Je tu někdo, kdo prodělal úspěšnou inseminaci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
967
14.6.07 19:01

Delfínku, anovulační cykly bych nechápala jako tragedii, nějak se to nakonec obvykle zvládne i bez IVF. Pomáhá ta laparoskopie či stimulace hormonální.
A k tomu vícečetnému těhu. Člověk je stavěný na jeden plod. Dvě už dvě je těhu lehce rizikové… A tři či více? Uf, to je riziko jako blázen. Já vím, v televizi to vždycky prezentují jako bezvadnou věc, ale nikde se nepíše o tom, kolik takových dětí je ve skutečnosti postižených či zemře. Každý plod navíc krátí délku těhu asi o 3týdny. (ale dvojčátka vyzrávají rychleji než jen jedno děťátko, to je pravda). Já osobně bych do víc jak dvojčat nikdy nešla. Nejde mi o tu práci s mimi (přebalování ne 1×,ale 3× atd…) ale to rizikooooo!!!!
Osobně jsem učila jedny trojčátka chlapečky (ještě měli staršího brášku), byli vcelku zdraví, jeden byl dost hubený, ale to je fakt ten pěkný případ. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
14.6.07 19:39

moni jojo, paradoxně v době, kdy jsme už domlouvaly další léčbu na příští měsíc a dr. chtěl jenom zkouknout, jak to vypadá, tak tak tam byla. Ale je možné, že to dobíhaly účinky clostylu, někde jsem to slyšela. Předtím několik měsíců nic a po vysazení byla.
Takže za dva dny jsem přifrčela na Pregnyl a za dvě hodiny na IUI. A bylo to.
A Tomáška máte přirozeně?

delfínku pokaždé…těžko říct, to by ji museli opravdu měřit každý měsíc, já si dělala ty testy + teplotu, ale to není tak přesné.
Ono je možné, že ženská má ovulaci třeba jen 3-4× za rok. Některé dokonce ve stejných měsících - děti pak jsou narozené přibližně ve stejnou dobu.

A ty dvojčata - většinou v CAR doporučují dát aspoň ty dvě, aby byla větší šance. Kamarádko to před nedávnem řešila, nakonec jí dali ty dvě, ale nebylo z toho bohužel nic :cry: Nechala bych si dát dvě určitě. Tři nevím, pak většinou doporučí redukci. Ale s tím bych asi taky měla problém - jaký dát pryč? I když to asi udělají dr podle toho, který je třeba nejslabší…nevím…je to všechno dost složitý.

Dneska mi Mišelín celý den docela vyváděl. Horko celý den ( u nás vůbec nepršelo celý den, ani teď, jen na netu čtu, jak jsou bouřky…), tak ho to štvalo, byl pořád zpocený, udělala se mu vyrážka, několikrát se poblinkal (trpí na to a asi i to vedro), ještě mu asi začínají zuby, takže protivčil co to šlo.
Už jsem měla sto chutí ho dát na inzerát - daruji za odvoz :lol: :lol: ale vždycky si pak uvědomím, jednak že to fakt nemůže, a že jsme na něj tak dlouho čekali, takže si fakt nezaslouží, abych na něj hustila :wink:
Ale to je pochopitelně sranda, nedala bych nikdy nikomu.

• Citovat
  • Upravit
967
15.6.07 12:36

Papu, tak to je super, jak dlouho jste se snažili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
15.6.07 19:45

Moni asi dva roky. Pak tak ten poslední necelý rok už jsme to řešili pořádně - přes doktory, CAR a tak.

• Citovat
  • Upravit
209
16.6.07 11:51

Ahoj Moniko,

tak to jsem nevedela! Predstavovala jsem si to jako pohodu, ale jak vidím, tak je to spíše problém. No, ale to víš, já budu ráda, když budu mít to jedno…a nakonec si říkám, že jestli to vyjde, tak podruhé bych to už absolvovat nechtěla…

Včera jsem byla na hysteroskopii, bylo to fakt hnusné, dost to bolelo, celý den, a ještě ted to cítím…doktor zas jako vždy vše ve spěchu a pak když jsem tam tak seděla, celkem v šoku, tak se začal omlouvat, že nechtěl aby to bolelo, ale co už…

Vím, že měním názory každým dnem, ale tak si říkám, že jedno dítě svoje a pak třeba jedno nebo dvě adoptovat…

Navíc nám řekl, že pojištovna hradí jen 4 IVF, a pak si to musíte platit sami, a řeknu vám, že je to teda pálka..

Tak to je zvláštní s tím anovulačním cyklem, no já teda ovuluju každý měsíc, a od té doby, co jsem chodila na to IUI tak mám i bolestivou ovulaci, nevím, snad to odezní, přecejenom pět měsíců non stop s IUI bylo moc…

mějte se holky, užívejte si volna a slunce, já toho dneska odpoledne taky využiji a zajdu si zaplavat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
16.6.07 19:37

delfínku, já mám pocit, že pojišťovna hradí jen 3 IVF. Čtvrou už musíš cvakat sama. A ono i když to máš hrazené, tak ti nabídnou nějaké doplňující léky, které ti mohou pomoci, aby se mimi uchytilo. Takže i při hrazeným pokusu můžeš doplácet třeba dvacet tisíc 8O 8O

• Citovat
  • Upravit
209
16.6.07 19:46

Cau Papu,

ne, já žiju ve Francii. Tady je hrazeno vše, ale jen čtyřikrát..kdybysme to zkoušeli dřív, tak to bylo šestkrát..ne, tady se nic nedoplácí..vše je hrazeno..

čau

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
16.6.07 20:21

Aha, tak to jo. Tak je pořád lepší než tady. Budeš mít větší šanci.
A jak tam teď máte?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí