Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jejku tak jestli jem to pochopila, to je mi líto, ale musí se člověk fakt držet. A do dalšího pokusu jít z otevřenou hlavinou. Nechápu proč to musíme mít tak těžký všechno ![]()
racino - to je v pohodě, ono je jen důležité počítat s tím, že úspěšnost na pokus je asi 33 %, tzn. že všem se opravdu na poprvé nepodaří ![]()
a hlavně, u někoho je už samotné IVF to pozitivní ![]()
diky moc racino, take ti preji at to dobre dopadne!!
Mohu se zeptat ke komu konkretne chodis?Ja jsem tam velmi spokojena, opravdu se vsim vyjdou vstric,a jsou dle meho v pristupu ke klientum velmi profesionalni…co se stalo bylo obycejne selhani lidskeho faktoru ![]()
Ale mam aspon jednu dobrou zpravu, dnes jsem volala a blo mi sdeleno,ze vsechny tri embryjka se vyvijeji dobre, a zitra tzn. 4 den pujdu na transfer…huraaaaaaaaaaaa
Muzete mi nekdo popsat, jak to probiha?abych byla pripravena, jsem totiz trosku hysterka ![]()
fly - transfer je pohoda, si lehneš, zavedou ti tam ty nej 1-2 embryjka - je to jako gyn. prohlídka, chvilku poležíš a jdeš domů, vůbec to nebolí, já šla po posledním transferu rovnou na kafe
, tzn. že není vůbec nezbytně nutné to přehánět s nějakým režimem, jen netahat těžké věci, stres a extrémy, zejména první 3 dny
tak ať jsou to ta nej ![]()
Boriska- dekuju za uklidneni ![]()
Ja se totiz docela bojim,dneska je to treti den co jsem po OPU,a silene me furt boli bricho,nemuzu si poradne sednout, a navic chodim furt na malou…myslis,ze jsou to bezne priznaky?
jsem ze vseho fakt hyn
je to poprve,a to clovek nikdy nevi co ho ceka…
Ale koukam,u tebe se zadarilo…?
no vaječníky pracujou pořád a zvětšené budou ještě pěkně dlouho, věřím, že to bude OK, hyperstimulační syndrom by při tvém počtu vajec neměl být, záleží, jaký máš taky práh bolesti…
jo, třetí transfer se povedl
, klepu, klepu
Borisko,tak jsi nekecala
opravdu transfer vubec nebolel, vse jsem i videla na obrazovce…tak mame v brisku dve embryjka,jedno osmi a druhe sestibunecne…Je to stejne zvlasni pocit…
Jen doufam,ze tam jeste jsou, z Prahy je k nam cesta dlouha a vsude rozkopany silnice, tak doufam,ze jsem je nevyklepala ![]()
Clovek pak uz premysli vylozene nad hovadinama…
fly - tak tfuj, tfuj
, s tím vyklepáním je to blbost, to bys nemohla chodit, čůrat, kadit, škytat,otáčet se blbě v posteli a nevím co ještě ![]()
takže klid, jestli se mají uchytit, tak se uchytí
ty to nemáš šanci ovlivnit, maximálně klidem a pohodou ![]()
diky za podporu
tobe preji hodne stesticka,a at si uzijes pohodove tehotenstvi mamino
snad se brzy ozvu s dobryma zpravama
fly-ash píše:
diky za podporutobe preji hodne stesticka,a at si uzijes pohodove tehotenstvi mamino
snad se brzy ozvu s dobryma zpravama
jééé, tak hodně štěstí. Koukám, že už to máš taky za sebou. tak přeju jen to nej nej…
Já už jsem 8 den po 1.IVF a zatím nějaké změny nepociťujuu. Tak uvidíme co a jak. V úterý bych si měla dělat test, ale přemýšlím, že si ho udělám v pondělí. nechala jsem si totiž na 14 dní neschopenku a to je do pondělka, tak uvidíme.
No a co v Gennetu? Taky jsem velmi spokojená, ten přístup doktorů i sester. Kdykoliv volají a kontaktují nás když se něco děje. Jsem fakt velmi překvapená jak se tam chovají. Já chodím k pani dr. Vykysalové
Ahoj, tak zítra doufám a né až ve čtvrtek se dozvím od doktorky jak mi dopadla krev. Jsem tak zvědavá, že to snad ani nejde vydržet.
