Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky oběma moooooc držím palce, aby vám to vyšlo. Jste první tady na fóru u koho můžu alespoň z dálky sledovat vaše snažení a jsem napnutá k prasknutí. Kéž by vám to vyšlo a dočkaly jste se mimíska…
Morgana76 píše:
no já bych nejradši testovala už hned! ale mám prý testovat až 23.9.! ale určitě to testnu dřív a pokud nedostanu menstruaci, tak testuju!. Nešpinila jsem, měla jsem přesně to, co říkáš ty. Břicho, prsa bolavý, ale teď to všechno trochu ustalo, tak mám z toho smíšené pocity. uvidíme!
a zavedli ti kolik? Dvě jako mě? Já myslím, že ty dvě zavádí vždycky, nás se ani neptali. tak zatím se měj a držím palečky!!!!!!
Zavedli mi 2 blastocysty, kdyby prý se nevyvinuli tak pěkně a byli méněbuněčný, tak by zavedli prý 3…
a dalších 8 máme zamražených ![]()
a jak jsi na tom ty?
My máme taky dalších osm zamražených!
no jsem na to zvědavá! A taky jsem ráda, že si spolu o tom můžeme popovídat a čekat spolu na ty vysněné
http:www.beruska8.cz/…imale/16.gif
Morgana76 píše:
My máme taky dalších osm zamražených!![]()
![]()
no jsem na to zvědavá! A taky jsem ráda, že si spolu o tom můžeme popovídat a čekat spolu na ty vysněné
http:www.beruska8.cz/…imale/16.gifjá jsem taky moc ráda
a to je tvůj první pokus IVF?
U nás je to první, a máme za sebou 3 x IUIMyslíš, že by jsme poznali, kdyby jsme tam ty mrňouse už neměli? Mám na mysli, jestli se můžou vstřebat nebo tak něco
A kolikátého jsi byla na ET, že máš testovat až 23.9?
Já mám přijet 2.10. na krev a o testování neřikali vůbec nic … asi je jim jasný, že to člověk stejně nejspíš nevydrží a testne dřív, než oni říkají
náš je to taky první pokus IVF, mám za sebou jen jednu IUI a pak nám rovnou doporučili IVF, přítel má špatný spermiogram, tak asi z toho důvodu. No já myslím, že se to vypozorovat nedá, to se zjistí, až jestli přijde MS a nebo potom při testování. Transfer byl 6.9. a když budu mít pak test pozitivní, mám se objednat na 1.10. Jinak si zavádím 2× denně Utrogestan, ráno dvě a večer taky, a polykám půlku Prednisonu. První dny jsem fakt jen polehávala, ale teď už se snažím fungovat normálně. Tedy nezvedám nic těžkého, ale jinak to nepřeháním. Jestli se to má uchytit, tak se to uchytí a jestli ne, tak s tím nic nenadělám.
Díky Kris,ale útěchu nepotřebuju, já jsem chtěla vědět jestli si mám vybrat injekce do zadku nebo do břicha a jestli jsi měla po injekcích nějakou reakci nebo na zvracení. Jsem alergička, tak se bojím. A nevím, jak dlouho se pichají, doktor říkal měsíc, někdo mi říkal 14 dní, tak kde je pravda? Kolikátý den v cyklu se začíná? Prostě praktické věci, které ti doktor neřekne, jestli mi rozumíš?? Díky Ema
Ahoj Emo, já osobně bych si vybrala píchání do břicha, slyšela jsem, že ty do zadku dost bolí. ale nevím, vzhledem k tomu, že jsi alergička, musí rozhodnout lékař!Začínají se píchat 2. den MS, mě po injekcích špatně nebylo, jen mě bolelo břicho. Popisovala jsem to celé, jak to u mě probíhalo ve snažení - před 1.IVF, tak tam kdyžtak jukni, jestli ti to pomůže. A doba píchání je podle mě u každého jiná, tj ten krátký a dlouhý protokol, myslím. Budou tě kontrolovat na ultrazvuku jak vajíčka rostou a podle toho bud přidají další injekce nebo už ne.
