Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, dlouho jsem tady nebyla, u mě po 1.IVF nic.
Nic ani jedno ze tří embryek se neuchytilo, navíc nemám ani žádné zamražené, takže na podzim jdeme znova na IVF včetně hormonů a bolestivých injekcí.
Všem těhulkám držím palečky ať jsou zdravé ony i mimi a všem snažilkám pevnou vůli.
Justy, tak to mě moc mrzí! Ze tří ani jedno? Hm, asi si to tělo musí nejdříve zvyknout, po další se to už chytne!
Psala jsi bolestivé injekce, jak to myslíš? A můžeš mi prosím ještě napsat jaká všechna vyšetření jsou předtím nutná? asi jen krev, ne? I když to mi všechno řeknou tam předtím. Takže budou ti teď dělat nějaký inseminace, než půjdeš na další IVF?
Vyšetření jsme měli spermiogram, spermijky jsou pomalé, genetické testy a po neúspěšné loňské IUI - inseminaci, jsme byli na imunobiologické vyšetření. Půjdeme na podzim na druhé IVF. Věřím že na podruhé už to vyjde mě i ostatním snažilkám. Bolestivé injedkce - tzn. hormonální injekce Merional, píchají se do zadku a nebo do nohy, taky jsem si píchala Puregon, ale ten se píchá do břicha a nebolí, jelikož je ta injekce strašně tenká.
Snad jsem tady ani nenarazila na nějaký příspěvek, kde by někdo psal, že se po 1.IVF zadařilo a vše bylo v pořádku až do konce. Ale ty další IVF už jsou mnohem více nadějné!!!! Moc ti přeji, aby ti to napodruhé vyšlo. Počítám s tím, že u mě to napoprvé taky nevyjde, to by byl zázrak. Ale i ty se dějí
uvidíme, v každym případě už to chci mít za sebou a doufat! ![]()
ahoj! Jsem po prvním IVF byla mi dána 2 embrya, ale nějak se mi to nezdá já tedy nevím nikdy se těhul nebyla ale mam časté bolesti v podbříšku až si říkám že to musí každou chvilku přijít.ve vašich dopisech nalézám trochu útěchy a tak jsem se rozhodla že taky napíšu.už mam za sebou 3 inseminace a pořád nic a teď zase čekám jestli se mi to uchytilo nebo ne. Taky to odpočívání pořád se zaobírám jen tím bříškem potřebovala bych se odreagovat. díky a měj te se ahoj
Ahoj anonymní, já jsem otěhotněla po 2.IVF a hlavním příznakem jsem měla, ale to jsem nevěděla, nafouklé břicho. Těhotenství totiž může znovu nabudit vaječníky a ty jsou hodně zduřelé. Držím pěstičky, ať se embryjka uhnízdí
ahoj, ja jsem tu nova. Procetla jsem si toho tady jiz dost. Ja jsem prodelala mimodelozni tehotenstvi, ta aspon vim jake to je mi chvilku mimco. Bohuzel jsem krome dvou prouzku nic nepocitovala. Prihlasila jsem se na INV. Tak ted cekam na to az mi to schvali pojistovna a pak pujdu na ruzne testy. Doktorka mi rikala ze mam vsechno v poradku. Presto e bojim spontalniho otehotneni, abych znovu nesla na oparaci. Preci jen mam jednu chorobu pri ktere je dobre otehotnet na cas. Myslite si ze bych to moha potratit, kdyz jsem prvni mesic co jsem se o dite snazila prisla do jineho stavu? Kazdopadne mi je z toho ouvej, protoze tim ze se mi nepodari otehotnet co nejdrive, tak vzrusta pravdepodobnost navratu choroby, pri ktere bych o dite musela prijit. Poradte mi
ahojky holky, taky jsem po 1.IVF,takže trochu vykulená
,nevím jestli to co se se mnou děje je normální nebo ne,viz.nafouklé,trochu bolestivé břicho..tak hledám podobné příznaky u spřízněných duší na webu..no stejně musím jen čekat a doufat,víc asi nevypozoruju,ale díky za Vás,že je vás dost,co se rádi podělí o zkušenosti…jestli někdo otěhotněl po 1.IVF,může napsat..jak odpočíval,co dělal aby na to nemyslel a tak..
![]()
Nazdar Anonymní,
prosím tě, jak to stíháš, že máš přes 18 000 odeslaných zpráv?
to jenom celé dny píšeš? ![]()
Sorry, Anonymní, nechtěla jsem se tě dotknout. Tak jak to tvoje in vitro?
Jak jsi dopadla?
Anonymní 5.srpna jsem byla na prvním transferu.Mám zavedeny dvě embríjka.Takže taky pořád někde něco čtu a scháním pizitivní informace.Včera mi psala jedna kočička že její kamarádka otěhotněla po prvním IVF,čeká dvojčátka.
Tak se neboj!!!!!!!!! Určitě to nám oběma dobře dopadne
![]()
Ahoj, tak v sobotu bych mela jit na odber vajicek. Ve ctvrtek se dovim jakou jsem mela urodu. Docela jsem uz napjata jak to dopadne. No a snad v pondeli by mi tam meli vajicka dat. Ja si chci rict jen o jedno, protoze si myslim ze ¨bych napoprve to mohla rysknout. Drzim vsem palce at vam to vyjde je docela velka pravdepodobnost ze se to ujme. Ted jsem cetla ze 50% a pak zda to clovek potrati je jen 15%.
anonymní, tak to držím palečky, ať to vyjde!!!!!!! a ať je vajíček hodně! Já si teprve začnu píchat včelky, až dostanu MS. Nějak ke mě teď mrška nechce, když jí nejvíc potřebuji! A jak si snášela ty injekce, jestli se můžu zeptat?
Injekce byly v pohodě.nejhorší bylo to zklamání,když to nevyšlo.
ahojky všechy těhulky a snažilky,
doufám že mě vezmete mezi sebe
Mám za sebou 3 IUI a teď v září jdu na 4, v říjnu mě čeká IVF. Dr. říkal, že si myslí že IUI se nepodaří, ale abychom do října neztráceli čas tak ji ještě zkusíme. Mám z toho všeho strach, vůbec nevím co mě čeká. Teď čekáme na schválení pojišťovnou a pak mi Dr. vysvětlí celý průběh. Strašně mě to vzalo, protože s IVF jsem zatím nepočítala!
Držím palečky všem čekatelkám na // a budoucím maminám a jejich mimískům přeji hodně zdraví