a máme 7 embryí. Zítra ráno si mám volat, zda je vše OK a jestli jsem se rozhodla pro transfer hned nebo PK. Bohužel 3.den (který ještě není PK) je neděle a to v Iscare nepracují. Takže transfer buď zítra nebo v pondělí - ale už jako PK a tudíž za penízky.
Včera mě moc nepotěšili, jelikož máme hraniční hodnoty spermijek, což znamenalo že 1/2 zkusí oplodnit normálně a půlka vajíček bude ICSI.
Porád nevím jak s tou PK - manžel je pro transfer už zítra, já si nejsem jistá.
Moc na vás na všechny myslím a všem kolektivně nám přeju ten největší úspěch.
Tamusko máme to vážně uplně nastejno. Dneska jsem si píchla poslední Puregon a Orgalutran a večer ve 20:40 si jedu nechat píchnout Pregnyl. V pondělí ráno jdeme na odběry. Máme to s PK, takže počítám, že ve čtvrtek nebo v pátek půjdeme na transfer. Dala jsem si nakonec neschopenku, ale mám ráno a odpoledne vycházky - takže se stejně budu stavovat v práci. Ale nebudu tam na 100%, tak to bude snad klidnější. Světluško, jak jste se nakonec rozhodli?? PK nebo ne?? Mějte se všechny krásně!
jsem tu dnes poprvé, ale trpím takovým stresem, že se musím někde vyžvanit:-)
Zítra mě čeká můj již 5. transfer embrya a jsem z toho úplně vyřízená.
Je to náš poslední 3. cyklus IVF, takže chápete mé obavy.
Chtěla bych se zeptat, zda máte některá stejnou zkušenost se špiněním po odsátí vajíček. Já od pátku tak mírně špiním hnědavým výtokem. Mám z toho strach, abych to nedejbože nedostala ještě před tranferem. Bříško mě bolí jen tak normálně jako po punkci, spíše vaječníky.
Doufám, že nevadí, že jsem se sem tak vetřela. Chodím ještě na diskusi Nemohu otěhotnět na Centrum.cz, ale tam není téměř nikdo, kdo absolvoval IVF. ![]()
Ahoj Lupito:)…vůbec jsi se nevetřela, vítám tě.
Osobně takovou zkušenost nemám, ale co jsem tak brousila po různých diskuzích, řekla bych, že špinění po odběru se stává. Doktorka mě na to po zákroku taky upozorňovala, vysvětlovala mi to tak, že můžu mírně krvácet nebo mít bolesti, protože je to holt propíchnutí sliznice ne zrovna nejužší jehlou…že když se píchnu do prstu, taky to zřejmě budu pár dní cítit:)
Samozřejmě, že nějaké větší krvácení nebo bolesti asi nejsou v pořádku, ale to jak jsem vyrozuměla nemáš. Možná by na to špinění pomohl nějaký čaj na hojení ran. Neboj, jistě je to jen pozůstatek po punkci…moc ti přeju ať Vám to tentokrát klapne, držím palce. Já vím, že se mi to tlachá, ale jednou se to povede a proč ne zrovna tentokrát? Jsi statečná statečnice:)…přeju ti hodně štěstí
Via
Ahoj holky.
Světluško moc gratuluju k tolikati vajíčkám, to je moc pěkné číslo a určitě vám po PK zavedou ty nejsilnější embryjka.
Veru, taky jsem si včera ve 21:00hod. pichla Pregnyl na načasování ovulace a zítra máme být v 8:30 hod. na Obilňáku, takže si držme pěstičky, ať máme vajíček hodně. Máme ICSI i prodlouženou kultivaci, tak budeme asi pokračovat stejně a doufám, že obě pozitivně.
Lupi, moc držím pěstičky, ať to konečně tentokrát vyjde. Myslím, že Violeta má pravdu, po punkci určitě můžeš krvácet, je to přece jenom rozpichání spodku. Mně poprvé až obden dost bolelo břicho a když jsem si volala k doktorovi, tak řekl, že je to po vpichách, ale že by to mělo být dobré a opravdu, další den už to bylo v pořádku.
Moc všem držím pěstičky.
díky za odpověď. Břicho už mě skoro nebolí a to špinění také pomalu mizí, takže to snad bude OK.
Ahojte všechny čekatelky na plnotučné //.
Nevím, jestli se vám sem můžu vetřít, ale chtěla jsem vás jen povzbudit, že otěhotnět po 1. IVF možné je! Taky jsem jeden z těch šťastných případů! A kdyby se to nepodařilo po 1., tak nevěšte hlavu, určo to vyjde potom!!!!
Všem Vám přeji hodně štěstí a brzo //