Morgana76 píše:
náš je to taky první pokus IVF, mám za sebou jen jednu IUI a pak nám rovnou doporučili IVF, přítel má špatný spermiogram, tak asi z toho důvodu. No já myslím, že se to vypozorovat nedá, to se zjistí, až jestli přijde MS a nebo potom při testování. Transfer byl 6.9. a když budu mít pak test pozitivní, mám se objednat na 1.10. Jinak si zavádím 2× denně Utrogestan, ráno dvě a večer taky, a polykám půlku Prednisonu. První dny jsem fakt jen polehávala, ale teď už se snažím fungovat normálně. Tedy nezvedám nic těžkého, ale jinak to nepřeháním. Jestli se to má uchytit, tak se to uchytí a jestli ne, tak s tím nic nenadělám.
Já beru taky 1/2 prednisonu, ale přibrala jsem po něm asi 5 kg
no co se dá dělat, už ho beru skoro rok ![]()
Utrogestan ráno polykám 1 a večer 2 zavádim
Já si taky myslím, že jestli se to má uchytit, tak se to zavrtá a když ne tak to stejně neovlivnim, ale taky se nepřepínám, abych si pak něco nevyčítala. Vzala jsem si neschopenku, abych se nemusela stresovat v práci a je fakt, že si to užívám
po tolika letech bejt doma a nikam nemuset - připadám si jako kdybych měla prázdniny ![]()
Piješ kafe? Někdo mi říkal že čaj a kafe by se teď moc nemělo
ne že bych byla kafařka, ale kafe mám ráda - třeba k snídani …
lucka
Ahoj tak me vysly dve carky. Tak pristi tyden jdu na ultrazvuk. No doufam ze to nebudu mit mimodelozne. Chodim porad do prace a na mimco nemam moc casu myslet. Mesicky jsem taky nedostala ani jsem nespinila. Tak ted uz jen mam 10% sanci ze to nedonosim, tak doufam ze spadnu do tech 90%.
Ahoj Velísku! Já jsem si test nedělala počkala jsem až na krev bylo to asi tím že jsem se bála ho udělat i když jsem je měla doma nakoupený vydržela jsem až na krev.Ze začátku mě bolelo břicho čekala jsem Ms každou chvíli a ejhle jsem těhu už skoro 9tt. A vypadá to zatím dobře.Ona ta bolest může být ted už to vím.Asi tak 8 den jsem začala mít citlivá psra. NA každého to působí jinak každý má ten svůj příběch jiný.Budu ti držet palečky aby to všechno dopadlo.pa
Ahoj Lucko! Skvělá zpráva ! je to moc krásné. Tak držím palečky aby vše bylo v pořádku.já jsem ted v8tt a čekají mě první vysledky z krve a vůbec těch testů ať už z genetiky nebo na gyndě bude spousta tak snad budou v pořádku.Držím všem palečky
tak porad cekam na ultrazvuk. Obcas me pichne ve vajecniku. Jinak mam citliva prsa a nic vic nepocituji. Delam si radeji kazdy druhy den test a porad je to vyraznejsi. Tak doufam ze to bude vsechno ok. chtela jsem se zeptat zda delaji na ultrazvuku taky hnedka obrazek. rada bych ho videla a mohla pak nekomu ukazat. lucka- uz jsem snad konecne prihlasena
lucka025 píše:
tak porad cekam na ultrazvuk. Obcas me pichne ve vajecniku. Jinak mam citliva prsa a nic vic nepocituji. Delam si radeji kazdy druhy den test a porad je to vyraznejsi. Tak doufam ze to bude vsechno ok. chtela jsem se zeptat zda delaji na ultrazvuku taky hnedka obrazek. rada bych ho videla a mohla pak nekomu ukazat. lucka- uz jsem snad konecne prihlasena
ahojky luci ![]()
promiň, že se ptám, ale ty jsi po transferu, nebo jsi těhu přirozeně? Nějak jsem to nevyčetla … a kolikátý den jsi (myslím po ET nebo cyklu) ![]()
Jinak přeji, aby vše probíhalo tak jak má a měla jsi krásné miminko ![]()
luci teď mi to došlo - to bys asi nebyla ve foru „po 1.IVF“ ![]()
a kolikátý den jsi testovala ![]()
Prosím je tu někdo, kdo si před IVF pichal injekce do zadku? Prý to dost bolí. Do břicha si nedovedu vůbec představit,to musí bolet ještě víc!! Napište, co jste měly vy.Neexistují místo toho nějaké prášky? Dík za jakoukoliv odpověď. Jo a nemáte někdo zkušenosti se sanatoriem Helios v Brně?