Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
anonymní píše:
Prosím je tu někdo, kdo si před IVF pichal injekce do zadku? Prý to dost bolí. Do břicha si nedovedu vůbec představit,to musí bolet ještě víc!! Napište, co jste měly vy.Neexistují místo toho nějaké prášky? Dík za jakoukoliv odpověď. Jo a nemáte někdo zkušenosti se sanatoriem Helios v Brně?
Pokud vím, tak prášky se před IVF nedávají. Já jsem si píchala do břicha Puregon, tím to vůbec nebolí, protože je tam hrozně tenounká jehlička a ten roztok taky neucítíš. Co já vím, tak jsou bolestivý naopak ty injekce do zadku ![]()
Ahoj, byla jsem tedy „jen“ na IUI, ale píchala jsem Fostimon, ten se používá i na IVF. Mám na toto asi „výhodu“, větší zadek, takže je fakt kam píchnout.
Píchala jsem 14dnů, zase tolik to nebolelo, ale pak tak 3dny po ukončení píchání injekcí. Pak jsem měla velký hyperstimulační syndrom, to prý po Puregonu tak nebývá.
ahoj ja tu psala uz asi 2 mesice ale bouzel jako anonym -pak jsem se zacala aspon podepisovat lucka, aby s to rozenalo. 19. mi odebírali vajicka. Jo a jako anonym jsem psala ze jsem mela mimodelozni tehu- tak se to da najit v hystorii a tam je cely muj prubeh INV doted.
Jinak jsem si nechala prodlouzenou kultivaci-5 dni.
tento patek to bude necelych 14. dni co jsem mela dostat mesicky, tak jsem se prave ptala, zda deleji na ultrazvuku i obrazky na pamatku, protoze by to melo byt uz videt, jestli to ve me porad zije.
Docela mam z toho strach co uvidim. Hlavne aby to nebylo mrtve.
jeste jsem zapomnela dopsat, ze test jsem si delala 3 dny pred dostanim mesicku a mela jsem tam slabou carku a od te doby se pomalu stavala silnejsi a silnejsi. Ale stejne si jeste myslim ze ta testovaci carka je o malinko tmavsi, tak mam strach zda je to normalni.
Ahoj lucko tady Kris.Neboj je to normalni.Kdyz ja sem testovala ze zacatku tak se mi vzdy objevila nejdriv kontrolni carka a pak se postupne ale za chvili vynorila ta druha tehotenska carka.Nejsilnejsi je vzdy rano.Pak sem si ze zajimavosti delala test jeste pozdejc a to automaticky naskocila nejdriv tehotenska a pak ta kontrolni.Takze si myslim ze to mas ok.Ja tem testum verim docela nejsou spatne.Mej se a dej vedet co ultrazvuk.
Holky, jen na skok......tak jsem samozřejmě nevydržela a udělala si dneska testík, 13. den pro transferu a byla tam! druhá čárečka, sice slaboučká, ale je tam! vím, že to ještě vůbec nic neznamená, ale je to super pocit! když si vzpomenu, kolik testů už jsem spotřebovala a vždycky jsem je vyhazovala s jednou čárkou, tak tomuhle jsem nemohla ani uvěřit. pořád se na to chodím dívat, chi chi
vám určitě přeji aby tam také byly ty vysněné //
mějte se moc hezky
Ahoj anonymní. Já jsem měla injekce do zadečku Fostimon a dá se to vydržet někdy bolej někdy ne podle toho jak ti to píchnou. Oni spíš pálej, ale opravdu se to dá
Tak neměj strach si je nechat napsat. Jinak držim palečky.
Já jsem po včerejším transféru dvou miminek tak snad to dopadne ![]()
Máte někdo zkušenost kdy jít do práce????
Díky a držím palečky. M.
Morgáno óbrrrrrrrrrr gratulace ![]()
Já jsem byla včera na transferu tak jsem taky zvědavá ![]()
Po transferu si ležela???? Stačí odpočívat 5 dní a potom jít do práce????
