Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, moc na vás myslím.
Ten HS ani nevím, kdy definitivně odezněl, můžu ti říct jen to, že na konci 4.tt, mi řekli, že jsem těhu a ty dva dásledující týdny byly „hrozné“, protože jsem nevěděla, jaké bolesti jsou normální a jaké nenormální (mám za sebou i potrat, takže jsem fakt byla hotová), takže 5.,6.,týden těhu byl pro mě nafouklé břicho, nevešla jsem se do kalhot, ještě že mám i větší velikosti a elastan, večer to bylo maxi břicho, takže jsem chodila bez kalhot. Do práce jsem chodila, ale bylo to děsné. navíc jsem 29.8. nastoupila (21.8.) mi řekli, že jsem těhu, ale čekala jsem na srdíčko jako první vlaštovku, že se to uchytilo. Takže neschopenku jsem dostala se srdíčkem (10.9.)
Po tom 6.tt mě už břicho nebralo, ale Dr. se na UZ docela lekla, jak moc mám ty vaječníky ještě zvětšené, ale mimi je ok, hormony také, takže to chce jen čas. V 9.tt jsem měla další UZ už u své gynekoložky a ta mi raději dělala UZ přes břicho, aby tam prý mělo miminko klid. Stejně mi nikdo od cyst a zvětšených vaječníků nepomůže, takže jsme to už nekontrolovali. Jinak asi fakt hodně pít, ale v CAR mi nic neříkali. Neboj se, všechno bude ok, ono to chce také psychický klid, to je také důležité.
V Břiše mi píchne ještě teď a to už začínám 11.tt.
Ahoj Morgano superrrrrrrrr zpráva
je dvojčátka
![]()
Já jsem dneska 14 dní po ET a byla jsem na krvi a řekli mi že mám přijít ve čt. znovu, že to není jisté
3 testy mám slabou čárečku. MS jsem nedostala a příznaky těhu jsou. Co myslíš může být těhu prokázaná dýl???? Jsem z toho dost v p......., protože jsem přesvědčená, že jsem těhotná. Přece by se neobjevily čárky jen tak co???? Pa a díky všem za odpověď a těhulky opatrujte se ![]()
Tak jak Méďo? jsem napjatá! ty jsi asi testovala hodně brzy, proto byly čárky slaboučké! držím palečky
Ahoj Morgano zítra jdu na krev tak ti napíšu jak jsem dopadla. Ale ty jsi přece testovala taky brzo ne??? Ahoj a opatruj se ![]()
ahoj , ja jsem nekde tady cetla, ze se mu to v krvi neprokazalo az po delsi dobe. Jinak ja cekam jen jedno a mela jsem pozitivni test na prouzkach jiz 4 dny pred dostanim mesicku a krev mi nikdo nebral. No a za 14 dni jsem sla na ultrazvuk. Tak se neboj, protoze ja to brala ty carky jako fakt a taky to vyslo.
Jinak v pondeli jdu na ultrazvuk, tak uvidim jak se to vyvynulo, uz jsem to taky 14 dni nevidela.Docela se bojim aby to nebylo zamlkle tehotenstvi. Jinak kazdy den prozivam docela silne pocity na zvraceni a to cely den.
Zdravím. Doteď jsem měla pocit, že všem okolo pořád (asi milion let----tzn. tak 5 týdnů:o))))vysvětluji co se děje a co znamená IVF a tak- rodiče manžela a mojí, příbuzní blízcí a tak…Nechtělo se mi už komunikovat s nikým…no a proto jsem ani nevlítla na net. Dnes jsem se odhodlala vylézt z peřin, kde musím ležet. Je úúúúúplně parádní, že na těchto stránkách čtu o tom, co se odehrávalo, nebo odehrává u mě, u nás, nebo se třeba odehrávat bude…to je super pocit…Jsem pátý den po transferu. Musím ležet, mám příznaky počátečního stadia hyperstimulačního syndromu a včera jsem se vrátila z nemocnice. Kolem sebe pořád všechny uklidňuji a snažím se je rozesmát a tak, všichni jsou strašně vyděšeni…ale stejně se vše uvidí za 7 dnů…
Ahoj Morgano HCG klesá dneska jsem to dostala tak je to v p.....
