Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vypadá to, že na mě dnes MS přišla, takže zítra musím do CARu na UTZ - 2.den je to nepříjemné, ale co se dá dělat a dostanu léky - asi zase Puregon do břicha jako při 1.IVF. Prozatím mně Synarel do nosu nevadí, jenom mám dost citlivé prsa. Po první injekci jsem to už zvládala dobře, naštěstí injekce nejsou cítit, ale nervy pracovali, tentokrát už mám zkušenosti, tak už to snad bude lepší i po této stránce. Snad na mě dlouhý protokol bude mít lepší vliv - minule mně odebrali jenom jedno vajíčko, snad jich bude víc.
Violetta - gratuluju!!! To jsou super zprávy! Hlavně, že ta druhá / tam je! Na testy z krve jdeš kdy??? Přeji ti hezké těhu, bez problémů a hlavně zdravé miminko!
Holky, ty injekce budete za chvíli zvládat jedna radost! Já si pak píchala úplně všechno sama, i Pregnyl a Orgalutran, což už nebyly injekce v peru, ale téměř klasika, ale s manší jehlou. Jistě to zvládnete, jste silné holky a mimi za to stojí!
Ať se vám hezky stimuluje a na konci vás čekaly //!!!
Kati
Dobrý ráno holky
Tamusko…díky tomu pobíhání po vyšetřeních a dobrovolnýmu masochismu jsem přišla na to, že nemám zas tak slabou vůli a že i přes různý „nepohodlí“ si člověk dokáže jít za tím co chce…to není tak špatný o sobě zjistit
no ale taky to je asi tak, že když člověka přepadnou mateřský pudy stane se z něj beran?:) Neboj, tentokrát bude vajíček určitě víc, vaječníky už vědí do čeho jdou, budu držet palce a dej vědět:)
Kati…na testy jdu dneska přes oběd, chodím do Gennetu a tam jsou docela rychlý, takže počítám, že výsledky budou možná ještě odpo nebo zítra… i tobě Kati ať se daří:)
Teď už bych jen potřebovala poradit, jestli se v případě úspěchu vejdu za měsíc do docela těsnejch svatebních šatů a čím v den obřadu zklidním nervy když to nepůjde panákem…jsem hroznej trémista…éé…čím to, že ty starosti nikdy nekončej??!
![]()
Ahoj holky,
jak tu čtu vaše příspěvky, tak jen koukám. Vy jste všechny už takové zkušené. Já se teď chystám na 1. IVF. Za týden to mám dostat, tak dostanu nějaké léky na stimulaci - vůbec nevím ani do čeho jdu.
A řeším otázku - po transferu chodit normálně do práce anebo být doma a v klidu?? Mě každý radí něco jiného. Poraďte!
Všem dvoučárkovaným gratuluju!! ![]()
Ahoj Veru......před pár týdny jsem na tom byla stejně:) vykuleně:) ..a pořád se nestačím divit…:)
Na to jestli zůstat doma ti bude asi každý odpovídat jinak…asi záleží na tom jak to budeš cítit Ty…podle toho co děláš za práci (stres, těžký věci, lítání po všech čertech a tak…) a jestli jsi spíš ten typ, že má rád domácí pohodu a zabaví se nebo potřebuješ být spíš mezi lidma.
Já jsem si nemocenskou nebrala, programuju, takže sedím u počítače celý den a stres si tak nějak přivolávám a odvolávám sama, když mi něco nejde:)…přes oběd si dělám příjemný procházky abych protáhla tělo…a navíc jsem mezi lidma, takže člověk chvílema zapomíná na to co se mu honí v hlavě…doma bych se asi furt pozorovala, zkoumala každý píchnutí a nakonec bych se vystresla samovolně a jak se znám zcela nevyhnutelně…zkrátka uvidíš sama, můžeš koneckonců vyzkoušet obojí tím, že si zkrátíš nemocenskou třeba jen na pár dní…:) přeju ti hodně štěstí ![]()
Violeta - tak dej vědět, jak testy dopadly! Za měsíc by jsi se měla v pohodě ještě do šatů dostat. Samozřejmě je to individuální, každá mamina přibírá jinak. Mě se takový malý „špíček“ začal dělat tak ke konci 2.měsíce. Asi do 13tt jsem nosila své džíny, pak už jsem si kupila těhurifle. Já ale neměla vůbec žádné nevolnosti, tak jsme do 12tt přibrala 1 kilo. Některé maminy ještě v prvních 3 měsících hubnou, pokud mají nevolnosti.
Verunoid - já bývala většinou po IVF doma, ale při 4.IVF jsem šla do práce a vyšlo to! Je pravda, že není tolik času, nad tím přemýšlet a rychleji to do testů ubíhá. Jen první 3 dny jsem byla doma. Pokud se embrijka chytit mají, tak se chytnout ať děláš, co děláš. V CAR ti asi doporučí být doma, ale nechají to na tobě. Tak hodně štěstí, ať to vyjde!
Pa Kati
Violeto,tak co, jak dopadla krev? Doufám, že ti potvrdili těhotenství.
Včera jsem začala s picháním Puregonu, snad folikuly pěkně porostou. T
Dobrý ráno holky…
Ahoj Kati a Tamusko…vcera jsem měla frmol, takže se ke kompu dostávám až teď. Výsledky z krve jsou pozitivní, 877 jednotek HCG, což je podle doktorky v normě, 2.května jdu na ultrazvuk, to bych měla být asi 4 dny po 5tt (teda aspon doufám, že se to tak měří: týdny a dny od poslega jahod?abych se tady nějak historicky neznemožnila
)…
Tamusko, ať se mají tvoje vajíčka k dílu
…uvidíš, že tentokrát si bude „pan embryolog“ vybírat
…držím palce.
Dej vědět…
V.
Ahoj Violeto, tak to je opravdu moc super, že hned 1.IVF vyšlo a jsi těhotná. Ať se emryjko pořád pěkně uhnizďuje a roste. Po UTZ napiš jak se pěkně vyvíjí.
Doufám, že tentokrát to vyjde. Po kontrole snad budu klidnější, že folikuly rostou a snad jich bude i víc.
Ahojky,
Violeto - gratuluju. To je super zpráva - hodně motivuje ![]()
Tak na mě ta MS přišla nějak dřív, tak jsem už dneska byla v CARu a dostala jsem Puregon. Tak jsem zvědavá, jak to budem ty injekce zvládat
Hlavně aby se urodilo a bylo za pár dní co sklízet!:)
Ahojky,
Violeto - gratuluju. To je super zpráva - hodně motivuje ![]()
Tak na mě ta MS přišla nějak dřív, tak jsem už dneska byla v CARu a dostala jsem Puregon. Tak jsem zvědavá, jak to budem ty injekce zvládat
Hlavně aby se urodilo a bylo za pár dní co sklízet!:)
Ahoj Veru, tak to jsme na tom skoro stejně, já jsem začala s Puregonem v úterý a pichám břicho a pichám. V neděli jedu na kontrolu, tak taky doufám, že folikuly pěkně rostou a že jich bude hodně. Držme si pěstičky, ať tam jsou.
Ahoj Tamuško,
díky za přivítání na serveru. Tak stimulace Synarelem úspěšné pokračuje, od pondělka píchám Puregon a zítra jdu do centra na UZV. Podle toho se rozhodne buď rovnou o datu odběru nebo případně o další kontrole UZV.
Protože počítám, že odběr by mohl být buď v pondělí nebo někdy příští týden - začátkem, tak mám na středu až pátek dovolenou (čímž zároveň odpovídám na dotaz, jestli neschopenku nebo dovolenou).
Teď řeším, zda po odběru (OPU) mám chtít prodlouženou kultivaci nebo ne. Transfer bez PK jsme zatím zkoušeli pouze po KETu.
Co vy na to?
Zatím jsem vždy měla dovolenou - 1IVF - dovolená od odběru až po TT, resp. příchod MS - tzn. neúspěch, oba KETy jsem po transferu byla 3-4 dny doma - dovolená, pak práce - abych na to nemusela tak myslet, i tak neúspěchy.
Zatím se mějte krásně, pokusím se ozvat z domova- to už bude po zítřejší kontrole a budu mít nové zprávy.
Violetta - gratuluju! Jsou to výborné zprávy a HCG je pěkně vysoké!
Přeji i vám ostatním takové štěstí!
Kati
Ahoj holky,včera na kontrole jsem byla potěšená, prý to vypadá dobře, můj jeden vaječník zvládl vyrobit 3× 9mm folikuly a nějaké drobné, tak to vypadá líp než minule, snad budou i nadále tyto 3 pěkně růst a vajíček bude víc než jenom jedno. Ve středu jedu zase na kontrolu a to už se asi rozhodne o punkci.
Světluško, co ty? Jsme na tom skoro stejně datumově. Při 1.IVF jsem měla od punkce až do neúspěšných výsledků neschopenku, ale sem tam jsem chodila i tak do práce, ale zároveň jsem mohla i odpočívat, protože jsem byla z léků docela unavená, tak to bylo fajn, že jsem to tak kombinovala. Do práce jsem víceméně musela, ale aspoň jsem na to pořád tolik nemyslela. Tentokrát to udělám taky tak. Šéf si naštěstí pro mě přijede jak chcu a taky mě odveze, když mě potřebuje, tak se snaží… Samozřejmě mám vymyšlenou jinou nemoc.
Holky držte se a napište nové zprávy. T