Po 1. IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2241
27.8.07 13:04

Ahoj Maufko, třeba se teď ta čtvrtá IUI zadaří a ani na IVF nebudeš muset! :D :D :D A když ne, tak nezoufej, u IVF je mnohem větší šance, to se určitě zadaří. Dr. ti vše vysvětlí, je to uplně jednoduchý, taky jsem z toho měla strach a všechno nám v caru vysvětlili, teď si píchám injekce a těším se už na ultrazvuk, kolik folíků mi narostlo :D Držím palce, ať vyjde ta inseminace!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
28.8.07 18:57

Ahoj Morgano, moc děkuji za povzbuzení. Té IUI moc nevěřím ale do IVF přes všechen strach vkládám naději. Nechci si to moc připustit, ale věřím že se to povede, i když se dost bojím zklamání :( Pořád hledám info o tom jak se to na poprvý povede asi mi už z toho šibe :cry: Tvoje je to první IVF a první mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
28.8.07 19:25

jj, první IVF a první mimi :( taky věřím, že se to povede! Mám pocit, že mi prasknou vaječníky, takže tam určitě rostou pořádný folíky! :D to se dozvím ve čtvrtek. A u tebe také první mimi? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
28.8.07 23:59

Holky nezoufejte, naděje umírá poslední!!!! A na poprvé se to může podařit stejně tak, jak třeba na potřetí nebo napopáté! Nám se napoprvé podařilo, tak hlavu vzhůru!!!!

Moc držím palečky.....!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
29.8.07 07:38

Ahoj holky,

ja jdu taky tedkom poprvé na IVF. Príští týden se objednáváme k doktorovi, máme už za sebou všechny testy.

Snažím se myslet spíš na to pozitivní, protože mám kamarádku, které to vyšlo na poprvé, myslím, že když to budeme brát s optimismem, tak to bude v pohodě. Záleží i trochu na doktorovi, jestli je pohodář, tak všechno bude v klidu, nebojte se!

ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
29.8.07 08:10

jj, bude to dobrý. Spíš jde o to, že je to poprvé, člověk moc neví do čeho jde, tak má trochu strach, ale jinak to bude o.k. já mám taky kamarádku, má dvě holčičky napoprvé :D :D :D Ale zase je tady spousta holek, kterým jsem držela palečky a nevyšlo to! Tak uvidíme, necháme se překvapit :D Jinak přeji pěkný den
 http://grafika.profitux.cz/…iles/037.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
29.8.07 14:14

Víš, mě jedině trápí co potom, tedy po tom transferu, co udělat, aby to dobře dopadlo..tedy být dobře naladěna, to jo, ale jestli to ůožná chce po té IVF hodně odpočívat..kamarádka mi říkala, že celé tři dny po tom jenom poléhávala…mě zase doktor říkal, že člověk nemá moc ležet, že se má procházet, nebo chodit do práce, jenom nic nezvedat…no, tak z toho nejsem moc moudrá…fakt nevím, osobně bych byla radši pro to nic moc nedělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
29.8.07 14:41

No já budu doma tak týden polehávat! Myslím, že je to určitě dobře, se přiznám, že bych už klidně ležela ted při té stimulaci, nějak špatně to snáším! Dost mě bolí v podbřišku, nejhorší je to v noci a pak když bych si přes den nejradši lehla, tam musím být v práci. ale zítra jdu na ten ultrazvuk, tak uvidím, zkusím se domluvit, jestli by mě nenechali doma! :roll: Dá se to vydržet, ale doma bych se mohla natáhnout atd. Ale myslím, že po transferu určitě pár dní odpočívat v postýlce! :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
29.8.07 21:10

Ahojky :D
Morgano , taky to bude můj první mimísek! Tak jak se cítíš? Četla jsem že když rostou ty vajíčka, tak to bolí. Ani se ti nedivím, že bys radši byla doma. Doma má člověk to svoje pohodlí.
Taky jsem přemyšlela, že zůstanu doma už při stimulaci (teda podle toho jak mi bude) ale po ET si nechám neschopenku určitě.

Teda holky, víte co je zajímavý - vůbec si nepřipouštím, že by se nám ta IUI mohla povést.

Ulmik , strašně děkuju za povzbuzení. Jsi mi vzorem pro optimismus! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
29.8.07 21:30

Maufko,

naděje umírá poslední! Třeba to vyjde! Já jsem na tom byla podobně jako ty, taky jsem tomu moc nevěřila…je ale pořád v co doufat! když se nepovede IUI tak pujde IVF, a na to můžeš už spoléhat hodně! Nenech si zkazit náladu! Přeji pevné nervy!

Já bych taky radši odpočívala, ale ja pravda, že každý člověk je individualita, a možná že každý potřebuje trošku něco jiného, nakonec to asi člověk pozná sám na sobě, co je pro něho nejlepší..tak si říkám, že nad tím nemůžu tak přemýšlet, protože až pak na to přijdu!

ahoky a dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.8.07 22:11

jeden příběh

Ahoj snažilky! jedna naděje pro všechny.Jsem po 1IVF dost mě bolel podbříšek až jsem si říkala, ýe to nemohlo vyjít i jsem to říkala ostatním že mi to asi nevyšlo ale ejhle po 15 dnech mi doktor řekl že se to povedlo zaváděli mi 2 emrya uchytlo se jedno. Já už jsem sice měla takový pocit že se něco děje protože mi tak kolem 10 dne začali bolet prsa nebo spíše jsem měla citlivé bradavky a to mam pořád. dnes už jsme byla na 2 ultraz.a už jsme našli srdíčko jak tepe takže mě poslali už ke svému lékaři.Ještě nás čeká spousta vyšetření tak snad to všechno bude v pořádku a já se miminka konečně dočkám.Všem držím palečky a i když je to těžký neztrácejte naději ,, VŠE SE V DOBRÉ OBRÁTÍ" ahoj :wink:

• Citovat
  • Upravit
209
30.8.07 08:27

Ahoj anonymní,

tak to je úžasné! To je opravdu super zpráva, takové povzbuzení! Gratuluji! A jak na to ten doktor přišel? Dělal ti krevní testy? Když jsi tomu nazačátku nevěřila, tak asi zas ta psychika nehraje takovou roli..nakonec se miminko udrží!