Jak si to dělala ty????? Dík a dej brzy vědět jak jsi na tom ![]()
Ahoj Martina ![]()
ahojky, těch prvních tak pět dní jsem opravdu jen odpočívala a nic nedělala, na všechno jsem se vyprdla, jen jsem jedla a chodila na WC
ale pak už v pohodě. dokonce jsem byla na houbičkách, včera v kině. Mám neschopenku, protože do práce až tak nemusím, tak si to prostě užívám. Samozřejmě, že nezvedám nic těžkého, ale jinak dělám vše jako dřív. Jen nechodím do práce
Tak držím moc moc palečky! hezky odpočívej a dopadne to dobře! jestli se budeš chtít ještě na cokoliv zeptat, tak neváhej. pa pa
Holky, díky za doporučení injekcí, jelikož vážím 51kg, tak nevím kam mě to budou pichat, aby si nezlomili jehlu o kost, jenom nevím, jak dlouho se to pichá, říkala doktorka, že začínám 10. dne v cyklu. Ty do břicha se platí a ty do zadku ne, že jo??
Hezký den a gratuluju všem těhulkám. Třeba se taky někdy dožiju.
Ahoj anonymní vše hradí pojišťovna tedy aspoň já nic neplatila. Chodila jsem asi 11 dní a potom 4 do břicha to vše zadarmo. Pak to ale přijde na to se připrav. Já platila 7 000,– pouze, protože jsem měla pouze 2 vajíčka a nic jiného mi nezbylo
Pevné nervy a brzy ahoj. ![]()
Morgano moc díky za odpověď a také ti moc držím palečky
Martina
Ahojky holky,
jsem třetí den po transferu dvou blastocyst. Když ležím, tak je to ok, ale když se pohybuji, tak mě často pýchá v podbřišku. Je to normální? Taky nejsem zrovna ležící typ, do práce nejdu, zůstala jsem doma, ale mám dotaz: Chodily jste na procházky hned či jste vydržely tři dny po ET jen ležet? A poslední dotaz: Ktery první den po ET má cenu si dělat těhotenský testík (Čekání na 14. den po ET mi připadá douhé)? Budu moc ráda, když mi odpovíte.Papa.Dany
ahoj Dany, mě taky píchalo dost v podbřišku, ten první týden. když jsem ležela tak nic, ale jak jsem se pohnula, tak začalo píchání! myslím, že je to normální, přeci jen je to záhul a ty hormony a všechno okolo. Já ty první tři dny fakt jen polehávala, ale pak už jsem chodila na procházky, trochu na vzduch. Jinak ten test jsem si měla dělat až 23.9.! takže 6.9. byl transfer, no pěkně dlouhá doba! ale nevydržela jsem to a udělala dneska, byla tam druhá čárečka, ale hooooodně slaboučká, tak je možná lepší vydržet.
Ahoj Morgano tady Kris moooocccc gratuluji.Na zacatku je to slabsi,ale neboj ja mela za sebou taky dost testu s jednou carkou a kdyz sem otehotnela tak ta druha se tam objevila.Je to moc cerstve takze proto slabsi.Neboj bude to ok.Jen na sebe davejte pozor.Kolik embryjek ti vlastne transferovaly?
ahoj tak uz se toho patku nemuzu dockat. Jinak nevite nekdo zda delaji fotky? Jo jinak mi zacla dalsi neprijemny tehotensky problem - mam zacpu a uz me zadek zacina pekne bolet, tak pokud se to povede, tak nevim jak vydrzim dalsich 8 mesicu.
No jsem rada ze se nam tu druhe carecky hezky mnozi, preci jen 50% se nekde musi objevit.
Jinak ja sla doprace hnedka druhy den a moc jsem se nesetrila, proste jsem delala to co delam normalne a hlavne jsem ani na mimco nemela cas myslet. Ted jak to mam v sobe delsi dobu tak uz si tak nejak zvykam a uz nad tim tolik nepremyslim. Prej to je i dobre