Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj budu držet palce na laparku, já na ní byla v listopadu. Odstranili mi srůsty, ale nezadařilo se a mám je nejspíš všechny zpátky - nikoho nestraším, jsem prý vyjímka
, stejná vyjímka jsem i u injekční stimulace - stejný výsledek jako bez ní
. Ale co jednou se to povede každýmu ![]()
Cau Holk,y
co je to ta laparoskopie?
Ja mam za sebou pátou neúspěšnou IUI, a už na tu šestou fakt nemám síly, ani peníze…v září bychom chtěli na IVF.
Asi se na to holky moc upínáme, a proto nám to vůbec nevychází…pokusím se na to tak nemyslet…
Ale zrovna jak na potvoru se mi všechno v životě sere, mírně i vztah s manželem..
no, snad je to jenom taková zkouška, a všechno dobřed dopadne.
To přeju i vám
jo jo, mám změnu v plánu léčby. Jdu na laparoskopii. Je to malá operace, kde mi asi 3malými vpichy a ještě sondou provedou následující. Mám PCO vaječníky, takže mi do nich udělají dírky a měly by mi nějaký čas fungovat a já se dočkám ovu ( a snad i mimi), pak mi preventivně profouknou vejcovody , aby náhodou tam něco nebylo a případně odstraní srůsty - kdyby tam třeba byly, rodila jsem císařem, tak tam i něco být může.
Tak to bude tak asi za 2týdny. A pak mě budou sledovat, jestli už najela ovu, nebo se budu muset přistimulovat injekcema a IUI. ![]()
Delfínku, psychika je fakt mocná, ale ne všemocná, myslím si ,že jsem vcelku v pohodě, jedno dítě mám, vím, že ta moje diagnoza není tak hrozná, ale k ovu mě to ještě nepomohlo.
Partnerský vztah také hraje roli. Tu macu jsi partnerovi nezkoušela? V CAR psali, že to lepší mužskou plodnost až o 200%. (už ji mám doma) U nás je snad manža ok, ale určitě ne 100%, takže každé % je dobré.
Ahoj Moniko,
ja fakt nevím, co to ta Maca je. Navíc žiju ve Francii, takže to tu asi neseženu…ale zeptám se dneska doktora, zda kdyby to bral třeba tři měsíce, tak by to pomohlo..jenže on je v tomhle strašně nezodpovědný, a za týden už by zapomněl že to má brát, tovíš, chlapi…
To je mi líto, zní to celkem složitě, s tou laparoskopii, ale snad to bude fungovat…když tak, tak pak jako my, in vitro..
Je super, že už jedno dítě máš, to se na to pak tak neupínáš, kdežto my…
ahoj
Delfánku, maca je cituji: Kořen Maca celkově rekonstituuje organismus, Má vysoký obsah Fe, I, Ca, P, vitaminu E, cukru a škorbu, posiluje fazickou a psaychickou výkonnost, příznivě působí na neplodnost, frigiditu a impotenci. Vynikající účinky při dlouhodobém užívání. V CAR to bylo vyvěsené na nástěnce… hotový zázrak. Zkus to koupit i přes internet. Určitě se to dá koupit i ve Francii.. (Jo, latinsky to je Lepidium meyenii - to aby se ti to lépe hledalo v mezinárodním jazyce)
S tou mojí laparkou, já ji fakt věřím, spousta holek otěhotněla - snad nebudu vyjimka. Ještě mám možnost vždy brát HAK tak 3měsíce, a pak vy:,–(it a mám 1až2ovulace. Bohužel ne víc, takže to je zdlouhavé, navíc první měsíc po vysazení býván trochu nervozní, takže to není šance na úspěch.
Jinak vím, že i chlapi se můžou léčet, ach jo, to s tím tvým není rozumná řeč?
Ahoj Monco,
dik moc za tu Macu. Včera jsem byla s manželem u doktora ohledně té in vitro, a jak vyjmenoval všechny ty testy které musím podstoupit, tak mě z toho naskákala husí kůže. Já doufám, že budu v pořádku! Dal nám celou brožurku o tom, jak to vlastně probíhá. Byla jsem tak rozrušená, že jsem se zapomněla zeptat na ty vitamíny pro manžela..no ale príští týden tam jdem zase, tak se už zeptám..
doufám, že s tou laparkou ti to vyjde! Počkej, proč bereš antikoncepci? Ted jsem to nějak nepochopila…
Můj muž by to i bral, ale ja tak nedůsledný, že po týdnu by na to zapomněl, pokud mu to nebudu pořád přípomínat, no, ale musím se ho na to dneska zeptat..
Delfínku, když se vy:,–(í HAK, tak některé holky mají pak problém s otěhotněním a některé naopak rodí dvojčata, protože ovulují jako blázen. ![]()
Tak já jsem ten typ, že kdybych neměla PCO, tak mám třeba po vysazení dvojčata. Takže se HAK léčím. Jinak neovuluji, jen ten 1-2měsíce po vysazení HAK. Takž 2-3měsíce braní HAK u mě způsobí, že mám 1-2ovulace, a pak zase nic.
Proto teď jdu na laparoskopii, to jsme ještě nezkoušeli a holky s PCO po laparce jsou z e Mimča všechny těhu - ovu bych měla mít aspoň 6měsíců, ale třeba i 10 a to normální člověk stihne otěhotnět.