Dneska to bylo přesně 14 dní po 1.IVF. Na krvi jsem byla v pondělí. Manžílek můj říkal, že až budem vědět krev je to jasný
Ale já snad už věřím i testům co jsem si udělala. No uvidíme. Jen mám strach jak to bude všechno dál když se povede či nikoliv. A co vy už je lépe?
Ahojky,
jeeeeeeee tak to drzim palecky aby to dopadlo!!!
A jak ti vysel test?
Ja premyslim kdy si ho mam udelat, dneska je to 9 dni od ET…
Priznaky,no prsa me silene bolela,ale to bylo po tom Ovitrelu,je ale fakt ze me boli porad ale v mensi mire…snazim se moc nesledovat…
uz aby se to tu zacalo hemzit tehulkama…
fly-ash píše:
Ahojky,
jeeeeeeee tak to drzim palecky aby to dopadlo!!!
A jak ti vysel test?
Ja premyslim kdy si ho mam udelat, dneska je to 9 dni od ET…Priznaky,no prsa me silene bolela,ale to bylo po tom Ovitrelu,je ale fakt ze me boli porad ale v mensi mire…snazim se moc nesledovat…
uz aby se to tu zacalo hemzit tehulkama…
Ahoj, tak to dopadlo, krev 100% takže jsem štastná jak blecha i když teď zase vidím všechna negativa jak dopadne ultrazvuk. Na ten jdu 10.11. to je hrozný pořád to čekání, že jo ![]()
Přeju ti taky až to dopadne a taky mě bolely prsa
a i ted je mam nějaký citlivý. A pořád jsem jakoby nafouknutá (břicho)
Jinak beru denně 10 prášků - tak to je šííílený.
Držím palečkyyyy
Racino: Obrovska gratulace, snad uz se vam bude jen darit…
Bohuzel ja zacinam mit nervy na pochodu,ackoli jsem normalne dost silna osobnost,tohle uz stezi zvladam…V patek jsem to mela dostat a nic, v sobotu jen lehounkate spineni a dneska taky ( normalne to mam jak hodinky) na tom nejcitlivejsim testiku mi rano vysla // slabounkata ale az dlouho po limitu, kdyz test uplne zaschnul tak vymizela…byla jsem uz dvakrat tehotna, to je ale jina story, je fakt ze vzdy jsem mela normalne menstruaci do cca. 9 tydnu a testy mi taky vychazely negativni…tak si rikam,je mozne ze je to ted stejne…
Zitra to bude 13. den od ET, mam znamou doktorku tak ji zitra reknu aby mi vzala krev a udelala testik..(jestli to do te doby nedostanu) Mam hrozny strach, cely noci spim jen na pul oka,a kontroluju…zacinam z toho fakt magorit.....
fly-ash píše:
Racino: Obrovska gratulace, snad uz se vam bude jen darit…Bohuzel ja zacinam mit nervy na pochodu,ackoli jsem normalne dost silna osobnost,tohle uz stezi zvladam…V patek jsem to mela dostat a nic, v sobotu jen lehounkate spineni a dneska taky ( normalne to mam jak hodinky) na tom nejcitlivejsim testiku mi rano vysla // slabounkata ale az dlouho po limitu, kdyz test uplne zaschnul tak vymizela…byla jsem uz dvakrat tehotna, to je ale jina story, je fakt ze vzdy jsem mela normalne menstruaci do cca. 9 tydnu a testy mi taky vychazely negativni…tak si rikam,je mozne ze je to ted stejne…
Zitra to bude 13. den od ET, mam znamou doktorku tak ji zitra reknu aby mi vzala krev a udelala testik..(jestli to do te doby nedostanu) Mam hrozny strach, cely noci spim jen na pul oka,a kontroluju…zacinam z toho fakt magorit.....
Děkujuu.
Tak snad to bude v pořádku, už víš co a jak?
Myslim na tebe, vím jaký to je, nejhorší je to čekání a člověk neví a neví.
A všichni říkají myslet pozitivně a nestresovat se ![]()
V těhdle situaicích to vážně nejde.
Je mi z toho taky do breku ![]()
I když to vyšlo, tak pořád to čekání - teď zase na ultrazvuk - jestli je vse v poradku, pak zase čekat a čekat ![]()
To čekání mě zabije
a být v nejistotě ![]()
Nikomu to nepřeju ![]()
A tobě držím moc pěstičky