Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky, tak jak to s váma vypadá? Co ty Velisku? Jak je? Já budu testovat zase teď v neděli a doufám, že čárka bude silnější! Jinak pořád přetrvávají bolesti jako před menstruací a začaly dost bolet prsa, tak snad to bude o.k.
Kris, moc díky, ale radši se ještě neraduju, stát se může cokoliv. Jo a zavedli mi dvě embrya
![]()
http://www.beruska8.cz/…ekne/118.gif
ahoj holky, tak jsem byla na ultrazvuku a uz tam neco bylo videt. Tak mam obrazek. Dneska mi neni nejak dobre, vcera sjem se setkala s nekym kdo se stara o cloveka s anginou a bojim se abych to taky nedostala, boli me jedna strana mandle- mohla jsem si ji taky poskrabat behem jidla. Poradte mi co vam zabira predejit angine nebo necemu. Jinak se trochu potim a jsem unavena a mam zizen, tak piju.
ahoj Lucko, tak snad nebudeš nemocná! mě vždycky pomáhá stříknout do krku jox! Když mě začne bolet, tak hned vystříkám a mám klid. Takže už máš z ultrazvuku obrázek? to je supeeeer!
Ahoj Morgano kdy jdeš na kontrolu?????? To jdeš asi na krev co??? Tam to bude 100%. Ale už teď je to jasné moc držim palečky. Prosímtě když si zavádíš utrogestan tak potom ležíš???? nebo normálně funguješ. Díky a hezkou sobotu
Martina
ahojky, v pondělí jdu na ultrazvuk, o krvi nikdo nic neříkal. Jo a když si zavedu Utrogestan, tak normálně funguju. večer si ho dávám, když už ležím, ale ráno normálně zavedu a neležim ani chviličku. jestli si ho budu zavádět až do 12. týdne, tak to bych pořád jen ležela! ![]()
ahojky ![]()
Morgano , velkáááá gratulace. Držím palečky ať všechno probíhá jak má.
Dneska jsem se vrátila z nemocnice. Moje MS nepřišla, dostala jsem vyvolávačku a pořád nic. Hrozně jsem se těšila až pojedu na UZ a řeknou mi že jsem těhulka. Ale na UZ nic vidět nebylo, sliznici jsem měla zvěčenou, ale krev negativní. No a včera po dalším týdnu končeně ta mršule dorazila a s ní tak příšerný bolesti že mě Dr. poslal do nemocnice. Bál se aby to nebylo mimiděložní. Ale není. Tak už jsem doma na neschopence mám mít klidový režim a na kontrolu příští týden. Hrůza
No jinak příští MS už začnem s IVF. Takže mě čekají injekce. Čím víc se to blíží, tím víc se toho bojím.
ahoj holky, tak jsem se v nedeli dostala do nemocnice s tim ze jsem krvacela. Nastesti je vse v poradku, mam tam drobny hematom. Tak jsem tu ted na sledovani. Napiste mi zda mate nekdo s timto zkusenosti.
poradite mi prosim nekdo jak sem vkladat ty obrazky. Pripadam si jak nejvetsi blb, ze na to nemuzu prijit dekuji.
Ahoj holky já už jsem nevydržela jsem dneska 10 den po transferu a udělala jsem si test!!!!! Je tam druhá slaboučká čárečka
Tak snad to bude O.K.
Je to asi ještě brzo co??? Ale zase když už tam je ?!?!?
Kdy mám zase zkusit další testík?????? Díky a brzy ahoj. ![]()
Ahoj holky, toto pondělí, 1.10.2007 mám 14 dní po ET, takže jdu na krev, zda jsem či ne těhulka. Dnes ráno jsem si dělala testík a byl slabně pozitivní. Mám však problém: mám mírnou formu HYPERSTIMULAČNÍHO SYNDROMU. Břicho mám jako balon, bolí, ale nezvracím. Má s tím některá zkušenost? Mám hodně pít, ale nevím, jestli mám jen ležet…co prostě dělat, abych to pomohla zlepšit čemu či čeho se vyvarovat? Díky moc za odpověď.pa.Patricie
Patricie, jsem po IUI, ale musela jsem stimulovat dost vysoké dávky Fostimonu, takže mooooc dobře vím, jak vypadá hyperstimulák. Měla jsem břicho jako balón, bolelo, vypadala jsem jako v 5.měsíci. Pak mi řekli, že jsem těhu a já jsem dostala hrozný strach, že ty bolesti nejsou normální.
Jsou a měla jsem je snad 14 dnů po zjištění těhu. Bolesti mi pomalinku odeznívaly a břicho mám o poznání menší, ale třeba vím, že u prvního těhu mi to břicho také povolilo jaksi brzy a kalhoty mě táhly už tak od 8.tt.
Když jsem přiletěla na kontrolu celá na prášky, že mám hrozný strach, protože ty bolesti a ta nafouklost nejsou normální, doktoři mě uklidňovali slovy. Když nekrvácíte a hcg jde nahoru podle plánu, buďte naprosto klidná, vše ostatní patří k hyperstimulačnímu syndromu, který časem odezní.
ahoj, tak jsem uz od ctvrtka z nemocnice doma a uz nespinim. Porad vsak nevim jak to s tim hematomem mam. Za to pocituji docela divne stavy na zvraceni, jeste ze jsem porad na nemocenske, protoze nevim jak bych to zvladla. Jinak v pondeli jdu na kontrlu tak uvidim jak to vypada a zda miminko jeste zije. Vim, ze ted je to dost pravdepodobne ze muzu potratit, ale porad doufam, ze to bude ok. Drzim vsem palce co tam jiz maji 2 carecky, aby se jim miminko nerozhodlo odejit
Ahoj Moniko, moc děkuji za odpověď. Já mám za sebou přes týden HS a stále to trvá. Hladina hcG byla vysoká, takže to vypadá i na dvě uchycená embrijka. Naštěstí se tekutina nešíří a vaječníky se nezvětšují. Co Tobě lékaři doporučili? Mě, pít 5-6 litrů denně a hodně bílkovin. Chodila jsi do práce či jsi byla doma s výcházkama? Chci pro vymizení HS udělat maximum. Moc děkuji za odpověď.Patricie
ahoj holky, včera mi dělali ultrazvuk a jsou tam dvě! Jinak mám taky hodně zvětšené vaječníky a pít minimálně 4 litry denně a hodně bílkovin! chodit na kontroly, jestli se to nezhoršuje, tak jsem zvědavá, jak to bude dál. Bolesti mám dost velké, několikrát za noc mě to i vzbudí, ale snad to bude lepší.
Ahoj Morgano vis ze sem to tak nejak tusila ze budes mit dve.Ty testy totiz tak brzo nevychazej ale pokud jsou tam dvojcatka tak je hcg vyssi a tim padem i test je driv pozitivni.Tak mam za vas radost.Hlavne at to tam vydrzi prckove.Drzte se.Kris.