Docela mě to rozhodilo neměla jsem si dělat ty testy
opatruj se ![]()
ahoj Méďo, co se stalo sakra? to mě moc mrzí, jsem měla takovou radost, že nám to oboum dopadlo dobře a teď tohle! vím, že ti asi neni nejlíp, tak jsou každá slova zbytečná, ale příště to určitě vyjde!!!!!! Neboj.
tak jsem byla na kontrole a vse nastesti dopadlo dobre. Sice jsem mela velke obavy nebot mi neni uz tak spatne a navic mam porad drobne spineni. Preci jen porad hrozi to ze muzu potratit. Tak preji tem co jsou jiz v tom aby mimiska porad rostla.
lucko, dobrá zpráva, že vše je v pořádku! Já mám ted poslední dobou dost velké bolesti vaječníků, už jsem měsíc po transferu a bolesti jsou čím dál větší! Minule dr. říkala, že mám hodně zvětšené vaječníky, ale zas to prý není tak hrozné, takže hodně pít, ale bolesti se stupňují, tak jsem zvědavá, co mi řeknou v pondělí na utz. asi to chce fakt čekat, až to přejde. zatím se mějte hezky a dejte o sobě vědět
Ahojte holky, prosím je tu někdo hubený ( četla jsem článek od Moniky), kdo by mi mohl napsat své zážitky s injekcemi před IVF. Dnes mi píchly druhou štiplavou injekci Decapeptylu do břicha,a mám úplně panickou hrůzu z toho, že si tohle mám pichat sama po dobu 14 dní a pak k tomu ještě do zadku Merional.
Já to nezvládnu !!! Vždyť to musí strašně bolet. Díky moc. Peťa
Ahoj Morgano už jsem v pohodě, ale díky těm pozitivním testům mě to docela šokovalo. Snad to vyjde příště, ale zase ten kolotoč brrrrrrr. No, ale co člověk neudělá pro ty mrňousky viď. A co ty??? Jak rostete???? Dávej na sebe moc , moc pozor a držím moc palečky. Brzy dej vědět jak se máš ty a dvojčátka
Ahoj ![]()
ahoj, tak ja jsem hubena, ale myslim ze to pichani s tim nesouvisi. Jinak injekce me dost bolely. Sama jsem si je nebyla schpna pichnout a tak jsem chodila k jedne sestre co odebira krev. Samotna injekce me nebolela, ale ten obsah ano. Jinak o sobote a nedeli mi to pichal manzel(chudak). No ja jsem docela vyvadela a musela jsem predtim to rozchazet, abych se uklidnila. Pomohlo mi si dat ruce pod sebe a koukat se pri tom na telku. Ty ruce pod sebe proto, protoze jsem mela tendenci tam strkat ruce. Uz bych to znova nechtela zazit.
Jinak docela casto spinim, ale doktor nezjistil proc, tak to nechal plavat akorad musim lezet.
Ahojky, máš pravdu, ta injekce nebolí, ale bolí ten obsah, spíše to štípe. Ale sestřička, která mi to píchala říkala, že záleží na tom roztoku, kterým se ten prášek rozpouští. U těch ampulí je roztok daný, ale ona to ředila fízákem a vůbec to nebolelo ani neštípalo. Pak mi zase jiná sestra řekla, že oni to musí ředit tím co je v krabičce. Takže výsledek byl, že jedna mi to ředila fízákem a nebolelo to a druhá to ředila originál vodou a bolelo to. Ale myslím, že tak hrozné to zase nebylo a vše se dá vydržet.
Jaji, Fostimon mi sestřička také ředila fízákem, sama říkala, že to originální hoooodně štípe, ať to doma vyhodím.