Ahoj Moniko,
tak už to chápu, dík za vysvětlení. Tak to taky nemáš lehké, vid, no a tos měla vždycky takhle, nebo je to nějaká nemoc?
Doufám, že ti to pomůže, a že se to při další ovulaci povede!!!
My jsme to jak už jsem psala pustili k vodě do září..takže si užívám života, a kašlu na to tedkom…
Plánujeme prázdniny a to mě strašně baví..
Doufám pevně, že se to ale v tom září povede..konečně to in vitro.
měj se a zas napiš
Ahoj holky,
chci vás podpořit. Máme z IUI půlroční poklad, čekali jsme na něj přes dva roky. Vím, že ve srovnání s jináma to ani nic není…
Jinak IUI je 6× do roka. V Plzni jsou dvě centra, v jednom je zdarmo, v druhém za 1500,– Kč.
Já po IUI ležela pár hodin a mlsala dobroty. Nahlásila jsem si volno, abych se nestresovala. I když to asi moc šance nezvedne, přeci jen IUI je jako styk a po sexu si taky neberete dovlenou, že jo
![]()
Jo a ještě jsme si to „pojistili“ večer sami, když jsme věděli, že mám ovulaci. Držím vám palce!
Ahoj Papu,
tak to je super! Moc často to neslyším, že se to někomu povede..můžu se zeptat po kolikáté se vám to povedlo?
No, snad to holky podpoří, a rozveselí, je třeba být v pohodě…
Hm, pro mě je už pozdě…
páč musím na in vitro…
ahojky.
delfínku i ostatní, to jse zapomněla - byl to první pokus ![]()
Předtím jsem dlouhý měsíce stimulovala a pořád nic. Tohle byl první měsíc, kdy jsem nestimulovala s tím, že začneme další měsíc jinou léčbu - a ovulace byla na světě.
A držím palce na IVF, ber to pozitivně, je z toho větší šance. A třeba budou rovnou dva
To jsem si moc přála já, ale teď jsem ráda, že mám jedno, i když je úplně zlatý.
Papu, a můžu se zeptat, kde byl problém? Já totiž nereaguji na Clomhexal, tak pořád hledám další možnosti. (teď jdu na laparoskopii, dost na ni sázím)
moni já měla anovulační cykly, děali mi utz, i jsem si měřila bt a dělala ovu testy…
Manžel měl horší SPG, ne nějak špatný, ale horší, ale během půl roku, co jsem jsem „sháněla“ovulaci:-) , tak se mu ještě vylepšil, takže u něj problém už nebyl.
Já brala asi 4 měsíce clostylbegyth. Během tý doby nic…
Pak jsem to teda už vy:,–(ila a šla si domluvit jinou léčbu. a najednou ovu ukázková…nechápu to.
Jinak já taky sázela na laparku Dokonce jsem doktoru v CAR nutila, aby mě na ní už poslal ještě před IUI. Dr mi sám řekl, že určitě mám nějaké srůsty apod, vzhledem ke slepáku, ale nejdřív zkusíme dva pokusy IUI a pak kdyžtak laparku (nebo to jak tě napustí tou tekutinou a zjistí, jestli je to ok).
Skoro jsem brečela, že mi nedal laparku hned, dvě kamarádky po ní otěhotněly během chvilinky. Takže bych tomu taky docela věřila, pokud jinde problém není.
Papu, já mám také anovulační cykly, na Clomhexal to je jako Clostík také nereaguji, měla jsem slíbenou IUI, ale dali jsme přednost laparce. V pondělí na ni nastupuji a v úterý mi ji dělají. Pak prý to půjde samo nebo injekce a IUI. A ty jsi tedy vy:,–(ila všechny stimulace, objevila se ti ovu, tak ti dělali IUI? ![]()
Jinde bych snad problém mít neměla. Já se tak těším, až budu mít po laparce, ať už je středa… To bych už mohla být doma u svého Tomáška. ![]()
Ahoj holky,
to je mi líto, že máte takové problémy, bohužel se v tom moc nevyznám..anovulační cyklus, to je jako že není vajíčko? A to tak máte pokaždé?
Možná, že to IVF je fakt nejlepší..jak pro mě tak pro vás…
No, mít po IVF dvojčátka, to je opravdu můj sen, ale jak říkám, nechci v to moc doufat, byla bych vůbec ráda, kdyby bylo jedno miminko!!
Ted mi mamka říkala, že se v Ostravě narodily trojčata, a že paní už má dvě děti doma, tak to musí být taky nářez!!! To už je asi moc!
Já bych chtěla děti dvě, nebo tři…manžel dokonce čtyři, ale to už je taky moc!!
Nadruhou stranu je škoda, že do dělohy dají jen 2 embrya, kdyby dali víc, tak by to bylo lepší, ale nejsem doktor, takže fakt nevím..
Bože, prázdniny strašně uletí, to vím, a pak bude září, jejda, já si to IVF vůbec nedokážu představit, je to pro mě úplně jako zázrak, a jestli to vyjde!!! je mi už 27 a ještě jsem nebyla těhotná, když si to představím, že to snad vyjde, tak úplně šílím radostí!
Holky, taky doufám, že kromě pocitů zklamání taky zažíváte ty dobré pocity z budoucnosti, z naděje a tak…
at už jsme všechny v tom!!
![]()