Opravdu moc díky za pozvbuzení, taky v to doufám, že to vyjde!

Měj se moc pěkně

ahojky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
30.8.07 12:09

Anonymní , gratuluji, :lol: je bezva, že se to napoprvé povedlo. Doufám, že nám se taky zadaří. Díky těmhle pozitivním zprávám tomu věřím víc a víc.

Delfínku , a ty už stimuluješ na IVF? Taky ti přeji pevné nervy a určitě se to podaří. Docela mě štve, že jdu ještě na 4 IUI, radši už bych chtěla IVF. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
30.8.07 14:55

Ahoj kočky,
vrátila jsem se z ultrazvuku, folíků je tam prý až moc :( a nejsou zralý, tak další injekce a v sobotu už se dozvím, jestli něco dozrálo. Takže nezáleží na kvantitě, ale na kvalitě. Neřekl mi přesně kolik, ale viděla jsem na obrazovce tak deset na každém vaječníku :(
Maufko, možná tím, že si ani trochu nepřipouštíš, že se ta 4. IUI povede, tak možná budeš mile překvapena…co ty víš! Vůbec na to nemyslíš, pořád přemýšlíš už o IVF, věřim tomu, že se to teď povede a ty budeš koukat! Moc bych ti to přála.
Jinak taky děkuji za povzbuzující zprávičky, to potěší, když člověk čte, že se zadařilo napoprvé :D :D :D :D
tak zatím pa pa, jdu se natáhnout do pelíšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.8.07 15:28

Maufko , jako optimistka sice vypadám, ale opak je pravdou. po celou dobu snažení jsem hysterčila o dostávala záchvaty pláče při každém pohledu na těhulku nebo na kočárek s miminkem a pořád jsem se ptala sama sebe proč ostatní ANO a my NE…?, ale v den transferu se ve mně něco zlomilo a naráz mně to bylo úplně jedno. Už několik dní před tím jsem si snažila vryt do podvědomí, že to prostě neovlivním a pokud budu stresovat, tak tomu nijak nepomůžu, ale právě naopak! A že jestli se to má podařit, tak se to prostě podaří bez ohledu na to, jestli to tak chci nebo ne! A když se nepodaří teď, tak se podaří jindy! Měla jsem i supr doktorku, která to taky brala sportovně. Moc se mi na ní líbilo, že nás spíš připravovala na to, že to napoprvé vyjít nemusí, ať z toho potom nejsme moc zklamaní, že u druhého pokusu je ta šance větší, protože už ví, jak reaguje tělo na stimulaci a všechny ty léky, že i oni jsou z toho prvního pokusu o něco chytřejší a že nám nedávala plané naděje. No a možná právě díky tomu, jsem s tím byla nějak smířená, ža když ne teď, tak příště. Samozřejmě, že ve mě hlodala jiskřička naděje, ale nějak jsem se nenechala těma emocema ovládnout! Jen po transferu jsem se ptala doktorky, jestli je lepší zůstat do druhého dne někde v místě nebo jestli můžeme jet domů (cca 120km) a ona nám řekla, že není nijak prokázané, že by ti, co byli v místě a necestovali domů měli nějak větší šanci na úspěch, tak jsme jeli… (opatrně)! Čtvrtý den po transferu se mi strašně nafouklo břicho, dost to bolelo a bylo mi i dost zle, tak jsme volali doktorce, co se to děje, jestli je to normální (už jsem si myslela, že je to v pytli) a ona mně řekla, že mi nechce dávat žádné plané naděje, ale že je to hyperstimulační syndrom (břicho se mi nalélo vodou) a že se to občas stane, kyž se embrijko ujme, že se tak tělo vypořádává se všemi těmi hormony. Druhý den jsme se jeli ukázat a bylo to tak!!!! Břicho mi splasklo (skoro splasklo) ve 2. měsíci a vzápětí na to jsem začala krvácet (hematom) a hrozilo mi odloupnutí sliznice i s miminkem, tak jsem 2 další měsíce probrečela v nemocnici. Když mě konečně pustili, tak jsem si myslela, že to bude OK, ale na konci 4. měsíce mně začalo tvrdnout břicho a tak to bylo až do porodu… Aby toho nebylo málo přidala se i těhotenská cukrovka a na závěr špatné jaterní testy, kvůli kterým mi porod vyvolávali dřív. Ten však proběhl úplně bez komplikací a hlavně rychle (od 1. tabletky byl malý za 3 a půl hodiny na světě).

Ale co je hlavní, všecko to špatné jsme vydrželi (někdy se člověk překonává a pro miminko, se překoná každá z nás…) a všecko nakonec dobře dopadlo!!! Všecko to zlé už je zapomenuté a teď se snažíme o druhé mimi…

Držím palečky, ať máte cestu jednodušší než my a i kdyby ne, tak výsledek stojí za to!!!!!!!!!!!!!!!!!

Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala…
A teď jsem zjistila, že jsem se zapomněla přihlásit!!!

ULMIK

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí